Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armand Goldman (Robin Williams) je gay v stredných rokoch, ktorý vlastní vychýrený travesty-club Vtáčia klietka. Žije roky s precitliveným Albertom (Nathan Lane), ktorý je zároveň najväčšou hviezdou klubu, a spolu s ním vychováva svojho jediného syna Vala (Dan Futterman). Prekvapenie nastáva, keď Val príde so správou, že sa chce oženiť s mladučkou spolužiačkou Barbarou Barbie Keeleyovou (Calista Flockhart), ktorá je dcérou ultrakonzervatívneho republikánskeho senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman), vodcu hnutia Morálneho poriadku. Mladí snúbenci si teda pred plánovanou spoločnou večerou s Keeleyovcami vymyslia prijateľnú historku: rozhodnú sa presvedčiť Armanda, aby zahral rolu normálneho rodiča a gréckeho kultúrneho atašé. Ale je tu ešte Albert, ktorý sa o chlapca tiež roky staral a teraz by mal chýbať na jeho svadbe? To však ani zďaleka nie je posledný problém, ktorý treba vyriešiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

jiri.twist 

všetky recenzie používateľa

Co říci, když už zde bylo vše napsáno od ostatních. Snad jen to, že popelku či další desítky námětů natočili také různé štáby v různých zemích v průběhu historie, takže že byla původní francouzská verze, mi nevadí a zábavné to je, hlavně v druhé půli. Co mě už z pohledu třetího tisíciletí ale přijde méně zábavné, snad až dehonestující je to, že v první půli udělali tvůrci z postavy Alberta Goldmana tak příšernou upištěnou a vykroucenou buznu, že se mi z těch ručiček Nathana Lanea zvedal až kufr a to pitvoření gayů ve stylu "tak abyste se zasmáli" už na mě bylo příliš ... 7886 ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné herecké obsadenie a dobre napísaný scenár robia z Vtáčej klietky nadpriemernú komédiu. Robin Williams i Gene Hackman sú vynikajúci, no ešte lepší je Nathan Lane, ktorý zahral svoju postavu na jedničku a nebyť jeho prirodzeného výkonu, film by mohol pôsobiť veľmi trápne. Najlepšiu časť filmu predstavuje spoločná večera, ktorej nechýba nič, čo by mala obsahovať dobrá komédia. Vtáčia klietka je inteligentná komédia, čo treba hlavne v dnešných časoch oceniť. ()

Reklama

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

"A woman is said to be worth her weight in hens and a man's wealth is measured by the size of his cock." Nie je to práve najvýbušnejšia komédia a spočiatku mi robilo vážny problém zvyknúť si na hysterické prehrávanie Nathana Lanea, ktorý spolu s Hankom Azariom tvorí duo viac zženštilé než mnohé ženy, ktoré v reále poznám. Preto som Birdcage v prvej polovici považoval za pseudofrašku s kôpkou dobrých hlášok, ale až od prvej konfrontácie dvojice homosexuálov s rodinou konzervatívneho politika začína vážne veľká zábava. A až v nej krásne vyniknú perfektné dialógy a herecký talent väčšiny zúčastnených. Pri záverečnom odchode Genea Hackmana z Vtáčej klietky, prezlečeného za ženu a neisto si pohmkavajúceho We Are Family som pochopil, že s väčším nadhľadom sa to už ani nedalo natočiť. (7/10) ()

rodo 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkná komedie. Jako filmové zpracování divadelního představení to opravdu funguje. Ačkoli se mi líbilo i divadelní představení Klec Bláznů, na kterém jsem nedávno byl v Divadle Radka Brzobohatého, z filmu cítím něco hlubšího. Prostě žádná křeč a kvalitní herecké výkony v podání Robina Williamse, Nathane Lanea, Gene Hackmana a Hanka Azarii řadí tuto komedii k mým oblíbeným filmům, na které se vždy rád znova podívám. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Je velmi těžké zahrát homosexuála, aniž by herec nesklouzl do parodie nebo frašky a trapnosti. Ale Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi se to podařilo beze zbytku skvěle. Film je lidský, nastoluje náročné otázky související s homosexuály a s tím, jak je jako společnost a jednotlivci přijímáme a bereme. Doufejme, že už v parlamentu ten zákon o registrovaném partnerství projde. A teď to trochu odlehčím, kde se vám podaří vidět Genea Hackmana v převleku za ženskou? ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. července 1995 ve státech Kalifornie a Florida. (Varan)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)
  • Robin Williams byl původně obsazen do role zženštilého Alberta (Nathan Lane), ale sám požádal o změnu, protože si na tuto polohu tolik nevěřil a požádal o roli Armanda. Režisér Mike Nichols souhlasil a do role Alberta byl poté vybrán Nathan Lane. (PogoJoe)

Reklama

Reklama