Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Obsahy(1)

Z vesmíru na Zemi dopadne obrovský artefakt. Do čela mezigalaktické mise, která chce vypátrat jeho původ a jako první navázat spojení, se postaví Niko Breckinridge. (Netflix)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (97)

Jiu odpad!

všetky recenzie používateľa

Hardcore woke garbage. Výstavná skriňa všetkého, čo je zlé na dnešnej kultúre, cielenej na tzv. 'moderné publikum'. Tvorcovia majú radi Kardashianky a Instagram, ale veľa scifi nenapozerali. Mali asi dojem, že sú geniálni a vedia to lepšie.  Pri záchrane sveta tak nie je dôležité vyslať expertov, dôležité je spĺňať kvóty diverzity, teda mať zastúpené všetky rasy, orientácie, farby a odtiene a hlavne byť cool. Kapitánka lode je baba, čo by bolo OK, ale čo bolo na smiech je ako si dali námahu na úvod vykresliť jej manžela ako hysterickú domácu puťku, kým ona je samozrejme silná vodkyňa. Uniformy nenosí nik, veď uniformy v modernej diversity armáde nemajú čo hľadať (LOL). Posádka lode, čo zachraňuje svet sa správajú ako labilní influenceri a individualisti, nemajú žiadnu disciplínu a poniektorí sa rovno priznajú, že vlastne nič nevedia a cítia sa na príťaž. Ale to nevadí, sme inkluzívna spoločnosť, nevadí ak dýchaš obmedzený kyslík a plýtvaš obmedzenými zdrojmi na vesmírnej lodi a ani nevieš čo tam robíš. Aj lodný AI hologram sa chová ako drama queen z reality show a mal som z neho pocit, že sa super počítač z budúcnosti každú chvíľu rozplače. Lodný doktor (transka) sa pri prvom gore pozvracal(a). Aj mne z tejto voloviny bolo počas pozretých piatich častí občas nevoľno, tak to vzdávam. Woke movement tu proste kričí svoje posolstvo z každého záberu na plné hrdlo. Verím, že až sa Hollywood vyhrabe z tohto ideologického bahna, v ktorom je až po krk, tak Another Life bude v učebniciach ako odstrašujúci príklad nezmyselnosti tejto súčasnej woke sekty, čo ovláda filmový priemysel a zneužíva kultúru na vlastnú politiku na úkor kvality. ()

Ledkodlaq 

všetky recenzie používateľa

Poněkud vykrádání Stargate s politicky korektním dopingem. Někdy to bylo prostě moc dlouhé. Sachhoff vyhrála můj osobní řebříček o nejprotivnější herečku. S jiným obsazením i jiným podáním postav to mohlo být přece jen lepší. O nechutně a brutálně znásilněné fyzice se nebudu rozepisovat. Dávám tři, ale je to tak tak. ()

Reklama

Petike odpad!

