Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

k212 

všetky recenzie používateľa

I přestože mám Forda moc ráda a považuju ho za fajn herce (tak zhruba deset let zpátky by se něco našlo), poslední dobou ujíždí víc a víc, samý velkoformátový akční hovadiny a tohle ještě potvrzuje moji domněnku, že to s ním jde rapidně dolů. Takle zneužít IRA k hezké tvářičce Brada Pitta, no jo Hollywood a realističnost si nejdou ruku v ruce. ()

Wienczaa 

všetky recenzie používateľa

Nudný, zdlouhavý, nezáživný film v podstatě o ničem. Možná je to způsobené i slabým scénářem, jelikož herecké obsazení je zde první hollywoodská liga. Ale jak je vidět tak aji ti nejlepší herci nic nezachrání, když už od začátku je špatná výprava. Dávám půl hvězdičky za Forda a pul za Pitta, a doufám že už tento film nikdy neuvidím... ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Poněkud zdlouhavý snímek o irském teroristovi, americkém policistovi s irskými kořeny a jejich komplikovaném vztahu. Obsadit do hlavních rolí menší sympaťáky a kanóny, než jsou Harrison Ford a Brad Pitt, nejspíš by to film nevytáhl na 3*, ale že se bylo na koho koukat, jsem vcelku spokojená. Smekám klobouk zvláště před Fordem, ta jeho nudle u nosu při pláči byla sakra přesvědčivá. Akční pasáže docela ušly, ale tvůrci jich naordinovali jako jedu, romantická linka mě jako obvykle nebavila. Dalo se, ale mohlo to být lepší, mnohem lepší. 63% ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Irský terorista Frankie (Brad Pitt), po kterém jde polovina britské tajné služby, je nucen uprchnout do Spojených států, kde chce svým kolegům pomoci získat zbraně na jejich neutuchající boj. Ubytuje se u New Yorkského policisty Toma O'Meara (Harrison Ford), který svého krajana - aniž by znal jeho pravé jméno či to, čím se zabývá - vezme do rodiny. Všechno se ale brzy provalí, a na útěku Frankie zabije O'Mearova dlouholetého parťáka. A jelikož si to O'Meary dává za vinu, vydává se sám po Frankieho stopách ... Po přečtení textu distributora jsem byl nadšený, námět vypadal velmi atraktivně, boj dobra a zla (skrytého pod rouškou dobra). Jenže, někde se stala chyba - těch 100 minut se táhlo jak smrad, a docela jsem si oddechl, když se objevily závěrečné titulky. Nedávno jsem zkusil jsem dát filmu druhou šanci po několika letech, a výsledek - zase nic. Ani herecký koncert obou hlavních představitelů, Brada Pitta i Harrisona Forda (hlavně teda Pitta!) film z té šedivé nudy nevytáhl... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama