Reklama

Reklama

Chobotnica - L'ultimo segreto (1992) (séria)


Epizoda 3 (S06E03)

(epizóda)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko / Španielsko, 1992, 1 h 41 min

Recenzie (3)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Motivačný prerod Tana Caridiho sa na začiatku, pri zaznamenávaní aktivít počas dní javí ako motivačný, no vôbec motivačný nie je. Tvorcom tento zámer viac-menej vyšumel dostratena. Cartov nátlak v 16. minúte stráca na hodnote, keď nemá vrcholový moment a scéna je rýchlo prestrihnutá na inú scénu, v inom čase, prostredí, aj nálade. Kamera približujúca sa k postave, ako aj jej neskoršia dynamika pohybu kopírovaného od postavy vytvárajú napätie a sľubuje akciu. Je škoda, že takéto kamerové kúsky v spolupráci s dobre budovanou atmosférou sa tu nepožili častejšie. Tano si nenechá diktovať všetko a dáva to Davidovi poznať. Obnova jeho schopností nie je divákovi ukázaná počas rehabilitácie, až počas akcie, kde môžeme pozorovať isté zaváhanie, no krásnu dialógovú výmenu, kde Tano nekompromisne vedie rozhovor a diktuje si podmienky. Preruší ho však Carta, ktorý sa nenechá len tak vodiť za no a hru navedie svojím smerom a tým opäť upevňuje svoje postavenie zaujímavej postavy v seriáli. Istý posun bol, ale končí to čakajúc na nové stratégie a udalosti. ()

Yarwen 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V našem trojúhelníku mafie - Ribeira - policie začíná tahat za kratší konec provazu právě šéf mafie, proti kterému se chce druhý jmenovaný pomstít a policie vstoupit do připravované transakce přes Tana Carridiho. Vítěz v nedohlednu, ale máme poražené - zatímco v minulém díle to byla Tanova sestra Marta, v tomhle je to Espinoza, archivář "skutečné historie Itálie". Od Carta bych čekal, že spíš nasmaží kulku do Tana, který mu v minulé sérii zastřelil jeho posledního pána, než do Espinozy, který v podstatě dohodl likvidaci Corva, jenž se nejvíce zasloužil o redukci Linoriho rodiny. Za mě ale pořád parádní čtyřhvězdičkový zážitek. ()

topi80 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chapadla se v tomto dílu ještě nesbíhají do jedné chobotnice, takže má takový epizodický ráz a úplně nevtahuje do děje. Rozloučíme se s jednou ?oblíbenou? postavou a dočkáme se přeměny Tana... ...v toho pravého Tana. ()

Reklama

Reklama