Reklama

Reklama

Dr. Stone

(seriál)
  • Japonsko Dokutasuton (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2019–2025), 27 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Riičiró Inagaki (komiks)

Scenár:

Júičiró Kido

Hrajú:

Júsuke Kobajaši, Gen Sató, Makoto Furukawa, Kana Ičinose, Júiči Nakamura, Ajumu Murase, Kengo Kawaniši, Manami Numakura, Mugihito, Reina Ueda, Tomoaki Maeno (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(68)

Obsahy(1)

Je to již několik tisíciletí, co lidstvo zasáhl neznámý záblesk světla a proměnil všechno v kámen. Mladý, po celou dobu zkamenělý středoškolák Taiju Oki se probouzí do pustého světa a nechce věřit svým očím. Je snad jediný naživu? Omyl! Jeho kdysi dávný, do vědy zapálený kamarád Senku se probudil o několik měsíců před ním a spřádá víc než ambiciózní plán: Vybudovat od základu pomocí vědy novou lidskou civilizaci. (Scalpelexis)

(viac)

Recenzie používateľa Krnac k tomuto seriálu (3)

Dr. Stone (2019) 

Za mňa 8,8/10 ale je to ako pre koho. Dej úžasne graduje a pravidelne sa vracia do zadu (hlavne na udalosti okolo 1. epizódy) pričom sa vždy dozvieme niečo iné s iného uhla a funguje to výborne. Jediný problém s týmto seriálom je v tom je aj keď moje doporučenie je 15+ tak je tu pomerne dosť detských scén čo nieje nevyhnutne na škodu lebo často sú vtipné ale niektoré sú buď trápne, zbytočne natiahnuté alebo len čudné a to je vlastne jediné prečo by som strhol jednu hviezdu (Nakoniec som to neurobil). Seriál určite doporučujem ale nie každému sa bude téma vedecký survival páčiť. Niektorým môže vadiť aj to že Senkuove znalosti pre niektorých vyzerajú nadľudsky, ja si to nemyslím keďže mi fyzika celkom ide. Je tam ale problém toho že hlavná zápletka je trochu dementná lebo jediný dôvod prečo vznikla je že 2 hlavné postavy neboli schopné ani začať vyjednávať kompromis čím spustili vojnu, to seriálu rýchlo odpustíte ale v recenzii sa to musí spomenúť. ()

Season 1 (2019) (S01) 

Za mňa 8,8/10 ale je to ako pre koho. Dej úžasne graduje a pravidelne sa vracia do zadu (hlavne na udalosti okolo 1. epizódy) pričom sa vždy dozvieme niečo iné s iného uhla a funguje to výborne. Jediný problém s týmto seriálom je v tom je aj keď moje doporučenie je 15+ tak je tu pomerne dosť detských scén čo nieje nevyhnutne na škodu lebo často sú vtipné ale niektoré sú buď trápne, zbytočne natiahnuté alebo len čudné a to je vlastne jediné prečo by som strhol jednu hviezdu (Nakoniec som to neurobil aj pretože som si viaceré epizódy pustil aj po roku znovu). Seriál určite doporučujem ale nie každému sa bude téma vedecký survival páčiť. Niektorým môže vadiť aj to že Senkuove znalosti pre niektorých vyzerajú nadľudsky, ja si to nemyslím keďže mi fyzika celkom ide. Dúfam že 2. séria kvalitu udrží. Je tam ale problém toho že hlavná zápletka je dementná lebo dôvod prečo vznikla je že 2 hlavné postavy neboli schopné ani začať vyjednávať kompromis, to seriálu rýchlo odpustíte ale v recenzii sa to musí spomenúť. ()

Stone Wars (2021) (S02) 

8,3/10 jednoducho príliš krátke. Autori sa naučili lepšie pracovať so scénami, už vyradili tie momenty ktoré vyzerali extrémne trápne a reálne to boli všetko dobré vtipy (teda ak si dobre pamätám), práca s časom je tu horšia, všetko trvá extrémne krátko, áno keďže výbavu majú hotovú není dôvod obkecávať výrobu ako pri antibiotikách 4 epizódy ale dalo by sa to zostrihať tak aby to pôsobilo viac realisticky na druhú stranu vo finále mi to nevadilo. Problém je skôr obsah, mimo Stone War tu není nič, áno je strašne zaujímavé sa kukať na MacGyver štýl vojny ale zároveň máte pocit že sa toho strašne málo stalo lebo to má len 11 epizód (1. séria 24) a neprieteľská strana namiesto toho aby pracovala so svojou hlavnou výhodou počet používa len pár ,,super vojakov" čím to už pôsobí skôr ako fantasy keď dvaja ľudia dajú dole 10. Myslím si že by som dal aj 5* ale prvé epizódy pôsobili trochu hlúpo keď sa to točilo okolo plánu ktorý nemohol dlhodobo vyjsť (ako jedna postava tiež uviedla). ()

Reklama

Reklama