všetky recenzie používateľa

Asi najväčšia nechcená komédia na poli televíznej SF za posledné desaťročie, ak nie viac. Netflix sa tu veru nepochlapili, neraz to pôsobí ako film od Asylum, s trošinku vyšším rozpočtom, ale nemenej debilným scenárom. Pripadá mi to, ako keby nejakým scenáristom z protekčnej rodiny sľúbili, že im dovolia nakrútiť ich vlastný SF seriál, nech by bol scenár akokoľvek blbý. A on je veru žalostne blbý - bez minimálnej úcty k logike, vede a inteligencii divákov. Do veľkej miery je to telenovela o posádke hádajúcej sa o stupídnostiach, a s asi takým pudom sebazáchovy ako posádka v Prometheovi (t.j. nula bodov). Korunu tomu nasadzuje výber obsadenia, ktorý pôsobí ako márna snaha á la "koľkých vyslúžilcov z iných SF seriálov môžeme zlanáriť do tejto srágory". Zdá sa, že bubákov na lanárenie bolo dosť, len škoda, že to nebolo investované aj inde. //// Môžem vrelo odporučiť túto podrobnú kritiku. Na pousmiatie aj chytanie sa za hlavu. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dokoukána první série. Čekal jsem nějaký zábavný sci-fi seriál, u kterého bych si chrochtal. Nečekal jsem nic světoborného, šlo mi jen o ten nekonečný vesmír a co vše je zde možné. Naneštěstí jsem dostal jen kýbl hoven, poletující vesmírem. Zdá se mi to, nebo už dnes do každého seriálu nacpou všechny možné rasy a minimálně dva z pěti jsou buzeranti? Je to odraz dnešní společnosti? Nevím proč, ale všechny postavy v seriálu mne neskutečně sraly a ve výsledku i scénář, který se ubíral zcela šíleným směrem. Když nebudu vnímat veškeré chyby, dehonestující vědecké práce po celém světě, zbude mi tu parta rozhádaných idiotů, kterým snad tu smrt i přejete. To celé podkresluje dost nevkusný hudební průjem, ze kterého je vám místy až na zvracení, protože je to jako osolená technopárty na předzahrádce domova důchodců. Nic k sobě nepasuje a vše mne odrazuje od toho, abych se těšil na další řadu. Fujtajxl! 30% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Strašne som sa tešil na nejaký poriadny sci-fi seriál, keďže tento žáner je v súčasnosti dosť opomínaný. Námet je celkom zaujímavý. Taký mix Arrival a klasického sci-fi o posádke vo vesmíre. Na Zemi pristane nejaký mimozemský bazmek s ktorým sa vedci snažia nejak komunikovať a popritom je vyslaná vesmírna loď, aby našla mimozemšťanov, ktorý ten bazmek vyslali na Zem. Medzi klady patrí aj technická stránka. Triky sú špičkové a kulisy lode tiež pekné. A posledným kladom je obsadenie Katee Sackhoffovej ako kapitánky lode. Celý seriál ale pohorel na scenáristoch, vrátane showrunnera, ktorých predošlým vrcholným dielom bol jeden z mnohých teenage seriálov zo školského prostredia Degrassi. Takže tento seriál by sa trefnejšie mohol volať Degrassi: In Space. Pretože presne také voloviny ako sa riešia v teenage seriáloch, sa riešia aj tu. Nič proti nim, mám aj tento žáner rád, ale kombinácia so serióznym sci-fi absolútne nefunguje. Jednak sa postavy na lodi správajú jak nejaké youtube hviezdy na výlete alebo dementní účastníci nejakej reality show. Neustále sa dohadujú o rôznych maličkostiach a to dokonca aj v stave najvyššej pohotovosti, keď im ide o život. Postupnosť velenia je nulová. Ani len uniformy alebo aspoň Star Trekovské pyžamá nemajú. Ženy tam chodia prakticky v spodnom prádle. Hlavne, že zloženie je multi kulti vrátane transgender lekárky. Takisto vedecká stránka je totálne mimo. Zdá sa, že autori nielenže nikdy nečítali nejaké vedecké knižky, ale ani nevideli žiadny sci-fi seriál. Posádka tam nemá žiadne protokoly, takže neprekvapí, že postupne pri rôznych nástrahách chcípajú, alebo sa kvôli nezhodám rovno zabíjajú medzi sebou. Takú partu dementov som ešte v žiadnom sci-fi seriály nevidel. Trochu zábavné sú aspoň scény, v ktorých posádka bojuje s rôznymi vírusmi, alebo mimozemskými potvorami na lodi. Je to v R-ku, takže sa dočkáme nejakého gore. Ale na druhej strane to neustále fuckovanie posádky je strašne otravné. Vyvrcholenie seriálu ohľadom zámerov mimozemšťanov neprekvapí, až na poslednú scénu, ktorú ak mysleli vážne, tak neviem ako chcú pokračovať ďalej. Ale to mi je jedno. Prípadné ďalšie diely vynechám a ak chcete vidieť kvalitné sci-fi, tak si pustite znova nejakú osvedčenú klasiku. 3/10. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama