Reklama

Reklama

Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa

(seriál)
  • Československo Z archivu Sherlocka Holmese (viac)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Klasický televízny seriál v hlavnej úlohe s Jeremy Brettom, Davidom Burkom a Edwardom Hardwickom, je úspešnou adaptáciou pôvodných poviedok a noviel Sira Arthura Conana Doyla o Sherlockovi Holmesovi. Sherlock Holmes a doktor John Watson riešia 36 rôznych prípadov ako napríklad aj prípad Škandálu v Čechách, Modrého drahokamu, Nezvestnej šľachtičnej i Záhady údolia Boscomb. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa vecnaAmbra k tomuto seriálu (2)

Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa (1984) 

Sherlock má toľko verzíí, že sa nedá vyhnúť porovnávaniu. Ja keďže som taký nostalgický klasik, vždy mám rada seriály staršieho dáta. Musím povedať, že najviac sa mi páčil Sherlock a doktor Watson prekvapivo v ruskej podobe a tak nejako som si ich predstavovala. Jeremy Brett sa snaží byť tym správnym Sherlockom, ale možno práve tá snaha na mňa vyznieva tak akosi opačne a jeho prenikavé pohľady a prezieravé pohyby ma občas dráždia. Pripomína mi nejakú lasičku, alebo také čosi. ()

Tancujúci muži (1984) (S01E02) 

Ale no tak. Ako milovníčka detektívnych príbehov sa vždy nejakou okľukou vrátim k nejakej časti Holmesa, ale nemôžem si pomôcť, stále tomu niečo chýba. Columbo či Poirot by si bez nejakého väčšieho všeobecného záujmu všimli guľku v okne, ale tu všetci plesajú nadšením nad geniálnym Holmesom. Brett je určite výborný, ale tie jeho prenikavé pohľady ma občas až iritujú. ()

Reklama

Reklama