Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Dráma / Thriller / Mysteriózny
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrajú:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (22)

Carnivale (2003) 

1. seria - Sice je to viac ako 18 rokov od vzniku serialu, cirkusova spolocnost, mysterium a vztahy medzi clenmi su vykreslene zaujimavo a obcas aj prekvapia. Ano, prevazna vacsina dielov je priemernych, ale atmosfera je velmi slusna. Vyborny vykon Michaela Andersona ako "vykonneho riaditela" a uchadzajuci je i nas zmeteny liecitel, Nick Stahl. Clea DuVall ako vykladacka kariet a jej pribeh je opat atraktivny. I po tak dlhej dobe ma serial co ponuknut. Odporucam. 60% 2. seria - Pojatie "cyklu" v zavere bolo za mna trochu tuctove a dost uponahlane, ale cesta k nemu a zbiehanie linii boli uchadzajuce. Spolu s vyvojom mladeho liecitela. Zial, hlavne atmosfera a mysterium sa postupne kazdou epizodou vytraca a prislo mi uz len ako povinna jazda k zamyslanej poslednej epizode. Priemer. 55% Zvazte, moze vam sadnut. Posledne diely som vsak uz dopozeraval len z miernej zvedavosti, ale uz ma to tak nebavilo. ()

Série 1 (2003) (S01) 

Sice je to viac ako 18 rokov od vzniku serialu, cirkusova spolocnost, mysterium a vztahy medzi clenmi su vykreslene zaujimavo a obcas aj prekvapia. Ano, prevazna vacsina dielov je priemernych, ale atmosfera je velmi slusna. Vyborny vykon Michaela Andersona ako "vykonneho riaditela" a uchadzajuci je i nas zmeteny liecitel, Nick Stahl. Clea DuVall ako vykladacka kariet a jej pribeh je opat atraktivny. I po tak dlhej dobe ma serial co ponuknut. Odporucam. 60% ()

Milfay (2003) (S01E01) 

Tento serial som si posetril, zrejme ho vsak nacnem. Prvy diel ma celkom zaujal, hoci sa moc netesim na liniu, zrejme otravnu, s posahanym "ctihodnym otcom". Som prekvapeny, ci vie "mamina" telekinezu, ked ju vedela s kartami, je tam typek, co ma zrejme formu "telepatie", este som zvedavy na "predstaveneho". :) 60% ()

Když ples skončí (2003) (S01E02) 

Zaujimava atmosfera, ale ako som predvidal uz v prvej epizode, jasnozrivec hriechov a jeho linia ma nebavi, zato dianie u tulakov ano. Som zvedavy na menezment. Junak bude zrejme zaujimavy, ked i chroma mamaaa kvoli nemu vstala. :) ()

Blizard (2003) (S01E04) 

Niekolko metafor, par "uvolneni" pocas hurikanu a zrejme si nas "nevidiaci" groomuje mladeho liecitela, kym dorazia do obavaneho Babylonu. Zatial menezment je asi len zastierka, pokial to nie je ina "bytost". Rozporuplne. ()

Babylon (2003) (S01E05) 

Robit "lechtivu" zabavu pre takych balikov je slusny adrenalin. Kocka vedela urobit peknu "stojku". Mlady je zasa uviaznuty v nejakej vizii, co zmajstroval "slepec"? Slusna astmoska. 65% ()

Vyber si číslo (2003) (S01E06) 

Emocne velmi smutne vykresleny diel, zvlast v zavere. Mierny nadpriemer. 70% ()

Řeka (2003) (S01E07) 

Hm, takze "lamac krkov" s ruskym povodom? Pekny pribeh. Inak, konecne sa ukazuje slepcova agenda, zrejme chce vytazit z mladeho schopnosti. Asi nedopadne moc pekne. Vylet inak skoncil rychlejsie ako zacal, chudak dcerenka. Obe slecny sa lucili a zbytocne. :) ()

Lonnigan, Texas (2003) (S01E08) 

Tentokrat vztahova drama, solojazda nasho healera za dalsou "zrudou", len aby sme sa dozvedeli, ze je na WANTED list-e a nejaka ta neopetovana laska. Kedze sa nas knaz vyskytuje v inej roli, celkom ma zaujima, kam sa to s jeho li niou bude uberat. Zaujimavy diel. ()

Nespavost (2003) (S01E09) 

