Reklama

Reklama

Ženy z rodu Gilmorovcov

(seriál)
  • Česko Gilmorova děvčata (viac)
Dráma / Rodinný / Komédia
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrajú:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(153)

Ženy z rodu Gilmorovcov nás zavedú do malebného mestečka Stars Hollow, kde sa stále deje niečo nové. Miestni obyvatelia sa nijako zvlášť nelíšia od ľudí z nášho okolia, napriek tomu sú svojím spôsobom kúzelní. Nájdeme tu starostu Taylora Dooseho posadnutého skrášľovaním mesta a usporadúvaním najrôznejších slávností, roztomilo zvláštneho Kirka, večnú umelkyňu slečnu Patty, výškovo extrémne rozdielny pár Babette a Moreyho, kórejskú rockerku Lane Kimovú so šialene pobožnou matkou, sympatického majiteľa bistra s najlepšou kávou Luka Danesa a predovšetkým Lorelai a Rory Gilmorové. Lorelai Victoria Gilmorová prišla do Stars Hollow keď mala šestnásť a práve utiekla od svojich rodičov Emily a Richarda aj so svojou malou dcérkou Lorelai Leigh, ktorej nikto nepovie inak ako Rory. Pod svoje krídla si ich vtedy vzala majiteľka miestneho hotela... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa Nellaron k tomuto seriálu (2)

Ženy z rodu Gilmorovcov (2000) 

Seriál o 2 dievčatách (matka a dcéra - Lorelay a Rory) a ich každodenných radostiach a problémoch, ktorý sa bude páčiť najmä dievčatám. Po stránke spracovania, ide skutočne o strašne ukecaný seriál a kadencia slov je občas až únavná, najmä ak sledujete viac dielov za sebou. Až mi bolo ľúto hercov pri pomyslení, koľko textu sa museli naučiť naspamäť. Čo mi však vadilo viac, bola neustále prepínajúca kamera na toho, kto práve hovorí. Pri jednoslovných odpovediach som bol na pokraji epileptického záchvatu z neustáleho strihu. Odhliadnuc od technického spracovania, príbeh je milý a občas započujete aj vtipné hlášky. Zo seriálu je cítiť silný feminizmus, čo mi nevadí. Ako chlapovi mi skôr vadilo, že dve hlavné hrdinky si myslia, že celé mestečko Stars Hollows sleduje ich a len ich, a sú stredobodom pozoronosti. V každom prípade ide o pekný seriál, ktorý ocení najmä dámske publikum a zaslúži si kladné hodnotenie. ()

Emily nakupuje (2004) (S04E15) 

Musím hodnotiť špeciálne tento diel, pretože som sa pri ňom takmer pocikal od smiechu. Gilmorky sú príjemným seriálom a sem tam aj vtipným, lenže v tejto časti humorom excelovala Kelly Bishop alias stará mama Emily svojim výstupom o Richardových fúzoch. Pozerám v slovenskom dabingu (dabovala Judita Vicianová). Jeho fúzy vyzerajú ako húsenica :D ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (viac)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (viac)

Reklama

Reklama