Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • Česko Doktorka Quinnová (viac)
Dráma / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvorcovia:

Beth Sullivan

Hrajú:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(149)

Príbeh začína v roku 1867 v zámožnej a váženej rodine lekára Josefa Quinna. Hlavnú postavu seriálu dcéru Josefa Quinna, mladú lekárku Michaelu stvárňuje britská herečka Jane Seymour. Josef Quinn umiera a jeho dcéra lekárka Mike ako ju prezýval si podáva inzerát v novinách pretože si chce otvoriť vlastnú lekársku prax. Dostáva odpoveď z jedného malého mesta na divokom západe, ktoré sa volá Colorado Springs a ihneď sa vydáva na dlhú cestu. Po príchode do Colorada jej pomáhajú s adaptáciou do nového prostredia priateľ čejenov Byron Sully (Joe Lando), ktorý po smrti svojej manželky a dieťaťa žije s indiánmi a pôrodná asistentka Charlotte Cooperová (Diane Ladd). Charlotte Cooperovú nečakane uštipne štrkáč a na smrteľnej posteľi požiada mladú lekárku Michaelu aby sa postarala o jej tri deti Matthewa (Chad Allen), Colleen (Erika Flores) a Briana (Shawn Toovey). (RTVS)

(viac)

Recenzie (233)

SilentMemory 

všetky recenzie používateľa

Seriál sa odohráva v 19. storočí v malom meste Colorado Springs, kam prichádza dr. Michaela Quinnová. V tomto konzervatívnom mestečku, kde je to s predsudkami voči žene, lekárke ešte horšie než v jej rodnom veľkomeste, sa snaží presadiť. Prežíva tu rôzne strasti, radosti, prvýkrát sa stretáva s indiánmi a dokonca si tu spoznáva aj celoživotnú lásku. Sledujeme život, vzťahy ľudí a ich vývoj, čím mi veľa postáv prirástlo k srdcu a prežívala som to s nimi. Aké to bolo náročné byť ženou doktorkou, získať si uznanie a vykonávať to, čo bolo jej túžbou. Ako sa to zmenilo v dnešku ? Taktiež si človek uvedomí ako pokročila medicína a ako dobre, pohodlne sa oproti nim máme a zabúdame byť vďační. Tento seriál som videla už asi šesťkrát a pozrela by som si ho znova ak by som si nepamätala priebeh deja ešte od minula a mala viac času. Zbožňujem tú romantickú, harmonickú, no napriek tomu akčnú atmosféru, ktorá ma vždy uviedla do pohody a ktorú som si plnýmu dúškami vychutnávala. Taktiež dej, výpravu, danú dobu, módu, postavy a herecké dokonalé obsadenie. Chcelo by to vytvoriť ďalšie časti alebo niečo nové podobného rázu. Človek si takmer z každého dielu niečo prínosné odnášal vďaka prepracovanému scenáru, postavám a ich pestrému charakteru. Ktovie či sa niečoho takého kultového ešte dočkáme, alebo tvorba aj naďalej bude len o marketingu (ako na bežiacom páse). ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Spasitelka Quinnová s 24 hodin stejným sladkobolným výrazem v seriálu plném nesympatických postav (hlavně ten rockovej zpěvák) a Sullym. Neříkám, že je to moc špatný, asi se to někomu může líbit, ale mě ne. Navíc opravdu nemusím seriály, kde se jedna postava tak vymyká, je tak neuvěřitelně nevinná a spravedlivá a vždycky všem vyřeší jejich problémy. ()

Reklama

ariari 

všetky recenzie používateľa

tomuto seriálu pomáhala armáda anjelov. Krásny zámer a kamera vyobrazenia doby., scenárista a mnohí v tíme asi boli dobre inšpirovaní. seriál, aj keď mnohočasťový, má skutočný liečivý účinok,nakoľko je v popredí potenciál ľudskej osobnosti, nie historické fakty. To sa musí uvoľnene sledovať aspoň 5-6 častí a je jedno ktorých, Ľudia, akoby ste sa báli priznať, že si zaslúži plný počet? ()

forsberg 

všetky recenzie používateľa

Laskavost a Všeobjímající tolerance doktorky Quinnové, Sullyho, jejich harantíků, Indiánů a dalších spřátelených frakcí začne být po pár dílech lepkavá a otravná jako slimák rozpuštěný v pivu a pevně doufám, že budou žít v tom svém sladkém městečku navěky, protože kdyby umřeli a dostali se do nebe, musel by pánbíček zalézt do pekla a dát si s Luciferem mariáš, aby to vůbec rozdýchal. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

To bylo kdysi dávno, když jsem byl dítě školou těžce povinné, vraceje se v páteční den těšil jsem se na víkend i na páteční večer, kdy v postarším modelu TV běžela hrdinně Doktorka Quinnová a její osudy. Tehdy, kdy mi ještě na hlavě bujelo vrabčí hnízdo a já se nesnažil zkrotit ho, tehdy se mi seriál líbil. Dnes sice ještě plešku nemám, ale nad dávnověkým sentimentem už se jen usmívám a z nostalgie dávám 3 stars. Vidím v tom už i další věci, které jsem jako hloupé děcko neviděl...třeba ten citový přehršel, třeba tu vtíravou dojemnost, ale to není přímo výtka, pokud v tom člověk najde smysl a alespoň lehce ho to přinutí jednat jako Dr. Quinn, pak je to v pořádku. Méně osobní dokonalosti = více hloubky. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (32)

  • Režisér seriálu a manžel Jane Seymourové James Keach si v několika epizodách sám zahrál. (Zephyr01)
  • Joe Lando, představitel Sullyho, přiznal, že během natáčení se do Jane Seymour, která ztvárnila doktorku Quinnovou, zamiloval. Ona ale jeho city neopětovala, a tak jejich vztah zůstal jen na obrazovkách. (Zephyr01)
  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama