Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Kotol 

všetky recenzie používateľa

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

nervoznideda 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

už si tento zeriál pouštím po xté 30 let stále skvělý vtipný prostě úžasný deda :-) dempseyovi už je 70 a kočce 60 toto letí , ale to vůbec nevadí mě je 75 a tak se bavím a žiji s nimi a moc mě to těší deda :-) všichni 3 byli skvělí škoda Spikingse že zemřel v 55 to se nesluší deda :-) tak v tomto dílu (řidič) zeriálu hraje orchestr acker bilka a toho, miluji cizinec na pobřeží , ta skladba je fantastická a acker taky honza:-)už ho poznám ve 21´´deda prima:-) ()

Reklama

Stejšn 

všetky recenzie používateľa

O něco slabší než Profesionálové, i když rámcově dost podobné. Jako klukovi se mi tu samozřejmě hrozně líbila Glynis Barber a taky se mi líbilo slovenské znění. Oba zmiňované seriály zestárly, ale na Profesionály se na rozdíl od D&M v současnosti podívám o mnoho radši. Kultovní hláška: "Mal som ho odbachnúť." ()

Baroque 

všetky recenzie používateľa

tento seriál nestratil nič na sile. farkaš a magálová dali v dabingovom poňatí hlasu tejto dvojici to ideálne TO. typický polodrsný fešák a pôvabná bloncka so skrytou tvárou... tomu skoro nič nechýba. dnes sa nič poriadne netočí. mnoho fanúšikov bolo otvorene nadšených tým, že sa títo dvaja dali naozaj dohromady (aj keď to bolo a je divoké). je to ďalší z kultov. zaslúži si aspoň **** ()

Danulinda 

všetky recenzie používateľa

Miluji detektivky, kde do sebe hlavní hrdinové slovně šijou, je to pak nejen napínavé, ale i zábavné. A proto patří jak "Profíci", tak i tento film k mým oblíbeným, škoda jen, že scénáře nebyly dostatečně propracované, aby z nich zmizely často naivní momenty při kontaktu se zločinci, kterých by se takoví policisté - specialisté rozhodně dopouštět neměli. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Dempsey (Michael Brandon) používa v seriáli zbraň Colt Python .357 Magnum a Makepeaceová (Glynis Barber) Smith and Wesson .38. (Raccoon.city)
  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)

Reklama

Reklama