Reklama

Reklama

Big Data L1ZY

všetky plagáty
Krátkometrážny / Horor
USA, 2018, 10 min

Obsahy(1)

Rodina s dvoma deťmi dostane moderné zariadenie L1ZY, ktoré je inteligentným poradcom pre domácnosť. Postupom času ale L1ZY získava stále väčšiu kontrolu nad rodinou a prichádza otázka, kedy sa moderné technológie stávajú niečím viac, než len neškodnými pomocníkmi. (Marceloo)

Recenzie (3)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Rodina s dvoma deťmi dostane moderné zariadenie L1ZY, ktoré je inteligentným poradcom pre domácnosť. Postupom času ale L1ZY získava stále väčšiu kontrolu nad rodinou a prichádza otázka, kedy sa moderné technológie stávajú niečím viac než len neškodnými pomocníkmi. - Ďalší projekt, ktorý prinúti diváka zamyslieť sa. Kam až je ludstvo ochotné zájsť, než si uvedomí, že technológie sú výborným sluhom, ale velmi nebezpečným pánom? Táto téma ma už dlhšie fascinuje, keďže jeden z najväčších konšpirátorov na svete Alex Jones, ktorého nemám vôbec v oblube, o nej hovoril v podcaste u Joe Rogana, čo by bol normálne len jeden z jeho ďalších výmyslov, keby tie isté myšlienky v inak sformulovanej podobe po nejakej dobe nepovedal v rovnakej relácii jeden z najuznávanejších vedcov na svete Elon Musk. Preto mi téma AI príde pre moderný horor ako stvorená. Zaujalo ma rozdelenie jednotlivých segmentov, ktoré majú stupňujúcu sa intenzitu a postupne zvyšujú psychologickú hru s divákom a naberajú na obrátkach. Naviac je to natočené kvalitnými rukami kameramana z minuloročného The Clovehitch Killer, takže sa na to príjemne pozerá. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Moderní technologie a robotizace nás skutečně jednoho dne vyhubí. A možná to dopadne podobně jako v tomto krátkometrážním snímku. Ani bych se tomu moc nedivil. Je sice pravda, že podobně laděné kousky mi moc nevoní, ale tady to mělo něco skutečně do sebe. Kamera i stupňující se atmosféra byly dobré, herecké výkony rovněž žádná katastrofa, takže přivřu jedno oko a dám tomu průměrné ohodnocení. Nicméně podobnou „hračku“ doma nechci ani zadarmo… ()

Reklama

Reklama