Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Z nejakého mne neznámeho dôvodu je vraždiaci idiot v bielej maske taký populárny, že ho musia kriesiť znova a znova, a hoci sa ho zbaviť pokúšal aj sám jeho tvorca a napriek tomu, že svoju vražednú silu už predal neteri a mohol by spokojne odpočívať v pekle, diváci ho stade neprestávajú ťahať von na nekonečnú misiu vraždenia nevinných mladistvých, ktorí nič nechápu... podobne ako ja. Piaty (alebo štvrtý, ako to kto vníma) HALLOWEEN je slasherová tuctovka, v ktorej zvedavosť vzbudzuje aspoň neistota ohľadom toho, či chce Michael svoju neter zabiť - asi hej, keďže nevyužila príležitosť prebrať jeho kšeft - a identita tajomného cudzinca, čo sa tam celý čas motá. Kým štvorka mala peknú atmosféru, ale mizernú akciu (ktorú sa snažili zakryť najvyšším počtom obetí v sérií, hoci divák lačný krvi si žiadnu z nich nevychutnal a mnohé ani nevidel!), tu je to naopak - akcia je príjemne brutálna, popritom sa však ukazuje, že hoci sme stále v Haddonfielde, Halloween sa iba o rok neskoršie odohráva v lete - stromy sú nádherne zelené a po celý čas svieti slnko, dobre že nie aj v noci - to asi aby zmiatli Myersa. Ku koncu ako obvykle v tomto žánri pribúda nudy - a adrenalín zdvihne iba záver v Michaelovom dome - predovšetkým majstrovská sekvencia v šachte na bielizeň. Inak sa tu naplno ukazuje, aká je malá Harrisová výborná herečka, nesúc bremeno skoro celého filmu a scenáristické výmysly ohľadne telekinetického prepojenia s Myersom, ktoré sa napokon vytratia a nezískajú žiadny zmysel. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Nedávno som H5 znovu videl po možno aj viac ako desiatich rokoch a na vlastné prekvapenie ma to celkom bavilo. Pravdou je, že to má asi najhoršiu atmosféru zo ságy (stromy sú zelené a ani sa to nejako nesnažia zakryť) a je to solídna kolekcia hrozných autorských rozhodnutí (ignorovanie konca štvorky, nová hrozná maska, nový Myersov dom, telepatia, zabitie Rachel v úvode a nová postava otravnej Tiny, ktorej zabijú najlepšiu kamarátku, ale ide ďalej na párty). Na druhej strane záverečná tretina, ktorá vrcholí v dome Myersovcov je fantastická a to najmä pre dynamiku medzi (chvalabohu vtedy už rozprávajúcou) Jamie a Michaelom, čo vrcholí v odmaskovaní. Dobre to rozvíja rozorvanosť postavy, ktorá je zároveň dieťaťom uväzneným v dospelom tele a zároveň čistým zlom. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Zatím asi nejslabší Halloween, který obsahoval postavu Michaela Myerse. Zezačátku měto bavilo, ale pak se ten děj celej nějak rozpadl a zůstala jen dlouhá nuda a spousta nelogičností a nejasností. SPOILER: Proč ten děda schovával Michaela ve svý stodole celej rok? Proč se nikdo nezajímal o to, že Rachel zmizela? A kdo byl ten záhadnej muž, co nakonec Michaela osvobodil z vězení? (Na to mi snad dá odpověď šestka). ()

darm 

všetky recenzie používateľa

Společně s šestkou nejslabší díl série, pokud tedy nepočítám trojku. Michael už je tu jen nesmrtelný stroj na zabíjení. Atmosféra nulová, napětí také žádné, jen samé vraždy, párkrát se sice leknete, ale je to slabé, moc slabé... Nějaký náznak příběhu by se našel, když je mezi Jamie a Michaelem telepatické pouto, ale je to docela nudné a divné. Opět je tu ovšem Donald Pleasence a kvůli němu se přikláním k 2*. ()

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Pátý díl má strašně deb*lní režii, která povyšuje celý Halloweenský mystický koncept zas o úroveň výše a Michael Myers se zas o něco více blíží k Freddy Kruegerovi. Ale to není nic překvapivé, však už ve slabé čtverce nám autoři nastínili kudy se Halloween bude odebírat. .. Avšak způsob jak nám vše podávají je při nejmenším strašný od hudby, přes kameru a scénář až k režii. ..Je to děs, a né ten hororový "dobrý" děs, ale ten špatný děs. .... HODNOCENÍ: 24% (1*) ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)

Reklama

Reklama