Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Československo Teta (viac)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V strašidelnom rodinnom sídle Frankensteinovského rodu dokončuje barón Henry Frankenstein svoj najnovší vynález - umelého človeka. Bytosť s mozgom génia a silou stroja sa má stať neoceniteľným a toľko vytúženým pomocníkom človeka. Medzitým z cirkusu uteká Max, opustený a stále hladný chlapec, ktorému na zámok pomôže vodník Alois. Zámok je pre Maxa ideálnym útočiskom, kde sa okamžite zoznamuje so  zvláštnym obyvateľstvom na čele s Bielou pani, grófom Draculom a inými strašidlami, ktorých, ako je už každému jasné, sa vôbec netreba báť. Niečo iné si však myslí kováč Hufschmidt, ktorý chce proti barónovi poštvať celé, inak pokojné mestečko. Barón sa však nebojí a s hrdosťou má v pláne všetkým predviesť svoj najnovší vynález. Volá sa Albert, ale na génia sa rozhodne nepodobá. (RTVS)

(viac)

Recenzie (116)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší Československý seriál. Jedna z těch věcí, která funguje stejně když jste dítě i když už jste dospělý otec vlastního dítěte. Výborné postavy, kulisy, prostředí (nálety z těch kopců mi skoro působily závratě a to jimi nijak netrpím), hodně dobré herectví. Úplně nejlepší je na seriálu však hudba. Ta je nepřekonatelná. U mě silně srdceční záležitost. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme si pamatuju predevsim Barbaru De Rossi (bylo mi asi 15, kdyz jsem to videl prvne). Navic musim rict, ze ani noblesni Viveca Lindfors nebo zahadna Mercedes Sampietro neurazi...pane jo, to je casting. :-) To se Jakubiskovi podarilo....no a pak nezapomenutelny uvodni song... ()

Reklama

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Tetu jsem viděl naposled za socialismu, kdy jsem nevěděl, že má sedmý díl a propásl jsem ho. Dlouholeté trauma jsem si vyléčil po letech, kdy už jsem si všímal slabšího střihu, velmi rušivého slovenského dabingu a pronásledovala mě vřeštící Darinka Rolincová. I přes fajn příběh, super lokace a některé dobré herce to bohužel není další Perinbaba. S nějakým lepším filmařem by asi tato snaživá mezinárodní koprodukce dopadla líp, ale možná je problém, že už prostě nejsem dítě. ()

mis-ko 

všetky recenzie používateľa

Dolnouhorský "Frankestein" a jeho výtvor nám spolu s ostatnými, vôbec nie prirodzenými (Biela pani, Ohnivý Sepp a ďalší, obyvateľmi tajomného hradu ponúkajú naozaj obrovskú dávku fantasmagorickej zábavy. Jakubisko sa nezaprie ani v tomto seriáli a spolu s hercami naplno využívajú všetok poskytnutý priestor. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitný detský seriál od J.Jakubiska, ktorému svet zvláštnych a zaujímavých postavičiek vždy sedel.Film obsahuje množstvo pozoruhodných postáv, postavičiek a príbehov, ktoré Jakubisko dokázal pretaviť do výborne fungujúceho a jednoliateho celku.Každá postavička má svoj príbeh a všetci majú čosi spoločné.V dobe tv premiéry som mal asi asi 13-14 rokov, ale nehanbil som sa za to, že pozerám detský seriál. Pozerali a zamilovali si ho v tej dobe všetci. Jeden z mála detských seriálov, ktoré ani po rokoch nestratili nič zo svojej príťažlivosti. Dnes viem jeho kvality oceniť ešte viac. Niektorí spomínajú, že v českej TV to predabovali. To musela byť naozaj tragédia. Pokúšam sa predstaviť si to a mám z toho divné pocity. Neviem si to nejako vybaviť, ale výsledok by bol asi rovnako katastrofálny ako slovenský dabing ktoréhokoľvek českého kultového filmu. V rámci žánru detský seriál, plné hodnotenie 100%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (11)

  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama