Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Mocichtiví vládci vysávají z planety Tra život. Skupinka odvážných Gelflingů se proto spojí na výpravě za záchranou světa a s temnotou se rozhodnou bojovat. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (11)

Temný krystal: Věk vzdoru (2019) 

Po vizuálnej stránke nádherné, avšak v úvode mi vtiahnutie do deja trvalo pomerne dlho. Určite sa nejedná o seriál určený deťom, množstvo postáv a druhou by bolo pre nich náročné sústo. Škoda toho záveru, na jednej strane fanúšikom sľubuje pokračovanie na strane druhej si nemyslím že si ju pozriem ja. Pretože nejaký prehnaný vzťah k postavám som si nevybudoval a pravdu povediac osud Thra určite nebude vecou, ktorá by mi nedala spávať. ()

Konec, začátek, to je jedno (2019) (E01) 

V krajine Thra objaví mladý strážca desivé tajomstvo o Skeksioch, tvoroch ktoré ovládajú planétu a magický Kryštál pravdy...Vizuálne veľmi pekné, avšak príbeh v úvode príliš neoslnil. Deti to baviť nebude a poteší skôr starších nerdov, avšak určite nie všetkých... ()

Nic už není tak jednoduché (2019) (E02) 

Aughra sa vracia z dlhej cesty vesmírom a je sklamaná zo situácie na planéte Thra. Deet plní svoju úlohu, Rian sa vkradne do hradu a ukradne esenciu zatiaľ čo Brea pokračuje v pátraní po význame starého symbolu...Vizuálne pekné, náročnejšie na vnímanie a definitívne nič, čo by bavilo deti. ()

Co bylo zmařeno, se zase spojí (2019) (E03) 

Brea, vyhnaná princezná bojuje so svojimi novými povinnosťami, Deet a Hup sa dočkajú nevrelého privítania od klanu Stonewood a Rian hľadá pomoc u Maudry, ktorej sa mu nedostane a tak musí újsť. Aughra navštívi Skeksiov a snaží sa im prikázať, aby ju pustili ku kryštáľu pravdy, avšak tí jej oznámia že o svoju pozíciu správcu Threa už dávno prišla, kedže sa stovky rokov doma neukázala a vyženú ju zo zámku. Cestou však Aughra zastraší strážcov a zastaví sa pri kryštály a rozpráva sa so svojim starším ja o tom, čo by mala urobiť aby planétu Threa zachránila. Brea počas putovania natrafí na Riana, avšak ich cesty sa čoskoro rozídu. Aj keď sa už človek v príbehu lepšie zorientuje, stále to nie je nič čo by ma vtiahlo do deja a napriek tomu že fantasy príbehy mi nie sú úplne cudzie, toto ma príliš nebaví a sám som zvedavý, či to vôbec dopozerám do konca, aj keď nechať seriál nedokončený vo zvyku nemám. ()

První, na co si vzpomínám, je oheň (2019) (E04) 

Zatiaľ čo sa Brea snaží rozlúštiť hádanku v ukrytej miestnosti, aby bola na Threa opäť nastolená spravodlivosť, Chamberlain pripravuje plán ako zajať Riana a získať si tak späť dôveru vládcu...Dej tejto epizódy bol o niečo akčnejší, Rianov otec sa nakoniec dozvedel pravdu a spolu so synom sa postavili Chamberlainovi. Seriál je však určený iba užšiemu spektru divákov, avšak hodovanie pri stole vládcu bolo zvládnuté ozaj veľkolepo. ()

Zná všechna tajemství (2019) (E05) 

Skeksilovia chcú odviesť Riana do zámku, aby z neho vysali esenciu, avšak Naii sa ho podarí oslobodiť. Aughra pri posvätnom strome zhromaždí Rianovu skupinku, Breu, Deet a Seladon a ďalších členov "odboja" proti nadvláde Skeksiov v snovej dimenzii, avšak musí odtiaľ vylúčiť Seladon, pretože tá napriek radám matky a sestry naďalej slepo verí Skeksiom...Za zmienku stojí snová dimenzia a rozhovor Riana so zástupcom Skeksiov o večnom živote a zmysle života vôbec, ale napríklad výskyt fialovej plesne ako úpadok Aughra mohol dostať viac priestoru a najmä vďaka tomu, že nejde o bežné "druhy" tvorov známych širšej verejnosti (ghúlovia, goblini, elfovia) seriál prišiel o možnosť osloviť širšie spektrum divákov, čo je trochu na škodu veci. ()

Gelfling – světa zachránce (2019) (E06) 

Planéta Thra stojí na okraji vojny potom ako sa Rianovi podarí oslobodiť Paladinov a vďaka telepatii im ukáže pravú tvár Skeksiov. Generál po posledných udalostiach zvolá radu Skeksiov a Seladon samú seba vyhlási na všemúdru potom ako odmietne výzvu Fary, ktorá neuzná jej právo na trón po smrti jej matky. Púšť je vyobrazená ozaj fantasticky a po takmer dvojmesačnej pauze som nemal problém zorientovať sa v postavách tak ako tomu bolo na začiatku, dej sa stáva čoraz prehľadnejší. ()

Je čas na můj tah (2019) (E07) 

Skeksiom sa podarí získať mimoriadne silného spojenca z útrob Thra...Po vizuálnej stránke nádherné a dychberúci záver, pri ktorom Skeksiovia odvádzajú časť vzbúrených Gelflingov. Keď si človek zvykne na jednotlivé druhy tvorov na Thra baví ho to podstatne viac ako úvod, v ktorom som sa občas strácal. ()

Vědmy nevědí vše (2019) (E08) 

Vizuálne nádherné, zápletka vydarená aj s očakávaným zvratom a skvelá debata sestier v zajatí Skeksiov. ()

Krystal volá (2019) (E09) 

Rianov príhovor mohol byť zvládnutý aj trochu lepšie a v niektorých momentoch Skeksiovia vyzerajú až príliš hlúpo vzhľadom k tomu, že krajinu Thra ovládali 1000 rokov. Ale záver sľubuje zaujímavé vyvrcholenie. ()

Jen střepina byla ztracena (2019) (E10) 

Očakávané finále nebolo tak veľkolepé, ako si ho fanúšikovia seriálu predstavovali a pravdu povediac sklamalo aj mňa. Predpokladaná záver však iba zahnal Skeksiov naspäť do zámku, kde si už chystajú bojovníkov do druhej série. Či si na ňu spomeniem, je otázne, určite ju nebudem očakávať v takom napätí ako pokračovanie seriálu Dark. ()

Súvisiace novinky

Netflix zrušil fantasy Temný krystal

Netflix zrušil fantasy Temný krystal

23.09.2020

Je dobrým zvykem, že nové seriálu na Netflixu dostanou alespoň druhou případně ještě třetí sérii, než je streamovací služba zruší kvůli narůstajícím nákladům. To se samozřejmě netýká superpopulárních… (viac)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama