Reklama

Reklama

La Gomera

  • Česko Kanáři (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skorumpovaný policajt z Bukurešti sa zamiluje do Gildy, a tá ho požiada, aby dostal z väzenia drogového priekupníka (a v skutočnosti jej priateľa) Zsolta. Pre úspech akcie je potrebné, aby sa naučil jazyk el silbo, tvorený pískaním. Musí preto odísť na La Gomeru – jeden z Kanárskych ostrovov a domov tohto jazyka. Plán je jednoduchý – naučiť sa el silbo, oslobodiť Zsolta a získať 30 miliónov. (ASFK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (25)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Pochmurná že prý komedie. 1)  44letý scenárista a režisér (někdy i producent) Corneliu Porumboiu je pro mě zárukou buď kvalitního nebo alespoň zajímavého filmového zážitku. Dokázal to v předchozích filmech a znovu potvrdil i v tomto._____ 2)  Dost dlouho mi trvalo, než jsem se ve filmu zorientoval - kdo je kdo, na čí straně stojí a jaké má úmysly a zájmy. Tvůrci očividně sázejí na to, že divák neví, možná ani netuší a je proto napnutý._____     3)  Poněkud bizarní zápletka založená na hvízdacím jazyku silbo_gomero ozvláštňuje jinak tuctový příběh o 30 miliónech € z drogového byznisu a zkorumpované policii. Nikomu nevěř!_____ 4)  Výstižný koment: Stanislaus***. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý film díky neotřelému nápadu, ovšem čekal jsem více. Hlavní hrdina je policista, který se zaplete s drogovou mafií a učí se šifrovanou řeč pomocí pískání, což je hodně originální, ale nic moc zajímavého se ve filmu nestane. Chválu si zaslouží nádherná Catrinel Marlon, která se ukáže i nahá a něco do sebe má i finální přestřelka, ale nestačí mi to. Chyběl tomu drajv a označení komedie nerozumím. Příběh***, Akce**, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí*. 5/10. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Polícia, mafia, všetko jedno. Každý vedel o každom, ale všetci sa tvárili akoby nič a niekedy sa chovali fakt nelogicky. Miestami to strácalo dych a aj moju pozornosť, ale vzápätí prišla výborná scéna. A mám pocit, že ten hvízdavý jazyk Cristi vo svojej profesii nakoniec ani nevyužil, to skôr v súkromnom živote. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Papierovo silná vec (jednak skvelý režisér + dvorný herec rumunskej novej vlny) skončila výrazne pod očakávaniami. Civilné latky s realistickým spracovaním a komediálnym nádychom (12:08 Na východ od Bukurešti, Policajný, adj.) vystriedal nesúrodý žánrový mix, ktorý je tu ľahko bizarne variovaný a štylizovaný (občasný kukuč po noirovej kamere). Len to akosi nefungovalo k mojej spokojnosti. Popkultúrny soundtrack je navyše opočúvaný a vážna hudba pôsobí zasa ako póza. V jednotlivostiach občas silné a zaujímavé, ako celok rozpačité. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Vlad Ivanov v hlavní roli mi sice přišel poněkud nevýrazný, ale bohatě to vyvážila Catrinel Marlon, na kterou se velmi dobře kouká, a je to správná femme fatale s božským tělem. Děj filmu je vlastně docela jednoduchý, ale kvůli poměrně komplikovanému způsobu, jak je to vyprávěno, se v tom člověk může trochu ztratit - na druhou stranu právě v tom zvláštním rytmu a střihu je to zajímavé. Trochu mě zamrzelo, že ačkoli se to odehrává na zajímavých místech, není toho z nich vlastně moc ukázáno, a pokud jde o soundtrack, je složený takřka výhradně z notoricky známých skladeb (Iggy Pop - Passenger) a operních árií (Casta Diva z Normy), což nepůsobí dobře; výběr skladeb mohl být mnohem kreativnější, když zde má soundtrack takovou váhu. Celkově se mi to ale veskrze líbilo, a ten hvízdavý jazyk mě vyloženě nadchnul! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (4)

  • La Gomera je druhým najmenším ostrovom zo súostrovia Kanárske ostrovy. Rovnomenný rumunský film nemá nič spoločné s talianskym mafiánskym syndikátom Gomorra, ako by sa mohlo zdať z podobne znejúcich názvov. (MontyBrogan)
  • Režisér komentoval svoj film aj takto: "Pomocou El Silba môžete kódovať hovorený jazyk. Aj film je svojím spôsobom typom jazyka, ktorý je schopný kódovať realitu. Mal som nápad preskúmať vo svojom filme túto otázku hraním sa s rôznymi žánrami." (MontyBrogan)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskej Bukurešti, na Kanárskych ostrovoch a v Singapure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama