Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok po misii na Abydos Zem napadne mimozemšťan Apophis. Generál Hammond, velitel základny Cheyenne Mountain, kde je umiestená hviezdna brána, si myslí, že prišiel práve z Abydosu. Plukovník Jack O´Neill mu oznámi, že bombu, ktorú mal odpáliť na Abydose a zničiť tak tamojšiu hviezdnu bránu, neodpálil na planéte, ale na Raovej vesmírnej lodi, ktorá bola na obežnej dráhe a Daniel Jackson zostal žiť na planéte. Hammond rýchlo zostaví nový tím, ktorý má vedca priviesť späť. Apophis medzitým napadne aj Abydos a unesie Danielovu ženu Sha´re a jej brata Skaaru. Na Abydosu Daniel ukáže Jackovi miestnosť, ktorú sa mu podarilo objaviť. Podľa jeho názoru sú na obrazoch v miestnosti adresy ďalších hviezdnych brán, ktoré sa nachádzajú po celej galaxii. Daniel sa vracia späť na Zem spolu s poraneným vojakom, ktorý videl symboly planéty, kam Apophis odišiel a kde sa pravdepodobne nachádza aj jeho manželka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (105)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Toto už nie je tak fascinujúce ako prvá Hviezdna brána. Je to pre mňa taká lacná fantasmagória. Už od začiatku som si vravel, čo za trápnosť to je, ako to môže tak naivne a hlúpo začínať a ono sa to tiahlo celý diel. Hudba bola omnoho výraznejšia než celý film. Po púšti prišli hory a pripadal som si, ako keby Egypt striedala Aljaška s akýmsi Stonehengeom. Po tomto pilotnom filme som si povedal, že pokračovanie v nejakom seriáli už vidieť nemusím, teda skôr nechcem, bola by to strata času. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Reklama

Filatov 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Otvíračka k dlouhé a hlavně kultovní sérii Stargate SG-1 dopadla na TV film úplně skvěle. Tématika Hvězdné brány pokud jste fanoušek vás prostě chytne a cestování červí dírou po vesmíru vás naprosto pohltí tak jako mě. Vizuálně výtečné bez do očí bijících chyb a jako pilotní film zcela postačující příběh pro otevření tohohle seriálu. Takže pokud vás tohle chytlo tak "otevřte iris" a vzhůru do sledování seriálu! ()

Desmi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl jden z nejpovedenějších filmů k SGC. Měl všechno a divákovi ještě přinesl dárek v podobě příslibu, že uvidí ještě mnohem více dalších světů. Celá SG mě bavila výborně a tenhle film něbyl vyjímkou. Je docela zajímavé, jak si pořád dokáželi držet svou tvář. Většina seriálů jde sestupnou tendencí co se sérií týče. Tady jsem měl pocit, že seriál graduje, totiž že každá nová série je lepší a lepší. Tenhle film byl na začátku tohoto boomu, a proto si zaslouží plný počet.. =)) ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (10)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)

Reklama

Reklama