Reklama

Reklama

Komisár Montalbano

(seriál)
  • Česko Komisař Montalbano (viac)
TV spot
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Taliansko, (1999–2021), 64 h 33 min (Minutáž: 93–120 min)

Predloha:

Andrea Camilleri (kniha)

Hrajú:

Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta, Angelo Russo, Cesare Bocci, Davide Lo Verde, Roberto Nobile, Marcello Perracchio, Luigi Caruso, Rosario Spata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(37)

Obsahy(1)

Taliansky seriál Komisár Montalbano predstavuje klasické detektívne príbehy, ktoré knižne stvoril taliansky spisovateľ, scenárista a režisér Andrea Camilleri. Salvo Montabano žije a pracuje vo fiktívnom sicílskom prímorskom mestečku Vigàta. Ako policajt v štátnej službe, sa zaoberá rôznymi prípadmi, ktoré sú typické pre región Sicílie, ako mafiánske zločiny, vraždy, nekalé praktiky, únosy. Je to veľmi  nekonvenčný vyšetrovateľ, ktorý vie byť priamočiary i prudký, no zároveň vie byť aj otvorený a láskavý k ľuďom. Prípady, ktoré vyšetruje, sa snaží čo najpresnejšie zrekonštruovať tak, aby prišiel k ich úspešnému vyriešeniu. Hlavnú úlohu Montalbana stvárňuje taliansky herec Luca Zingaretti. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Faustka k tomuto seriálu (2)

Tvar vody (2000) (S02E01) 

Epizoda Tvar vody má kromě smutného odchodu otce komisaře Montalbana a poměrně delikátní kriminální zápletky i mnoho hlubokých myšlenek. Třeba tu, kterou vyprávěla vdova Luparell. „Když jsem byla malá jezdili jsme na prázdniny a já tam měla kamaráda, venkovského kluka. A jednou a bylo mi asi tak deset jsem ho viděla jak na okraj studny postavil misku, hrnek a hranatou plechovku a všechno to naplnil vodou, pak na to koukal. Zeptala jsem se ho co to dělá. A on mi odpověděl otázkou. Jaký má voda tvar? Ale voda nemá tvar řekla jsem mu se smíchem. Dostane takový tvar jaký jí dáme.“ ()

Chúlostivá záležitosť (2016) (S10E01) 

Případ, který mě bavil. Řeší se tu vražda staré prostitutky, která za celý svůj život nikomu neublížila, ale po jejím násilném úmrtí se jí stejně dostane hanlivého označení „botta nonna“, jako kdyby ostatní obyvatelé města Vigaty byli bez poskvrnky. Sprostých podezřelých přibývá a vyšetřování se komplikuje. A komu se nakonec podaří rozřešit tento zapeklitý hlavolam? K nemalému údivu komisaře Montalbana se to výjimečně poštěstí přihlouplému Catarellovi, který by za svého šéfa i dýchal „pane doktor, pane doktor“ a to díky jednomu darovanému krimi filmu. ()

Reklama

Reklama