Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescautová (viac)
Francúzsko, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvorcovia:

Alexis Lecaye

Predloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scenár:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (pôvodný scenár), Charlotte Oubitza (viac)

Hrajú:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (viac)
(ďalšie profesie)

Série(22) / Epizódy(101)

Obsahy(1)

Sympatická policajná komisárka je rusovlasé tornádo! Musí totiž zvládnuť nielen parížske zločinecké podsvetie, chlapský tím podriadených policajtov, ale aj výchovu svojich vlastných detí! Napriek tomu zostáva vždy elegantnou a rozvážnou ženou a so šarmom rieši aj zložité kriminálne prípady.
Francúzsky kriminálny seriál Julie Lescautová, ktorý tohto roku oslávi už jedenásť rokov od začiatku nakrúcania, dôkladne narušil zaužívané tradície seriálovej tvorby z policajného prostredia jeho ústrednou hrdinkou je totiž žena šéfka jedného z parížskych policajných obvodov. Na dôvažok je krásna, príťažlivá, inteligentná a samostatná. Inak by totiž nemohla zvládnuť svoju náročnú úlohu na pracovisku i doma. Keďže je rozvedená, starostlivosť o výchovu oboch dcér je viac-menej na jej útlych ramenách.
Po nástupe na miesto komisárky v parížskom predmestskom obvode Clairiéres, osídlenom spolovice Francúzmi, spolovice prisťahovalcami, Julie musí dokázať nadriadeným, že zvládne akúkoľvek situáciu. Zladiť prácu s rodinou je skutočný zázrak! Hneď v pilotnej časti seriálu jej pridelili únos dieťaťa. Horšie to už ani nemôže byť, veď sa s dcérkami ešte ani nestihli presťahovať do nového domu.
Mnohým podriadeným sa spočiatku nepozdáva, že im má veliť žena. Kto to kedy videl! Julie Lescautová (VÉRONIQUE GENESTOVÁ) však nedôveru ostrieľaných policajtov prelomí, keď dokáže, že jej vždy ide o vysokú profesionálnu prácu, ale nechýba jej ani zmysel pre sociálnu spravodlivosť a humor. Inak by totiž nemohla zvládnuť ani svoje dcéry Sarah (JENNIFER LAURETOVÁ) a Babou (JOSÉPHINE SERREOVÁ), z ktorých najmä staršia Sarah pred spolužiakmi nerada priznáva, že mama je policajtka.
Deti nechápu, prečo sa ich rodičia rozišli, keď na každom kroku vidia, že sa stále majú veľmi radi. Skutočnou príčinou ich rozporov a rozchodu je predovšetkým to, že obaja stoja na opačnej strane barikády Julie je policajtka, bývalý manžel Paul (FRANÇOIS MARTHOURET) zase obhajca. Hoci Julie pôvodne vyštudovala právo, vstúpila do radov polície, pretože nechcela sedieť za stolom a prekladať papiere z jednej strany na druhú. Vždy chcela pracovať s ľuďmi, zaujímala sa o ich problémy, súčasne chcela slúžiť právu v dennodennom živote. Všetci jej podriadení či už ide o zatrpknutého rozvedeného Davida Kaplana (RENAUD MARX), černocha Mottu (ALEXIS DESSAUX), citlivého Leveila (JEAN-PAUL ROUVE) alebo mladú príťažlivú Zoru (SAMIA SASSIOVÁ) si ju vážia nielen pre profesionálne, ale aj vysoké ľudské a morálne kvality.
Francúzsky kriminálny seriál čerpal z dlhoročnej tradície psychologicky prepracovaných postáv tohto typu seriálov, ktorým nikdy nechýbalo úsilie o pravdivé zobrazenie spoločnosti so všetkými jej neduhmi a poukázanie na to, že mnohé zločiny vznikajú na základe sociálnej nerovnosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (159)

BarVo 

všetky recenzie používateľa

Vcelku príjemný seriál. Áno, epizódy boli dlhočizné, často šablonovité, dabing V.G. hrozný, a vysmiate tváre na konci každého diela trapné, ale v konečnom dôsledku sa to dobre pozeralo, postavy boli sympatické a dej bol zaujímavý. Nepotrebujem si pri detektívke hrýzť nechty od napätia. Tí Francúzi majú niečo do seba. Novú sériu som nepochopila, žiadna náväznosť ani vysvetlenie, pokus o akčnejší imidž zjavne nevyšiel. ()

agathon 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Francii. A tenhle seriál je maximálně francouzský po všech možných i nemožných stránkách: věrné reálie, typický humor-nehumor a už od Moulinových dob ve francouzské kriminálce nezbytný akcent na sociální otázky. Škoda jen té klesající úrovně dialogů a vyčpělosti zápletek... a toho, že v pozdějších dílech se někam poděla ta překrásná maghrebanka Zora:-) ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Kriminální seriály to nemají u diváků lehké, protože jich je mnoho a moc se od sebe neliší. Ale v tomhle seriálu je mi smypatický fakt, že tu nejsou bůhvíjaké akční scenérie, že se tu řeší většinou normální, obyčejné lidské problémy a že je tu stravitelný humor. Určitě 1 z těch lepších kriminálních seriálů. ()

klima777 

všetky recenzie používateľa

Slaboučké 2 hvězdičky. Na usnutí dobré, na občasné potěšení francouzskými reáliemi též. A ano, existují mnohem bídnější seriály, jež však mají štěstí na charismatické (nebo aspoň sympatické) hlavní představitele.------------- Edit: V posledním díle zjistíme, že se hysterka minula povoláním... Hvězda dolů a pryč! ()

raelz 

všetky recenzie používateľa

Tady je to složité. Někdy tento seriál sleduji a přijde mi, že je vážně super a jindy u něj umírám nudou. Přijde mi, že ty světlá místa jsou většinou asi části různých řad, protože buď to je několik dobrých dílů za sebou, nebo několik příšerných. Dokážu si dost dobře představit, že bych přišel k tomuto seriálu ve špatnou chvíli a dal bych mu jednu nebo dvě, ale také naopak narazil na ty dobré díly a dal bych i pět. ()

Galéria (240)

Zaujímavosti (15)

  • Při konfliktu Sáry (Jennifer Lauret) se spolužáky u kavárny ve 37. minutě je při pohledu na útočníka v boční ulici starší červený vůz, který má žlutou registrační značku, ale při následném pohledu na Sáru má červené auto černo stříbrnou registrační značku a také na sloupu už není zákaz vjezdu pro 3.5t, který tam předtím byl. (marcel5)
  • Bankovní lupiči používají útočnou pušku FAMAS G2 a raketomet M72 LAW. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama