Reklama

Reklama

MacGyver - Season 2 (1986) (séria)


Pre lásku a peniaze (S02E22)

(epizóda)
  • Česko Pro lásku a pro peníze (viac)

Obsahy(1)

Angus MacGyver s kolegyňou - agentkou sa vydávajú za manželský pár a cestujú do socialistického Československa. Chcú sa infiltrovať medzi pacientov psychiatrickej liečebne, aby odtiaľ oslobodili politického aktivistu, ktorého tam väznia ako nebezpečného nepriateľa režimu... (TV JOJ)

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po ZSSR, Bulharsku, Maďarsku a NDR došlo aj na misiu v Česko-Slovensku. Český i slovenský divák bude preto citlivejšie vnímať autenticitu prostredia. A hoci v epizóde počuť niektorých ľudí hovoriť česky, vidieť pár českých orientačných nápisov, hlavne v nemocnici, bude trochu sklamaný. Motocyklová hliadka má nápis Policie (miesto VB), orientačne tabuľky v nemocniciach boli vtedy iba na západe, nechcene sa objavia i anglické názvy, autá sú všetko možné, len nie česko-slovenské (vrátane sanitky), to isté budovy, uniformy a vôbec celkové prostredie. Zápletka vyslobodenia síce nie je zlá, ale ani nijak originálna, aj keď sa snaží o nečakané zvraty a rieši sa tu konečne aj finančná stránka misie, nielen taktická. ()

walkingdead 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To auto sovětských agentů mi bylo povědomé, pak jsem na imcdb.org zjistil, že je to vlastně newyorkský žlutý taxík přebarvený načerno :) A ten náklaďák byl Ford z roku 1934, taky asi celkem rarita v socialistickém Československu. Celkově neznalost místních reálií v případě zemí východního bloku je to, co je na tomhle seriálu nejúsměvnější, ale to se asi dá omluvit, v té době by nejspíš museli mít u natáčení poradce od CIA, aby to působilo aspoň trochu autenticky. Když pominu ty chyby a nesrovnalosti, tak dějově to špatná epizoda nebyla, ale body dolů za to jít musí. ()

Elessar. 

všetky recenzie používateľa

kalifronské Československo a prečo nie? Poriadne retríčko. Tieto časti ma voľakedy asi bavili najviac. Udržiavali si takú svoju dávku naivity, ktorá bola súčasťou macgyverovskej fabuly. Tuná patrí asi k najlegendárnejším z pochopiteľného dôvodu zasadenia do "Českosloveska" kde sa používala dokonca aj čeština (samozrejme vo svojej omedzenej podobe). ()

Honza__St. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani se nedivím Železnýmu, že tenhle díl nevysílal (ano, i na toho Vovku, co se v jednom kuse navážel do Honzy Zemana, bylo tohle příliš - byť mu nevadila neméně velká pitomost v případě Nulové šance). Taková blbost se jen tak nevidí. Tak Dubčeka, na kterýho Husák, Štrougal, a Jakeš víceméně kašlali, si StB a KGB seberou, a plánujou ho odkráglovat (Proč to teda neudělali už o skoro 20 let dřív? A mimochodem, jestli skutečně předem věděl, kam ten pokus o kontrarevoluci dospěje, tak si ani nezasloužil nic jinýho, než trest smrti za velezradu a masovou vraždu). Kdo ho jde zachránit? Náš MacGyver. A jak vypadá to Československo roku 1987? Zaostalej koncentrák. Silnice na úrovni cest na venkově za Uralem (i ta silnice z Brna do Mikulova, byť tenkrát nebyla zrovna v nejlepším stavu, vypadala líp), a v blázincích drží ozbrojení vojáci politické vězně (v reálu by MacGyverovi nedalo práci dostat z Bohnic nebo Černovic ani lidi držený na nejtvrdších odděleních). S opravdovým Československem to nemá nic společnýho - ne snad, že by to Reaganovým USA nějak vadilo, naopak to bylo přesně v duchu jejich propagandy. A závěrečná "otočka" báby Dubčekové to dorazila. Jedinou hvězdičku dávám za to, že ten díl je díky tomu všemu, byť nechtěně, děsná sranda. ()

Reklama

Reklama