Reklama

Reklama

Trh márnosti

  • Slovensko Trh márnivosti (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová (Reese Witherspoonová) je dcéra chudobného maliara a sníva o bohatej budúcnosti. Má všetko, čo ju predurčuje k šťastnému životu a úspechu v spoločnosti - mladosť, krásu, atraktivitu, inteligenciu, vtip i dostatočnú dávku drzosti. Chýba jej len jedno - dobrý pôvod. Lenže v Anglicku začiatku 19. storočia na ňom záleží najviac. Becky sa necháva najať ako guvernantka do rodiny trochu výstredného sira Pitta Crawleyho. Tam sa zoznámi s jeho mladším synom Rawdon a spriatelí sa s panovačnou tetou Mathildou. Po nejakej dobe si Rawdona tajne vezme. Zo začiatku sú plní optimizmu, a hoci Rawdona rodina vydedí, žijú si na veľmi vysokej úrovni. Beckinou protiváhou je Amélie Sedleyová, pasívne a sentimentálne dievča zo zámožnej rodiny. Obe ženy sú ochotné urobiť všetko preto, aby sa stali súčasťou najvyšších spoločenských kruhov a elity. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Nevyvážený mix Nebezpečné krásy (rozbor titulní postavy) a Věku nevinnosti (podobná charekterizace doby), který si však ani z jednoho nebere ty nejlepší ingredience a zůstává tak někde v půli cesty mezi plnohodnotným vážným dramatem a rozkošnou romantikou. Herci až na několik momentů naprosto přesvědčiví - kraloval samozřejmě Gabriel Byrne, ale i Reese Wintherspoon, kterou mělo do té doby diváctvo zaškatulkováno jen jako malou růžovou štěknu z Právé blondýnky předvedla, že i ona umí vážnějěí roli bez zaváhání. Technicky samozřejmě bez kazu. Vynikající kostýmy, kulisy Londýna i barvitá kamera. Atmosféra viktoriánské doby je navozena vskutku bravurně a se vší noblesou. Bohužel obsah je leckdy dosti kostrbatý a nudný. ()

bogomira 

všetky recenzie používateľa

Tohle je prostě červená knihovna jak když vyšije. Takže dámy, jděte do toho a chlapi ruce pryč :) Srovnání s výjimečnými filmy podle Austenové tohle dílo nesnese. Navíc mi přišlo dost legrační, že ve filmu uběhne tak asi třicet let, ale nikdo nezestárne. Jo, pár lidí umře, ale ti, co zůstanou, vůbec nestárnou. Dokonce ani Hoskinsův pes...Zvlášť sranda je to v nepoužitým konci, kdy Reese stojí vedle syna a vypadaj jak sourozenci :) ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak nevim, ale prislo mi to, jako takovej zbytecnej film, kterej neurazi, ale ani nenadchne. Kam se hrabe na Barry Lyndona. Problem je, ze ma film desne dlouhou stopaz a celej film misto aby gradoval, tak jen tak pomalu plyne. Navic se tu vetsinou jen zvani a zadna akcnejsi scena se nekona. Nastesti tu jsou slusny herci, ne ze by hrali nejak skvele, toho sem si nevsim ani u jednoho, ale vetsina jsou docela sympataci a Reese tahle role skvele sedla. Ale stejne mi film prisel docela pohodovej a s peknou atmosferou a hudbou a moc jsem se nenudil, i kdyz tu samozrejme slaby chvile sou. ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

uff ake vysoke hodnotenia tu vidim.no nedokazem najst odovodnenie k tomu. dej nudny, rozvlacny, Reese Whiterspoon a G. Byrne ma sklamali, ze prijali ucinkovanie v takomto filme. nic vo mne nezanechal. mozno ponaucenie: citaj i tie negativne komentare k filmu. Zabity vecer. chcela som to vidiet kvoli tomu, ze je to pribeh odohravajuci sa v 19. st. ze tam hraju znami herci, kt. som chcela vidiet i v inych filmoch, no... sklamanie. Boze a tie kostymy, ucesy.. dodivala som to len preto, ze nemam rada nedokoncene pribehy a ze som trosku dufala, ze v dobry koniec majora Dobbina. hmm.. snazim sa najst na zaver nieco pozitivneho... Romola Garai - zacinam ju viac a viac uznavat. uz sa tesim, ked ju uvidim v dalsom filme ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Becky Sharp (Reese Witherspoon) si vytycuje pretezky cil: dostat se co nejvyse v britske spolecnosti. K tomu ji ma pomoci jeji sarm, chytrost spojena s duvtipem a schopnost presvedcivosti zamoznych muzskych. Toto barvite a kostymove drama je po technicke strance dokonale, ale jak uz je zvykem nenadchne nudnym klabosenim, jez mohlo byt vice zabavnejsi a uvolnenejsi, navic je zbytecne roztahane. Resume zni. Stab si ukrojil sousto, jevici se pro obecenstvo tezko stravitelne. 60% ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (18)

  • Kostymérka Beatrix Aruna Pasztor vyhrála za svojí práci Golden Satellite Award a režisérka Mira Nair byla nominována na Zlatého lva na Filmovém festivalu v Benátkách. (imro)
  • Natasha Little, která ve filmu ztvárnila Lady Jane Sheepshanksovou, si zahrála už v TV minisérii Vanity Fair (1998), ale zde jí připadla úloha Becky Sharpové. (imro)
  • Pro dosáhnutí něžnějšího vzhledu postav byla většina kostýmů ušitá v menší velikosti, než bylo potřebné. (imro)

Reklama

Reklama