Reklama

Reklama

Číslo 17, Soheila

  • Irán Shomareh 17 Soheila (viac)

Obsahy(1)

Soheila má okolo štyridsiatky a niekoľko kilogramov navyše a jej biologické hodiny tikajú. Chcela by sa stať matkou, ale stále je slobodná. Partnera hľadá prostredníctvom priateľov, stretne sa aj s bývalými známosťami a v zúfalstve vyskúša i zoznamovaciu agentúru. Dokáže sa však vzdať svojej predstavy o ideálnom partnerovi? (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Jako fanoušek íránského filmu mám blízko ke způsobu, jakým íránští filmaři zobrazují všední život íránského velkoměsta, takže po této stránce jsem nemohl být překvapen. Dlouhé statické záběry i dialogy, řazení prakticky stejných obrazů za sebe (výpovědi adeptek na vdávání, Soheila s bývalými kamarády v autě), to všechno je typické. Tento film přinesl zajímvé svědectví o ženě, které ubíhají roky a ona má jakýsi důvod co nejdříve se vdát. Institut pro výběr partnerů sice navštíví, vybere si partnera, ale když zjistí, že jde o člověka o mnoho let staršího, odmítá ho, pak to zkouší se starými kamarády z mládí stejně bezvýsledně. A najednou jedno odtažené auto - a Soheila se seznámí s mnohem mladším chlapcem a začíná si uvědomovat, že hodnoty, podle nichž si partnera svého života zaškatulkovala, vůbec neplatí. Film je uťat okamžikem, kdy si vše uvědomí, ale je už zase pozdě. Ta hvězdička dolů je za tu profesionální kreaci realitních makléřů, které jsem ne zcela porozuměl. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Zoznamovanie po iránsky, hlavne zoznamovanie cez agentúru je zdĺhavá vec. Tak aj tento film, hoci je krátky, ubiehal dosť pomaly. Opakované scény a nekonečné debaty s nádejným partnerom neprinášali takmer žiadne zaujímavé momenty. Tie prišli až k záveru a odrazu bol koniec. Akoby koniec zoznamovania, a to po skončení filmu už nemalo mať žiadne pokračovanie. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých lepších iránskych filmov, ktoré som mal možnosť vidieť. Zaujímavá téma, aj keď by som vypichol iba dobrý začiatok a prekvapivý, silný záver. Na môj vkus to bolo väčšinou príliš vykecávajúce sa, privítal by som viac nemých scén. Práve v takých scénach európsky divák najviac nasáva cudzokrajnú kultúru. Väčšinou dobré herecké výkony. Ocenil som aj početné formy rôznych možných naturelov a pohnútok pri uvádzaní sa jednotlivých ľudí na onej skupinovej zoznamke. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Sohelia No. 17 bol rozhodne zaujímavým filmom. Označované je to tu ako dráma, no ja sa musím priznať, mne to prišlo miestami veľmi vtipné. Malo to energiu, humor a malo to šarm. Výsledkom je celkom príjemný film, ktorý môžem na sledovanie odporúčať. Za pozornosť rozhodne stojí. Hlavná hrdinka mi prišla veľmi sympatická. Herecky skvelé a okrem toho mala niečo v sebe, čo ju robilo veľmi zaujímavou. Celú dobu som bol zvedavý kam sa nakoniec film posunie a myslím si, že jeho záverečné momentky sú najlepšie. Posledných 15 minút sú skutočne len skvelé dialógy medzi ňou a mladým chalanom, s ktorým sa stretla a očividne si padli do nôty. A niekedy je treba vedieť, ktoré momenty stoja za to prežiť. Lebo potom môže byť neskoro. Mrzí ma, že film je tak krátky, a že koniec príde úplne odnikiaľ. Ale úvodné scénky sú skvelé, záverečné scénky sú skvelé, dobrý humor a hlavná hrdinka to posúvajú dopredu. Pár postáv tu bolo možno len na vyplnenie priestoru ale nebudem súdiť. Som rád, že som film videl a myslím si, že aj na pochopenie je celkom jednoduchý. Ak budete mať možnosť, čeknite si ho. Hodnotenie: B ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama