Reklama

Reklama

V tomto akčním snímku od scénáristy a režiséra Joka Anwara vstupují indonéský komiksový superhrdina a jeho alter ego Sancaka na filmová plátna, aby bojovali s podlým zločineckým bossem Pengkorem a jeho ďábelským oddílem osiřelých nájemných zabijáků. Sancaka žije na ulici v drsných a krutých podmínkách od chvíle, kdy jej rodiče opustili. Přežívá jen díky tomu, že neustále myslí jen na sebe a svou vlastní bezpečnost. Ale když ve městě začne bujet kriminalita a po celé zemi se šíří nespravedlnost, Sancaka se musí rozhodnout, jestli bude i nadále ignorovat okolní svět, nebo se stane hrdinou utlačovaných. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (24)

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o dost těžkopádné a velmi vnitřní vyprávění tři hlavních hrdinů, z nich jsou všichni postavení osudem proti sobě, je zde silný akcent na dramatičnost děje s přesahem do poznání celospolečenských problémů této veliké muslimské země. Ale za mě originální a určitě to nemělo ani náhodou finance Hollywoodu, leč podařilo se z toho dostat pěkný civilní hrdinský film! ()

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Asi je zřejmé, že si po Anwarových výkonech budu přát, aby se Joko vrátil k hororu, ale Gundala není zlý. Souboje jsou pěkné, byť místy trošku strojené (občas choreografický pocit čekání na ránu), příběh nesložitý a feelingově jsem si film zařadil někam ke Gothamu. Ač indonéskému. Kéž by se naše filmografie doškrábala aspoň k tomuto výsledku. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Thor v obleku Flasha s cigánskym menom bije malých bojovníkov a snaží sa o mier a spravodlivosť. Nemajú love na efekty, tak to nahrádzajú bojovkami, ktorých minimálne polovica je zbytočná a ani jedna sa nelíši od tej predošlej. Nemá to absolútne grády a hlavne to nemá tú snahu zaujať, aspoň niečim. Nechajme toto indonézske komiksové univerzum u nich a neťahajme to do Európy. Jedna celkovo a jedna len za známe tváre legiend bojových umení. 2 z 5 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Hrdina nadaný metáním blesků se musí postavit za dělníky a sociálně slabé, které terorizuje popálený padouch, jenž, mimo jiné, tráví rýži. Blbost na entou od začátku až do konce, ale tady to mělo být primárně o akci a právě ta za mnoho nestála. Ne že by souboje byly úplně špatné, ale tohle všechno jsme už viděli x krát a ještě x krát uvidíme. Navíc někdy mi to připadalo, že koukám na Buda s Terencem a to v podobně laděném filmu asi není úplně košér. Závěr, kdy záporák nasadí armádu speciálních sirotků, ten zmar jen korunoval. Jako hororový tvůrce mě Anwar docela baví, ale tady šlápl vedle. 30% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Indonézsky komiksový superhrdina. To samo o sebe znie ako Eskímák v Afrike alebo prácechtivý osadník, strašne mi to nešlo do uší. Navyše, keď si človek uvedomí, že Indonézia je najväčšia islamská krajina na svete, obával som sa, či náhodou ten superhero nebude lietať na koberčeku a zhadzovať na neveriacich psov bomby namiesto toho, aby ich odpaľoval priamo na tele. Ktorý pravoverný by nesníval o takomto hrdinovi? Avšak prišlo prekvapenie. Žiadny muezín, žiadne aláhu akbar, žiadna spomienka o kafíroch. Reálne dobrý film vo svojom žánri. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (4)

  • Film má potitulkovou scénu, kde se Gundala (Abimana Aryasatya) poprvé objeví ve svém charakteristickém obleku. (Martrix)
  • Gundala je prvním filmem v Bumilangit Cinematic Universe, což je indonézská obdoba MCU. Takže je vlastně totéž, co byl pro MCU Iron Man (2008), což je zajímavé i v kontextu toho, že o produkci se postarala společnost Quantum Creations FX, která se podílela mj. i na filmu Iron Man. (Martrix)

Reklama

Reklama