Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roku 1961 je mladý Emil Hellberg komparzistom vo filmových ateliéroch DEFA v Babelsbergu neďaleko Berlína a vášnivo sa zamiluje do francúzskej tanečnice Milou. Obaja cítia, že boli stvorení len pre seba. Keď však 13. augusta 1961 šokujúco rýchle vyrastie Berlínsky múr, zaľúbencov od seba oddelí. Emil, ktorý uviazol v neslobodnej časti mesta, vymyslí odvážny plán, aby sa mohol s Milou znova vidieť. Vystupuje ako filmový producent Karl Boborkmann, ktorý pripravuje nakrúcanie novej snímky s Milou ako hlavnou predstaviteľkou. Je to jediná možnosť, ako dostať milovanú ženu z Francúzska do Nemeckej demokratickej republiky. Emilov úspech však nie je istý, pretože Milou medzitým nadviaže vzťah s novým hereckým partnerom. Ich spoločný film má síce obrovský úspech, ale ktorého chlapa si Milou nakoniec vyberie? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (28)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Konečně taky jednou německá romantika, která není béčko, céčko... Dennis Mojen a hlavně Emilia Schule jsou moc fajn a ladí jim to. Jinak ce se týče příběhu, jde o klasický milostný trojúhelník, umocněný dobou ve které se odehrává (stavba berlínské zdi)... Možná ten konec je až moc hollywoodský, ale natáčení filmu Kleopatra byla celkem sranda a i celý film na to, že je to německé, obstojí i jako komedie...80% ()

dannyd14 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie, ktoré vás ani na chvíľu nebude nudiť, pretože azda v každej scéne na vás vyskočí aspoň 1 vtipný moment. Ľubostná dráma zasadená do NDR v čase zúriacej studenej vojny so sympatickými hercami, originálnym námetom a úchvatnými, pompéznymi predstaveniami. Do Milou som sa zamiloval ja a asi by som tiež podľahol takémuto šialenému, ale pôsobivému šibalskému nápadu. Režisér kladie dôraz na vytrvalú snahu hrdinu, ktorý je pre lásku schopný urobiť čokoľvek, hoci aj za cenu straty slobody. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Hezký nápad, průměrné provedení. 1)  Dobrý nápad zpracovali tvůrci dosti nenápaditě a bez šťávy. Film chvílemi vykazuje klasické znaky dederonského smyslu pro humor._____ 2)  Zaujal mě pěkný 26letý Dennis Mojen (hlavní postava Emil) a 40letý Ken Duken (Emilův bratr Alex)._____  3)  Naivita snímku je svým způsobem dojemná. Je to jakýsi antipod seriálu NDR o dojičce, která se vzdá bohatého dědictví po příbuzném v Americe, protože by se musela vystěhovat (podmínka v závěti) a ona přece nemůže opustit své socialistické kravičky. Nenašel jsem dílo na ČSFD, ale někde určitě stále existuje. ()

Kakho-oto 

všetky recenzie používateľa

Důkaz toho, že i romantický film může být pěknou a alespoň zčásti kvalitní podívanou. Prostředí východoněmeckého filmového studia DEFA je velmi dobrou kulisou pro zamilovanou dvojici Emila a Milou. Kvalita českého dabingu byla nevyvážená – hlavní představitelé byli nadabováni velmi dobře, ale některé vedlejší postavy naopak špatně. Jeden z nejlepších filmů s Emilií Schüle, které jsem zatím viděl. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemný romantický film. Bláznivý príbeh šťastnej náhody, ktorá umožní mladému komparzistovi stať sa režisérom a znovu získať svoju stratenú lásku. Dennis Mojen nie je Leonardo Di Caprio a Emilia Schüle nie je Kate Winslet, ale ide im to dobre. Funkčná produkcia a dobré herecké výkony s nápaditým príbehom posúvajú Traumfabrik za hranice priemeru. 70% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Základný príbeh je založený na skutočných udalostiach okolo rozdelenia Nemecka v roku 1961 a konkrétnych z toho vyplývajúcich dôsledkov pre najstaršie filmové štúdio na svete v dnešnom mediálnom meste Babelsberg. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo 45 dní medzi 23. májom a 21. júlom 2018 v Postupime, Berlíne a v štúdiu v Babelsbergu, kde bývala a je aj jedna z lokácií filmu centrála DEFA. (Arsenal83)
  • Film bol zaradený do predvýberu na Nemeckú filmovú cenu začiatkom januára 2020, nakoniec nebol ani nominovaný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama