Reklama

Reklama

Sprievodca prežitím v New Yorku

(festivalový názov)
  • Česko Průvodce přežití v New Yorku (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá matka Clara s oboma synmi odchádza do New Yorku, aby unikla pre svojím násilným manželom, ktorý pracuje ako policajt. Keď jej zabavia auto, Clara musí spolu so synmi čeliť životu na ulici. V inej časti mesta sa bývalý trestanec Marc snaží rehabilitovať svoj život vedením ruskej reštaurácie excentrického vlastníka Timofeya. Alice, priateľská sestrička pracujúca na pohotovosti, a Jeff, mladý muž, ktorý sa snaží niekam patriť, sa stanú Clarinými náhodnými strážcami, keď jej a jej synom zabezpečia útočisko v Timofeyovej reštaurácii. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (8)

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Hodně zvláštní film, respektive má zvláštní atmosféru. Na jednu stranu je to strašně smutné, ale na druhou je tam vždycky taková ta malá naděje a samozřejmě kindness of strangers. ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film. Ale vlastně strašně krásný, byť občas kolísá spád a slušel by mu letmý humor. Herecky ale zajímavě pojaté. Příběh o naději je silný, až poetický s jasně vymezeným zlem a dobrem. A kulisy New Yorku prostě neomrzí, zvlášť zahaleného do zimy. ()

Reklama

fandadofilmu 

všetky recenzie používateľa

Možná je na vině příliš široká koprodukce, a tím pádem příliš protichůdných zájmů, představ a požadavků, že to celé vůbec nefunguje a nedrží pohromadě. Vsadím se, že kdyby to byl ryze dánský, maximálně dánsko-švédský projekt, mohl vzniknout další filmový skvost, na jaké jsme od Scherfigové zvyklí. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný film zobrazujúci realistický námet, avšak podaný vo veľmi optimistickom duchu (podľa mňa až príliš). Skôr by sa to mohlo volať "Miracle in NY City", pretože naraziť počas úteku v zimnom New Yorku len na samých dobrých a ochotných ľudí, ktorí neváhajú podať pomocnú ruku, to je asi skôr zázrak. Aj keď, na druhú stranu, taká charizmatická bytosť ako Clara určite skôr získa sympatie ľudí ako nejaká zdevastovaná a obtrhaná žena v podobnej situácii. Ale to len taká moja úvaha... Každopádne, film sa mi páčil, aj keď vyznieval miestami až príliš rozprávkovo - a to je pre mňa najväčší problém celého scenára. Zoe Kazan je veľmi sympatická žena. No bohužiaľ kvôli spomínanej rozprávkovosti je to len za 3*. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Toronte a Kodani. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama