Reklama

Reklama

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (23)

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Odkaz filmu hodnotím zo svojho pohľadu za 5*, ale to spracovanie žiaľ max. za 2*. Chcela by som sa dočkať filmu o takýchto dôležitých témach, ktorý nebude natočený béčkovo. S kvalitnou hudbou a nie týmto melodramatickým "popcornom", s dobrým scenárom a réžiou. Žiaľ, tu sa mi opäť nedostalo ani jedného. Každopádne nechcem ísť s hodnotením nižšie, už len vzhľadom na to, že téma potrat sa stáva v našom prostredí akýmsi tabu - avšak už nie z konzervatívneho ale z liberálneho hľadiska. Diskutovať o ňom ako o niečom morálne neprípustnom vás pomaly diskredituje. Takže za odvahu dávam jednu hviezdičku navyše. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Hlavná postava bola skutočne naivná či slepá. Čo ma udivuje je, že pracovala tak dlho v takomto priemysle, keď bola tak nábožensky založená. To je nezvyčajné. Potom to bola už len propaganda viery. Každopádne zaujímavý film, ale keďže sa postupne ukáže že film zobrazuje náboženský pohľad na potraty, je jasné, že nebudú zobrazené objektívne. Toho je škoda. Keby to bol príbeh obyčajnej ženy a nie zarytej katolíčky, malo by to väčšiu výpovednú hodnotu. Takto to iba ukazuje charakter niektorých takýchto ľudí. 7,2/10. ()

Reklama

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Podporujem tento film v boji za ochranu a záchranu nenarodených detí. Oceňujem dramatický a pútavý dej, pri ktorom si uvedomíme, že človek sa stáva človekom od počatia a že život malého človiečika v lone matky musíme chrániť a nie ničiť! Dávam tiež plus za solídny herecký výkon A. Bratcherovej. S čím nesúhlasím vo filme, je rozvod a hellowen, inak super film. Oplatí sa pozrieť. ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Tak teda, větší kravinu jsem už dlouho neviděla...Nechtěli byste potraty nakonec zakázat jako pánbíčkáři v Polsku?! Každá ženská má právo se rozhodnout, zda si dítě nechá nebo ne...A rozhodně by o tom neměli rozhodovat chlapi...Film je, ale tak stupidní, že ho nemůže, nikdo se zdravým rozumem, brát vážně...Za mě 40% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tento film sa bude hodnotiť ťažko. Na jednej strane máme jeho posolstvo, hlavnú postavu a jej príbeh. No potom tu súčasne máme filmové spracovanie udalostí, ktoré miestami nepôsobia veľmi dôveryhodne. Neviem ako je možné, aby film chcel hovoriť skutočný príbeh, keď prinesieme osobu, na ktorú sa pozrieme prvýkrát a počujeme ju prvýkrát rozprávať a jediné čo si pomyslíme je - "To je padouch filmu"."Unplanned" chce povedať silný príbeh no robí to cez klišé, manipuláciu a nie veľmi dobre zvolené metódy. A hlavným problémom filmu je postava Cheryl. Nemohol som túto ženskú vystáť ani v najmenšom. Je to taký stereotyp filmového zloducha, až mi to nie je príjemné. Jej hlášky sú odporné, jej postoj je hrozný a pôsobí absolútne jednodimenzionálne. Nič v jej postave nevidíme len chladnú lady, ktorá povie, že potraty ti dávajú peniaze, tak ich počet zdvojnásob a drž hubu. A nech sa dívam na mnohé scénky s ňou ako chcem, tak sú maximálne scestné a stupídne. Nechcem znevažovať Abby Johnson, ale toto mi príde vysoko manipulatívne. Potom je tu soundtrack. Toto som nezvládal počúvať. Tá manipulatívnosť hudby je tu skoro až zákerná. Necítil som sa pritom emotívne. Skôr som sa cítil znechutene a otrávene. A čo ešte musím spomenúť je Brooks Ryan. Myslím si, že to bol skutočne otrasný herecký výkon. Celkovo film nepôsobí kvalitatívne na nejakej vysokej úrovni. Skôr to pôsobí, ako keby tvorcovia robili televízny film, než reálny film pre kiná. Okey, toľko k mojim mínusom filmu. Pozrime sa na plusy. Ako sa spomínalo aj v iných komentoch, tak myšlienka filmu je podľa mňa silná. A hoci si myslím, že žena má právo na svoje rozhodnutie, tak nemala by byť k tomu rozhodnutiu tlačená. A tu sa podľa všetkého dial presný opak. Myslím si, že téma potratov je ťažká. A reálny názor na to je podľa mňa veľmi komplexný a zložitý. Nech už ste na ktorejkoľvek strane. Ale ako bolo povedané. Chcú znižovať počet potratov. A nie fungovať štýlom, že musia robiť viac potratov, lebo to ich živí. Takže rozhodnutiu Abby rozumiem. A myslím si, že sa to v nej budovalo už dlhšie, než len to, čo sme videli v úvodnej časti. Abby sama o sebe je zaujímavá postava a jej vnútorné monológy tomu vedia pomôcť. Dobre niektoré veci vie pomenovať. A musím povedať, že záverečná časť s plotom ruží sa mi veľmi páčila. Takže zavrel by som to takto. Myslím si, že film má dobrú myšlienku. Ale nemyslím si, že je to dobrý film. Je technicky slabý a pôsobí dosť manipulatívne. O mnohých vedľajších postavách nevieme skoro nič a prial by som si, aby film pôsobil viac ako skutočný život. A menej ako film. Tentokrát to hold nevyšlo. Hodnotenie: C ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se ve městě Stillwater (Oklahoma, USA). (BMW12)
  • Během natáčení filmu se Ashley Bratcher (Abby) dozvěděla od své matky, že při těhotenství s ní šla na kliniku podstoupit interrupci. Když ji však těsně před zákrokem vyšetřovala zdravotní sestra, která byla ve vysokém stupni těhotenství, udělalo se jí z představy potratu nevolno a uvědomila si, že to nemůže udělat. (zamukooo)

Reklama

Reklama