Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Česko Pokémon (viac)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Réžia:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (viac)

Hrajú:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(9) / Epizódy(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (831)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

To se mi vážně nehce věřit, že na to tehdy koukalo tak málo zdejších uživatelů. Já měl kvůli tomu ráno natažený budík. Snad žádný díl jsem si nenechal ujít a prožíval jsem dobrodržství společně s Ešem a jeho přáteli. Když o tom tady tak píšu, tak se klidně může stát, že si všech 200 dílů některé odpoledne zopakuji. Srdeční záležitost dob minulých. Nostalgické 3*. ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Lze hodnotit seriál jinak než skrze dětské vnímání? Skrze něj je to seriál výborný, s obrovskou možností projekce moci, síly a všemohoucnosti, což na děti vždycky zabírá. Ty netouží po nějaké psychologii postav, či detailně vykresleném pozadí. Jisté symboly přátelství či něčeho podobného by se tam také možná najít daly, ale to je asi tak všechno. Ta agrese bohužel převažuje. Jinak také lituju, že se k nám dostala pouze tahle spodina anime žánru. ()

Reklama

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

Pokemon je kult, pokemon je závislost, pokémon býval prostě všude. Jak už tady mnoho lidí psalo, ten kdo v době kdy začala pokémonová mánie nebyl dítě, ten to prostě chápat nemůže. Jenže právě ten kdo tenkrát dítě byl tak ví, jaký to bylo šílenství, co všechno by jsme udělali pro to aby jsme dostali všechny, aby jsme mohli machrovat před kamarádama, aby nám záviděli. Jak jsme každý víkend napružený seděli u televize až začne ta šílenost, až se zase dostanem do toho světa malejch (a i velkejch) zápasících pokémonů. ()

Molikop 

všetky recenzie používateľa

I když si jej z dětství pamatuju jako nejoblíbenější seriál a i když je mezi i staršími dětmi stále proslulý a oblíbený, má od vás na těch to stránkách velmi nízké hodnocení. Dovolte mi s vámi nesouhlasit. Ano, přiznávám, že je spousta dílů a skládám poklonu tomu, kdo je viděl úplně všechny, ale každý dílů toho to seriálu je poutavý a každý v něm najde zalíbení. Není skvělé, že je seriál, co se neomezuje pouze na chlapce nebo na dívky? Pokémoni ovlivnili spoustu menších i větších dětí, a stále ovlivňují. Věřím, že každý kdo viděl aspoň pár dílů, by je rád chytil všechny. ()

Krissty 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze seriálů, na které jsem za svých dětských let nedala dopustit. Každé ráno jsem svědomitě vstávala, aby mi nic neuniklo, sbírala kartičky a doma mám dodnes knížku "Pokémon - Útok prehistorických pokémonů" a "Oficiální Pokémon příručku". Dnes už to tolik nehltám a nové řady jako Diamant a perla mě vůbec nebaví, ale Pikachu zůstal mým hrdinou dodnes. ()

Galéria (302)

Zaujímavosti (92)

  • Porygon sa objavil iba v jedinej epizóde, ktorá však bola zrušená. Porygon2 sa neobjavil vôbec. (patrik1177)
  • Autorom hry pre GameBoy „Poketto Monsutā“, na základe ktorej vznikol TV seriál, je Satoši Tadžiri. Ten mal záľubu v hraní videohier a tiež nezvyčajného koníčka – zbieranie chrobákov. (PATWIST)
  • Musashi (Jessie) a Kojiro (James) sú v Japonsku mená dvoch samurajských rivalov. (rador)

Súvisiace novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (viac)

Reklama

Reklama