Reklama

Reklama

Pan deng zhe

  • Čína 攀登者 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v roku 1960 na Mount Evereste, pod ktorého vrcholkom je skupina čínskych horolezcov. Tí už sa štyrikrát pokúsili vystúpiť až hore, nikdy sa im to však nepodarilo. Sú vyčerpaní, psychicky aj fyzicky na dne, ale piaty pokus predsa len ešte skúsia. Budú ale musieť zaplatiť veľmi vysokú cenu. (dixx)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (14)

LukeSharp 

všetky recenzie používateľa

Číňani se v těchhle melodramatických a patriotických CGI sračkách celkem hodně vyžívají. Bohužel to má většinou za následek jen to, že jsou všechny postavy ultra dementní a sledování jejich počínání někdy opravdu až fyzicky bolí. Konkrétně zde pak budete dvě hodiny sledovat bandu těch nejhloupějších horolezců na světě, kde všichni mají sebevražedné sklony a vyvolávají ve vás pocit, že pokud si i v té největší bouři skupinově zabrečíte, dokážete pak Mt. Everest zdolat třeba i na boso (tady nekecám, to tam fakt je!!). Čína je vlastně celkově asi nejubrečenější národ na světě a koukat už v několikátém filmu, jak postava se slzami v očích něco řve do prostoru, mě přestává bavit. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

