Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel elektrárny Burns potřebuje krev. Vzácnou skupinu má pouze Bart, který na Homerovo vypočítavé naléhání vlije šéfovi do žil mládí. Slíbená odměna však není to, co si Homer sliboval. (Česká televize)

Zaujímavosti (38)

  • Epizóda končí rodinnou diskusiou o tom, aký bol vlastne význam epizódy, no nakoniec sa zhodnú, že žiadny význam nebol. Scenáristi mali problém vymyslieť záver, ale rozhodli sa, že keďže neexistoval žiaden význam, budú o tom diskutovať. (Pat.Ko)
  • Vočko: (zdvíha telefón) "Bar u Vočka, kde sa elitní stretávajú piť." Je to odkaz na film Duffy's Tavern (1945). (Pat.Ko)
  • Sam Simon, Al Jean a Mike Reiss prišli s nápadom na túto epizódu, keď sa snažili doplniť zvyšok produkčného behu. Nedávno jeden z kolegov potreboval transfúziu krvi a scenáristi si mysleli, že by bolo vtipné, ak by ju potreboval aj pán Burns. (Pat.Ko)
  • David Silverman opisuje túto epizódu ako "jednu z jeho najobľúbenejších epizód, pri ktorej mal potešenie ju režírovať". Poznamenáva, že v epizóde sa po prvýkrát objavuje niekoľko "štandardných Homerových vlastností", ako sú konverzácie Homera so svojím mozgom a jeho vysoký "rozprávkový hlas". (Pat.Ko)
  • Otta môžme počuť, ako si pohmkáva pieseň "Iron Man" od skupiny Black Sabbath. (Pat.Ko)
  • V epizóde sa nachádza prvý dej, ktorý je oveľa dlhší než bežné dejstvo v seriáli. Producenti pôvodne plánovali ukončiť dej so stavom, keď sa pán Burns cíti lepšie, ale rozhodli sa ho predĺžiť, aby ukázali, ako to ovplyvnilo Simpsonovcov. (Pat.Ko)
  • V epizóde sa objavuje prvýkrát hlava Olmeka s menom Xtapolapocetl. Po epizóde bola presunutá do pivnice Simpsonovcov, kde odvtedy sa objavila ako rekvizita v pozadí niekoľkých ďalších epizód, hoci nikdy v hlavnej úlohe. Dizajn bol čiastočne založený na skutočných hlavách Olmekov, ale bol upravená tak, aby vyzerala zaujímavejšie a bizarnejšie. (Pat.Ko)
  • Homera vidime, ako pracuje na tej istej stanici, na ktorej bol na začiatku prvej série (kde manipuluje s rádioaktívnym materiálom s gumovými rukavicami cez sklo), namiesto bezpečnostnej stanice, na ktorej bol odvtedy, čo bol pridelený na pozíciu bezpečnostného inšpektora v epizóde Homer's Odyssey. (Pat.Ko)
  • Kompozícia a prostredie scény, v ktorej Smithers a Dr. Hibbert diskutujú o zdravotnom stave pána Burnsa, je čiastočne inšpirovaná scénou z filmu Občan Kane (1941), kde Kane hovorí so svojou manželkou Susan Alexander po tom, čo sa pokúsila o samovraždu. (Pat.Ko)
  • Toto je prvýkrát, kedy vidíme Otta, ako pracuje na inej práci než ako vodič autobusu. (Pat.Ko)
  • Epizóda bola súčasťou produkčného behu druhej série, ale bola dokončená oneskorene. Pôvodne bola vysielaná 11. júla 1991 ako súčasť "premiéroveho týždňa", snahy televíznej siete Fox rozšíriť bežnú 30-týždňovú hlavnú sezónu a získať nových divákov na jeseň. (Pat.Ko)
  • Keď sa Homer snaží získať list späť na pošte, predstiera, že je pán Burns. Zamestnanec na pošte sa ho pýta na jeho krstné meno, na čo Homer odpovedá: "Neviem." V skutočnosti počas väčšiny seriálu je Burns vždy oslovený podľa svojho druhého mena Montgomery, alebo Monty. Jeho skutočné krstné meno, odhalené skôr v druhej sérii, je Charles. (Pat.Ko)
  • Bartov vtipný telefonát do Vočkovho baru sa objavuje v piesni "Phony Calls" od "Weird Al" Yankovica, paródii na skladbu "Waterfalls" od skupiny TLC. (Pat.Ko)
  • David Silverman vložil do epizódy ďalšiu stopu, keď v scéne pán Burns tvrdí, že bol omladený. Silverman použil záber na blízko Burnsa v momente, keď hovorí "krv mladého chlapca", s nádejou, že divákov zavedie k mylnej predstave, že zvyšok epizódy bude o tom, ako Burns hľadá viac Bartovej krvi. (Pat.Ko)
  • Bart a pán Burns majú údajne "dvojitú O negatív" krvnú skupinu, ktorá v skutočnosti neexistuje. O negatív je skutočná krvná skupina, ktorá môže byť univerzálne darovaná každému príjemcovi, pričom tí s touto krvnou skupinou môžu prijímať iba od darcov s krvnou skupinou O negatív. Približne 7 % Američanov má krvnú skupinu O negatív. (Pat.Ko)
  • "Spisovateľ, ktorého najal pán Burns, spomenul, že napísal knihu s názvom "Like Hell I Can't". Názov je slovná hračka na autobiografiu Sammyho Davisa Jr. s názvom "Yes, I Can". (Pat.Ko)

Reklama

Reklama