Hm, takze menezment, nie je len jedna entita? Usudzujem podla tej zaverecnej slepcovej otazky. Zda sa, ze knaz dosiahol uroven "grandmaster kai" a nejako este aj so spisanym rukopisom od sefa liecebne si to nakraca spat do sveta. ()

Den smrti (2003) (S01E11) 

Rozhodne pookrok oproti predoslemu chaotickemu a mdlemu dielu. "Slepec" tvrdo pracuje na "ovladnuti" mladeho liecitela. Konecne i nasa vykladacka kariet asi pochopila, co jej ocka doteraz nepobrali, totiz, "komplikacie" s Jonesym a "blondavou" milfkou. Linia s knazom a jeho oddanou sestrickou, konecne odhalila, ako to bolo s poziarom v kostole pre pristahovalcov. 60% ()

A toho dne... (2003) (S01E12) 

Nabity diel s par uletenymi cinmi - Ruth dokazujuc svoju krivdu takym sposobom. Vyhrotenie v maringotke menezmentu, ale inak slusny diel. 70% ()

Série 2 (2005) (S02) 

Znazornenie "cyklu" v zavere bolo za mna trochu tuctove, ale cesta k nemu a zbiehanie linii boli uchadzajuce. Spolu s vyvojom mladeho liecitela. Zial hlavne atmosfera a mysterium sa postupne kazdou epizodou vytraca a prislo mi uz len ako povinna jazda k zamyslanej poslednej epizode. Mierny nadpriemer. ()

Alamogordo (2005) (S02E02) 

Hm, zvlastna chvilka s menezmentom a liecitelova ponuka ma trochu zmiatla. "Knazova" linia a jeho "babka" hladajuca Scuddera mi pride az prilis pritiahnuta za vlasy, kedze "knaz" doteraz take schopnosti nevykazoval, totiz podprahove "voodoo"....haluz. Avsak hadia zena a jej vizia este trosku udrziavaju to mysterium. Nie vsak dostatocne. ()

Stará višňová alej (2005) (S02E04) 

V tretej minute s miestnymi vidlakmi som mal chvilku pocit, ze vidim Buda Spencera - cest jeho pamiatke. :) Crone ma nepresvedcila, hoci tam paradne zapadala, zvlast s tym uletenym pribehom, co o nej jeden z nich povedal. :) Vizie hadej zeny a Sophie-ina volba (heh) su zatial jedine ake-take mysterium. "Knazova" linia, a teda i jeho prerasteneho "zombie-sluhu" ma neberie uz dlhsie...meh. ()

Creed (2005) (S02E05) 

Konecne trochu mysteria pri vykladani kariet a i v samotnom zavere s "posmrtnou maskou". Zombie-sluha je na mieste, ale zatial iba obsmrda. Dalsi vyvoj sa da predvidat, snad to bude nieco originalne. Zial, stale len priemer. ()

Cestou do Damašku (2005) (S02E06) 

Nahodna stretavka konkurencneho cirkusu a mam tak trochu tusaka, ze duch "mlcanlivej" bol taky zurivy mozno kvoli blizkemu pokrvnemu pribuzenstvu? :) Zacinam byt o tom presvedceny. ()

Damašek, Nebraska (2005) (S02E07) 

Hm, chlapec sa s tou "energiou" na liecenie nebabral, pekne to ten komparz v hoteli a pred nim zahral. :) ake lezuce babky...:) Cakal som, ze Scudder bude cisty Grandmaster, ale prekvapili ma. Manazment a dianie v maringotke malo tiez zaujimave vyustenie. Bloncka si veri teda...nie tam kam ostatni, ale do kakaca. :)) heh par veci ma tu pobavilo, to je fakt. Inak dobry gulas. Uskrn na tvari vycarilo aj "vytretie si zadku" s "pastierskym listom" a reakcia biskupov pri radiu. 60% ()

Periferie Damašku (2005) (S02E08) 

Stavu tomu dodal akurat blondyneckin spravodlivy vylev, inak sa uz len povinnou jazdou blizime k stretu. Sophie si nasla super "pracicku". ()

Lincolnova dálnice (2005) (S02E09) 

Meh...v zavere klasicke klise, ktore hrdinu trosku "popichne", ale liecitel sa vsak opat predviedol a i kazatelova sestra nakoniec mozno zohra nejaku vyznamnejsiu rolu v zavere. Ak teda padremu neklamala. :) ()

Reklama

Reklama