Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemajú zľutovanie. Pocítite ich zúrivosť. Atlantik sa vzdúva v tridsaťmetrových vlnách. Vietor zúri na maximum! V októbri 1991 sa tri poveternostné fronty - medzi nimi aj hurikán Grace - zrazili v doposiaľ najväčšej zaznamenanej búrke, meteorológmi nazvanej "Dokonalá búrka". Vo filme DOKONALÁ BÚRKA posádka rybárskej lode Andrea Gail bojuje s najmocnejšími živlami, aké kedy príroda uvolnila z reťaze. Podľa bestselleru Sebastiana Junger. (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (389)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Je to triková podívaná jedna báseň, a kvůli hudbě bych si pořídil domácí kino, protože soundtrack James Hornera má stejnou monumentální a démonickou sílu jako Dokonalá Bouře, kolem které se točí celý film. A skvělé herecké výkony celkový dojem jen umocňují. Tahle Bouře je prostě Dokonalá a krásná... ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Feťák, kurevník, rozvedený otec, milujúci manžel, beznádejný prípad a statočný kapitán sa vydávajú za životným úlovkom do nebezpečných vôd kde je hafo rýb, ale blbé počasie. Patetické začiatky neznášam. Petersen sa nám snaží predostrieť životné príbehy spomínanej grupy fishermanov, pojítko o zžitie diváka s postavami. Žial je to priveľmi sílené a veškeré vzťahy a konflikty sú silno nepresvedčivé a začiatok podľa mňa priam barbarsky preťahujú. Ale akožto človek trpezlivý režiséra znalý, podstivo čakám na tu svoju porciu adrenalínu a poriadnej akcie. Tu už je Petersen doma a servítuje jednu lahôdku za druhou. Vážne sa je na čo pezerať (digitálne efekty na výbornej úrovni). Len premýšlam, čo by ma na tomto filme zaujalo, ak by nebol tak vizuálne nabúchaný. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Mno prvni polovina filmu je spis takova uvodni, nic moc zajimavyho se tam nedeje, ale nadprumer. Druha polovina je plna napeti a skvelejch efektu. Do toho vynikajici hudba, skvelej Clooney, i ostatni herci se snazi a pekne debilni konec. Mozna kdyby film netrval pres dve hodiny, tak by to bylo i na pet, ale takle.. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

V DOKONALEJ BÚRKE Clooney spojil sily s nemeckým režisérom Petersenom, ktorý po PONORKE a pred remake POSEIDONA adaptáciou skutočných morských udalostí z roku 1991 dotvoril svoju slávnu morskou soľou nasiaknutú trilógiu, ktorú ženy nemajú rady, ale chlapi na ňu nedajú dopustiť. Clooney s Petersenom sa našli, rozumejú si, ich film má jedinečný zmysel pre humor, perfektnú atmosféru, špičkové technické prevedenie, výbornú prácu s uvoľnenými hercami, ktorí sa neboja prísť kvôli precítenejšiemu výkonu na pľace k úrazu (Reilly, Wahlberg, Fichtner, Ironside), ale ženy v tomto svete nie sú o nič slabšie (Laneová) a keď sa pobavíme na žralokovi, až vtedy vypukne skutočné peklo. ()

meave 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo, ale ja takýmto katastrofickým filmom jednoducho neverím. Niečo mi vraví, že človek ani v čo akom vypätí, nevydrží lietať na kovovej konštrukcii hore-dolu a pritom zvárať, udržať helikoptéru, potom z nej pod vodou vyliezť a ešte nájsť svojich parťákov, dotankovať kerozín v počasí keď sa ani nelieta a ani žraloky nehryzú ľudí ležiac na palube lode. Nemôžem si pomôcť..a nezachránia to ani trpiace tučné ženy, ktoré v bare čumia s deckami asi jedinú telku vo village, ani smrkajúca kráska. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (viac)

Reklama

Reklama