V roce 1960 stanula čínská expedice na nejvyšší hoře na Zemi, ale nepodařilo se jim pořídit záběry z vrcholu Mount Everestu (Chomolungma), protože při výstupu přišli o kameru. V roce 1975 dostává kapitán Fang Wuzhou (Wu Jing) druhou šanci... Filmu se nevyhnula všudypřítomná propaganda. Menším mínusem je několik do očí bijících CGI efektů. S dobovým oblečením si také nikdo nedělal starosti, protože horolezci jsou obléknuti moderně. Jackie Chan má ve filmu pouze malou cameo roli a divák si na něho musí velmi dlouho počkat. HODNOCENÍ 50% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Roky som sa tešil, keď Čína prestane peniaze vkladať len do historických a fantasy veľkofilmov, ale začne viac konkurovať západu, no ako s tým začala, veľmi rýchlo ma to prešlo, moc im to nejde a teraz došlo aj na môj mimoriadne obľúbený horolezecký žáner a teda je to bieda. A pritom by tomu tak vôbec byť nemuselo. Ja skutočne netuším, na čo je toto dobré a pre koho je to určené, to snáď ani nemôže nikoho baviť. Väčšina zložiek je pritom v pohode, mám tu parádnu zápletku o čínskej expedícii na najvyšší vrchol sveta, veľkolepé prevedenie a sympatické postavy v zložení hviezd ako Jacky Wu alebo Ziyi Zhang. Ani ten patriotizmus mi tak nevadí, je samozrejme veľmi prehnaný, ale to tu už presne takto očakávam a určitým spôsobom sa mi aj páči. A pokiaľ sa film neodohráva v horách, kľudne by som ho označil aj za nadpriemer. Mňa jednoducho ten príbeh o neuznanom hrdinovi, ktorý sa zase snaží všetko zachrániť a urobiť preto všetko bavil a také výcvikové stredisko pred výstupom som si užil. Takže tu mám skvelú východziu pozíciu na dobrý dobrodružný film. Ale to horské prostredie a akcia, to je niečo nepredstaviteľne zlé. Prostredie je strašne umelé, digitálne a nerealistické, takže hory sa tu užiť nedajú, ale tá akcia, to je zlý sen. Keby jej aspoň nebolo toľko a šetrilo sa ňou, ako v iných filmoch tohto typu, ale tu to nehrozí. Tu akoby sa tvorcovia snažili vymyslieť nie len najprehnanejšiu, ale rovno najdebilnejšiu scénu, aká ich napadne a tlačia ich do diváka s takou intenzitou, že to je až nestráviteľné. Od samotného začiatku sa tu dejú veci, ktoré nie sú zábavné, ani zaujímavé, len jednoducho trápne. Už úvodné lezenie na skalnú stenu naboso neďaleko vrcholu Everestu ma vydesilo, ale aspoň som to najprv bral, ako snahu ukázať sebaobetovanie za vyššie ciele, ale nie, keď sa to na postave prejavilo len miernym krívaním, ale to bol len úvod. To, čo nasleduje hlavne celú druhú polovicu, to ešte mnohonásobne predčí, všetky tie akcie s rebríkmi a pády, skoky a záchrany na všetky spôsoby, to sa musí vidieť, lebo nechápem, ako sa niečo také dá vymyslieť. A tá akcia s nočnou víchricou, lietajúcimi stanmi a rebríkmi, to sa už ani nedá okomentovať. A ani neviem, na čo je to vlastne dobré, veď to spoľahlivo zničí snahu o akékoľvek napätie alebo emócie a keď niekto umrel, bolo mi to jedno a ani som neriešil, kto to bol. A film sa ešte opiera o skutočné udalosti, keď jediné, čo tu bolo skutočné bola samotná veľká expedícia a upevnenie rebríku na skalnú stenu. Takže Climbers mohol byť pohodový dobrodružný film, len by to extrémne fantasy nesmeli votrieť aj sem, do filmu, ktorý by mal byť relatívne realistický, alebo aspoň zábavný. Keď si spomeniem na toľkými kritizovaný Vertical limit, tiež nemal s realitou moc spoločné, ale aspoň sa to trochu držalo v medziach a bolo to nápadité a slušne natočené, tak to nie je problém pozrieť. Toto je úplne mimo. Takže za tie zvyšné zložky to na ten mierny podprimer stačí, ale akcia, to je čistý odpad. 43% ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Dokážu si báječně (a s nadsázkou) užít esteticky vytříbené féerie typu Tygr a drak, ale tohle už bylo i na mě moc. Ne, neřeším teď tu olbřímí porci CGI, kvůli které jsou horolezecké scény spíš animované než hrané. Ale nevstřebám, že ačkoliv jsem byl připravený na všelijaký ten čínský vlastenecký a hrdinský megapathos a různá mainstreamová megaklišé, tak palebná síla i kadence tendenčně výchovného, infantilně polopatického, uvědoměle budovatelského, politicky angažovaného scénáristického hnoje předčila i ta moje nejdivočejší očekávání. Od chvíle (pár minut po začátku), kdy se trio hekajících čínských klaunů hrabe na vrchol Čomolungmy pomocí bizarní spartakiádní figury a jeden cvičenec leze dokonce bez bot(!), jsem film částečně vypustil a sledoval ho pouze jako absurdní (a nechtěnou) komedii. Myslím, že i sám beznohý Meresjev, svého času metající ve filmu kozáčka, by se u desítek "akčních" scén musel smíchy mnohokrát připochcat. Ve zrůdné filmové kýčovitosti Kitájci spolehlivě trumfnou i pomyslné spojené síly Rusů a Američanů. Strašně rád jsem po čase zase viděl Čang Ci ve velké roli, ale tu roli má bohužel v čistokrevné filmové idiocii primárně určené mentálně zaostalému pologramotnému diváctvu, v idiocii zhruba na úrovni Komisaře Rexe nebo melodramatických latinskoamerických telenovel. Pokud jste však ještě mnohem perverznější než já, třeba si film zvráceně vychutnáte. V tom případě vydržte až za závěrečné titulky, možná přijde i Jackie Chan. ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Cinania vs. Kormakur 0-1 a tri body do tabulky pravdy a zazitkov pre Europu. Ako vzdy a vsade zakonite cinske propagandisticke postupy s cielenou dramatizaciou, heroickym vykonom, odohravajuc sa v presytenom a ubohom CGI svete Cumulungmy. Dakujeme za odmeranie, vzdavam hold, ale nie filmu. O nonstop hudbe od zaciatku do konca sa ti bude snivat. Do extremu dotiahnuty hudobny sprievod. Omrzi pri 20 minute tak ako cinske vlajky a politicky aparatcik. Dakujem kapitanovi ale film ich zhovadil. (Videne 6.2.2021, BDrip) ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna a dokumentární záběry skutečných horolezců. (Rominator)
  • Jako akční choreograf na filmu pracoval Alan Ng. (Rominator)

Reklama

Reklama