Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranná služba konečne dostáva kolekciu nových moderných vozov. Doktor Bohouš Novotný končí službe v Pražskej záchrannej službe a pri poslednom výjazde sa mu splní životný sen – pri havárii mladého Švéda po prvý raz v živote zažije poďakovanie pacienta za lekársku pomoc. Dr. Vojtěch Jandera a Dr. Pavel Mádr cestujú na svetový lekársky kongres v Kodani. Dr. Mádr má veľký úspech so svojím referátom, ale Vojtěcha, ktorý o jeho cestu do zahraničia tak bojoval, sklame – zostáva v zahraničí. V Záchrannej službe síce zostalo jedno voľné miesto, ale jej pracovníci aj napriek tomu, s veľkým nasadením plnia svoje humánne poslanie... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (5)

Rattlehead 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tentokrát hvězdičku přidám, neboť je to opravdu zajímavý díl. Hlavním tématem je kongres v Kodani, Jandera bojuje o to, aby mohl jet i Mádr, ten tam však nakonec zůstává, což je kapitální průser. Zaujme i výjezd, kdy Havelka ubije svoji babičku pro tři stovky. Olda Vlach měl na role v seriálech "štěstí"; v Majorovi Zemanovi hrál fetujícího hipíka, v Sanitce zas ožralu. Přitom z filmů ho spíše známe jako seriózního otce od rodiny. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 na základe scenára Jiřího Hubača dramatický seriál zo zdravotníckeho prostredia, ktorý sa volal "Sanitka". Je zložený z jedenástich na seba nadväzujúcich častí. Každá z nich mala zhruba hodinovú minutáž. V tomto projekte sa objavilo mnoho známych českých hercov. Epizóda s poradovým číslom sedem má silný politický podtext. Ide o to, že doktor Jandera a doktor Mádr sú vyslaní na svetový lekársky kongres do Kodane. Doktor Mádr však zanevrie na svoju socialistickú vlasť a rozhodne sa emigrovať do kapitalistického Dánska. ** ()

Reklama

Reklama