Reklama

Reklama

Milan Rastislav Štefánik

(TV film)
  • Česko M. R. Štefánik: Dobrodružný život legendy

Obsahy(1)

Milan Rastislav Štefánik za svoj krátky život dokázal mnoho neuveriteľných skutkov pri ceste za oslobodením vlastného národa a vzniku Československa. Bol človekom mnohých tvárí a profesií. Zapísal sa do histórie niekoľkých národov. Dvojdielny dokumentárny film prináša pohľad na jeho osobnosť z troch rôznych historických perspektív – francúzskej, českej a slovenskej. Spoločne s dosiaľ nepublikovanými fotografiami skladáme celistvý obraz jednej z najvýznamnejších osobností Slovenska. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Michael Kaboš uviedol, že cieľom bolo tiež objasniť tragickú smrť Štefánika. Použité boli nové, doteraz nepublikované fotografie, pričom: "Vo svetle francúzskych archívov a rekonštrukcie havárie je možné rozptýliť mnohé fámy, ktoré sa v priebehu rokov objavili." (Arsenal83)
  • Michael Kaboš o projekte: "Bol architektom Československa, vizionárom, ktorého rozmer nie je jednoduché celistvo ukázať a pochopiť. Zapísal sa do histórie niekoľkých národov. Dokument ponúka pohľad na jeho osobu z troch perspektív - francúzskej, českej a slovenskej."  (Arsenal83)
  • V dokumente boli použité hrané a trikové sekvencie zo štylizovaného celovečerného filmu Cesta do nemožna (2019). (Autogram)

Reklama

Reklama