Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

uhlajz 

všetky recenzie používateľa

Tak na tenhle film nikdy nezapomenu. Půjčili jsme si ho s kámošema poté, co nám týpek ve videopůjčovně řek, že to je pecka. Ještě lepší naž Pitt je prý ten Harrison Ford. Asi třičtvrtě hodiny jsme na to koukali a radši nikdo nic neříkal, pak to konečně někdo rozlousk v duchu: To je ale hrozná kravina... a bylo to konečně vyřešený:-) Takže jsem to ani nedokoukal, fakt mega nuda. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

VYSOKÁ HRA PATROTOV+JASNÉ NEBEZPEČENSTVO Poctivý Fordovský triler. Zaujímavá variácia (diplomaticky povedané) na filmy s Jackom Ryanom. Brad Pitt vyzerá ako mladší brat Seana Beana z Vysokej hry a nyvše sa snaží byť sympatický ako plyšový macko... Len škoda, že Fordova postava je tak nehorázne americká... ()

Reklama

lekr 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je jeden velký omyl. Spíše než jako akční politický thriller to vypadá jako konverzační rodinné drama ve kterém hrdinové pořád polemizují nad smyslem života. Scénář je velice špatný, dialogy vyloženě debilní, děj nemá žádný spád a je zde zoufale málo přímé akce. Brad Pitt a Harrison Ford jsou nevýrazní a vypadá to jako kdyby hráli spíše z donucení. A hudba v irském stylu od Jamese Hornera je sice pěkaná na poslech ale jelikož se film odehrává v Americe tak se do něj vůbec nehodí!! Jednoduše zbytečný fim!! ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Největší problém tohohle filmu je jeho průměrnost, herci se snaží jak mohou, ale prostě to na nic jiného než na průměr nestačí. Na vině jsou scénaristé a režie Pakuly. Ford v typicky kladné roli a Pitt je tu naopak v roli záporné. Sledujeme jejich měnící se vztah, který skončí přesně po Hollywoodsku..3* ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Zprvu to vypadalo na odvážný politický film s nečekaným obsazením (mladý Pitt jako terorista-noční můra milionu holčiček). Bohužel scénář je děsně blbý, režie rutinní a všední. No a herecké esa jaksi sami nevědí co mají hrát. Tichý nepřítel je film pro masové publikum, které má minimální znalosti o Severoirském problému (jenž sahá více jak století do minulosti). Film pro dětičky. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)
  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama