Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Strašidelná verze slavné pohádky bratří Grimmů, ve které dva sourozenci hledají práci a jídlo, ale objeví dům, kde bydlí lidožravá čarodějnice. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (182)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po úteku z domu sa Gretel (Sophia Lillis) so svojím bratom Hanselom (Samuel Leakey) túlajú po lesoch a snažia sa nájsť spôsob, ako zostať nažive. Po ceste narazia na osamelú chalupu uprostred lesov, a keď cez okná vidia stôl plný pochutín, rozhodnú sa doň vlámať a aspoň trochu sa nasýtiť. Majitelka (Alice Krige) ich pri tomto čine prichytí, ale na ich pekvapenie im namiesto trestu ponúkne jedlo a strechu nad hlavou. Prichýlenie dvoch bezbranných detí je ale len zámienkou pre jej temné plány. - Ako vždy výborná režijná práca pána Oza Perkinsa. To sa ale nedá povedať o scenári, ktorý je od úplného filmového začiatočníka (ten film s 11 hodnoteniami na IMDb za debut nepovažujem) a je to na výsledku velmi vidieť. Film má nádherné vizuály, ktoré mňa osobne zaujímali viac ako to, čo sa odohrávalo medzi postavami, takže preto píšem o zlom scenári. Herecky je to zvládnuté s prehladom a Sophia Lillis ukázala, že nepotrebuje byť v spoločnosti ďalších detí na to, aby dokázala utiahnuť celý film, čo sa podla mňa ukázalo byť výrazným problémom u detských hercov, ktorí sa preslávili v It a Stranger Things. Pozeratelná záležitosť, ale má to základy, na ktorých by sa dalo s kvalitnejšou výpravou vybudovať omnoho lepšie dielo. + herečka z It + herečka z Silent Hill ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Co mě udeřilo do očí byly krásné výtvarné obrazy. Je to stylové, ale pro mě ne strašidelné. Příjemný pobyt v lese. Mám kamarádku studentku, která absolvovala kurs spaní osamoceně v přírodě a občas se vyspí v horách v lese samotná. Tu by film nevyděsil už vůbec. Potěšily mě tři minuty hudby Marilyna Mansona a Ozzy Osbourna jestli se nepletu. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $15,347,654Tržby Celosvetovo $21,282,967Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Skôr vizuálne podmanivé než nejako zvlášť dejovo pútavé, taký dosť komorne podaný horor, ktorý to ale nejak zbytočne neprestrelí a zbytočne netlačí na pílu. Necháva diváka nasávať tú ponúknutú ponurú patinu. /60%/ ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Z krátké pohádky o tom, jak fakani zabloudí v lese, ožerou ježibabě chajdu, bába je chce za to sežrat, ale nakonec ti malí zmrdi sežerou ji, se klasickou cestou moc uvařit nedá. A tak nyní odporná transgender Mařenka a mongoloidní Jeníček pohrdnou perníkem, protože se cestou už sjeli muscimolem z muchomůrek, načež následuje sice poměrně atmosférické, avšak veskrze otravné osmdesátiminutové haluškovité artistické vykrmování v břidlicové funkcionalistické Tugenchaloupce s narkofilosofickým přesahem a nepřekvapivým koncem. Už by taky, kurva, jednou mohlo zvítězit dobro a ta ubohá stařenka se pořádně nacpat dokřupava propečenýma frackama. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Od "Gretel & Hansel" som čakal viac. Nebudem to zastierať, ale som z filmu sklamaný. Tu bol veľký potenciál na skvelý film, no kdesi to úplne nezafungovalo. Okey, poďme si povedať pozitíva filmu. Je dostatočne temný a niektorými scénkami vie dobre budovať atmosféru. Sophia Lillis je tradične veľmi dobrá a ako Gretel absolútne exceluje. Alice Krige ako čarodejnica je tiež veľmi zaujímavá. A je pre mňa fascinujúce ju takto vidieť. Nesnaží sa deti týrať, ani vyhladovať ani nič podobné. V podstate ich skôr veľmi šikovne manipuluje a ovláda. A to je zaujímavé. Vizuálna a hudobná stránka je tiež dosť dobrá. Film je celkom na pohľad nie príjemný a snaží sa tým pridať svojej temnej stránke. Lenže na druhú stranu, mohli tie vizuály byť pokojne aj o niečo tvrdšie a drsnejšie. Pôsobí to, ako keby sa film trošku držal vzadu, lebo si dali PG-13 rating. Pričom keby to malo "R" rating, mohlo by to byť zaujímavejšie. Kopec scénok si priam pýta väčší vizuálny náboj. Okrem toho si nie som istý ani štýlom, ako sa tento film spracoval. Nechce to byť hororom, ktorý je spracovaný pre mainstreamového diváka. To oceňujem. No neviem či ich divákom budú ľudia, ktorí z toho chcú zbierať umelecký zážitok, kde na konci budú obohatený o niečo veľmi hlboké. Myslím si, že keby tie vizuály boli silnejšie, tak by film nebol tak nudný, ako občas bol. Na veľa miestach sa mi začínali zatvárať oči, lebo som nebol z toho čo sa deje vysoko nadchnutý. Pôsobí to ako keby sme sa motali v kruhoch a dokola sa točili okolo toho istého. Jedlo za stolom, lekcia pre Gretel, Hansel v lesoch so sekerou, nočné mory a stále to isté. V úvode je pár iných momentiek, no tiež ich nemôžem moc výrazne vychváliť. Takisto záver pôsobí veľmi zvláštne. Opäť, ako keby film chcel povedať niečo hlboké. Lenže neviem či si to jeho diváci z neho odnesú. Ako film je to pozerateľné, no myslím si, že hororové spracovanie tejto rozprávky sa mohlo spracovať menej umelecky a viac kreatívne. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama