Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Dudek odpad!

všetky recenzie používateľa

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[7/10] Trošku slabšie 4*. Zo začiatku to vyzerá veľmi slubne, dej sa dobre rozbieha, niekoľko zaujímavých scén, alebo aj akčné scény. Zamrzí že tu nieje nejaká väčšia thrillerová atmosféra, ale samotná thrillerová stránka filmu je celkom vydarená, zápletka je dobrá. Ale mohlo to byť o niečo lepšie, viac prepracovať scenár, viac vygradovať dej a urýchliť tempo. Môj oblúbenec Harrison Ford tu má zaujímavú postavu policajta a hrá veľmi dobre. Brad Pitt nieje herec, ktorého filmy vyhľadávam, ale tu s ním nemám nejaký problém a zahral celkom obstojne, úlohu mal dobrú ale mohol dať zo seba viacej. A aj zvyšné postavy sú zaujímavé. Tichý nepriateľ je dosť dobrý thriller, hlavné postavy, príbeh a aj skvelá hudba od Jamesa Hornera sú asi najsilnejšími aspektami tohoto filmu, takisto tu občas fungujú aj emócie a hlavne v závere. Keby mám niečo pridať, tak určite ako som spomínal zrýchliť tempo, dej trošku viac prepracovať a určite by filmu prospelo keby bola aj postava Brada Pitta lepšie prepracovaná, miestami mi prišiel nevýrazný. Ale už viac nekritizujem a uznávam že svoje kvality tento thriller má. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

Wienczaa 

všetky recenzie používateľa

Nudný, zdlouhavý, nezáživný film v podstatě o ničem. Možná je to způsobené i slabým scénářem, jelikož herecké obsazení je zde první hollywoodská liga. Ale jak je vidět tak aji ti nejlepší herci nic nezachrání, když už od začátku je špatná výprava. Dávám půl hvězdičky za Forda a pul za Pitta, a doufám že už tento film nikdy neuvidím... ()

Bigfuckman 

všetky recenzie používateľa

Napjaté vztahy mezi unionisty a nacionalisty v Severním Irsku a do toho hudba z Cranberries to je to co mě dostalo. Druhá část filmu odehrávající se v Americe už neměla takové kouzlo, ale stále to bylo velmi dobře koukatelné. Akorát mě trošku zklamal paradoxní konec, kdy jedinej Harrison Ford nechtěl zabít terroristu Brada Pitta a přitom.. No film byl velmi dobře natočen. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama