Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Veselohra pre deti i dospelých o tom, ako vzniká film. Režisérka detských projektov sa so svojou asistentkou Drahuškou pripravuje na jeho nakrúcanie. Už dlho hľadá hlavnú predstaviteľku, ktorá by mala stvárniť dievča s veľkým handicapom, pretože vďaka ťažkej vírusovej chorobe prišla o vlasy. Jej prezývka Koleno je vlastne celkom na mieste. Po dlhom váhaní padne voľba na veselú a nebojácnu Ruženku. Ostatné deti jej síce hlavnú úlohu závidia, ale pre dievča to znamená veľkú obeť musí si nechať ostrihať vlasy. Malí herci s celým štábom odídu pracovať na dedinský zámoček. V priebehu nakrúcania Ruženka prežíva svoju prvú zamilovanosť i veľké sklamanie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Kameramana hral pôvodne Jan Tříska, po jeho emigrácii bola jeho úloha preobsadená, avšak v niekoľkých záberoch ho môžeme predsa vidieť. (dyfur)
  • Film bol natáčaný v Novom Bore a v okolí České Lípy. (dyfur)
  • Pavlína Mourková chodila mimo záběry a natáčení bez paruky. Po dotočení filmu si paruku vzala na první školní den, ovšem díky spolužákům se její "pleš" ihned odhalila. Pavlína po té již i do školy chodila s oholenou hlavou. Po škole také kolovala pomluva, že musela být ostříhána kvůli vším. (mchnk)
  • Herečka Dana Vávrová je ve filmu na konkurzu pod jménem Vávrová. (M.B)

Reklama

Reklama