Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Trocha toho mysteriózna (tajemný mnišský řád, klášter, podzemní chodby...) dodávala první polovině děje šmrnc, který by film vytáhl i na 4 hvězdy, kdyby to stíhal udýchat až do konce. Jenže podobně, jako Magimel neudýchal svou předlouhou honičku (ne, nehledejte v tom žádný dvojsmysl), tak i scénáři došel ve druhé půli dech, a to tak, že dosti. Z dejme tomu zajímavé myšlenky se nakonec vyvinula řadová krimoška a když už dech docházel i Renovi, bylo jasné, že hvězdu udělím maximálně třikrát a dost. Je to škoda, protože po podobně dobře rozjeté a nedotažené jedničce se nakonec i dvojka rozplizla tak nějak došeda... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film na tému konca sveta a možnosti zvratu ak sa podarí zastaviť stúpencov zla. No je to trochu prehnané. Ťažko môžem súhlasiť, že by sa to dalo vidieť zrovna takto. Skôr mi to príde úsmevné, nájsť v budúcnosti Ježiša a 12 apoštolov, po ktorých idú zrejme tí anjeli Apokalypsy. Taktiež výskyt svätých relikvií je dosť zavádzajúce. Ak sa niekomu nezdal film Lovec démonov, potom tu mu to príde oveľa úsmevnejšie. Nezdalo sa mi to možné. Holt, nie všetci sme ovečky božie. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Jean Reno již není hlavní cíl kamery a jeho osoba není každou vteřinu před kamerou. Kamera je zajímavá, ale osobně mě chyběl takový ten přeled jako byl v jedničce při prvních titulkách (přelet nad lesem). Dost divný a průměrný scénář toto dílko sráží dolů. Akční sekvence v bunkru s kulometem mi přišla zvláštní, hezky natočená, ale nepasující do děje. Jinak hezká atmosféra. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Len málokedy vo filme započujeme repliku: Ježiš je v nemocnici... A celkovo bežne vídame tak ohybných rehoľníkov, letiacich vzduchom ako šaolinskí a nie katolícki mnísi. Úplne zbytočné pokračovanie, ktoré sa len priživuje na názve a akože ťažkou mystickou témou, atmosféra sa však vytratila, len Renovi sa viečka prehĺbili. Pri tých atletických útekoch drahých fráterov sa naozaj nedalo zasmiať. No napodiv, film nemal byť komédiou. Poučenie: Dávajte si pozor na doktorky religionistiky, zvyčajne na vedia strieľať lepšie než policajní komisári. A tiež pozor na opustené chatky. Ak tam nájdete niekde poblízku mŕtvoly, je dosť možné, že v tej chatke bude polhodinu po čine sedieť tajomný mních, ktorý začne utekať až vtedy, keď sa konečne dočkal a dorazila polícia! A keď záhadne beží rýchlejšie ako auto, tak vždy beží len po okraji lesa tak, aby ho vodič stále videl. Inak by po sebe predsa nemohli strieľať, to dá rozum... ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mniši terminátoři, jejich křečovité náboženské motivace, scénář na úrovni nadprůměrné slohovky vesnického idiota (sorry, Lucu) a lehce otrávený komisař Niemans, u kterého mi už jen scházelo, aby na konci utrousil: „To je všechno tvé čarování, neonacistický Sarumane?“ Sice hezky nasvícené, nikoliv však osvícené. Podruhé nevstoupíš do téže řeky i kdyby byla sebepurpurovější.. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)

Reklama

Reklama