Reklama

Reklama

Majster Tim

(seriál)
Komédia / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrajú:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(204)

Obsahy(1)

Poriadne strelený otec a vášnivý domáci majster Tim Taylor (TIM ALLEN), jeho žena Jill (PATRICIA RICHARDSONOVÁ) a traja navzájom sa šikanujúci synovia Brad, Randy a Mark tvoria televíznu rodinu v komediálnom televíznom sitcome, ktorý vznikol v roku 1991 a dodnes nakrútili 8 sérií (204 epizód).
Majster Tim je zamilovaný do rôzneho pracovného náradia. Jeho návštevy železiarstva sú preňho vzrušujúcim sviatkom, ktorý sa vyrovná len zážitku z najlepšieho futbalového zápasu. V lokálnej televízii má Tim dokonca aj svoj vlastný program Čas pre náradie (Tool Time). Napriek tomu, že nadovšetko chce zveľaďovať svoj domov, v zručnosti a šikovnosti nevyniká. Naopak, ak sa v domácej dielni pripravuje na väčší pracovný výkon, diváci musia byť pripravení na všetko, hoci aj ratovať vlastný život pri obrazovkách.
Timova manželka Jill sa rozhodne nastúpiť do zamestnania a zarábať vlastné peniaze. Synovia Brad (ZACHERY TY BRYAN) a Randy (JONATHAN TAYLOR THOMAS) trápia a využívajú mladšieho brata Marka (TARAN NOAH SMITH). Brada nezaujíma nič iné než dievčatá, dievčatá a dievčatá. Randy má zase plnú hlavu životného prostredia, Mark miluje hudbu a čierne oblečenie.
Al Borland (RICHARD KARN) je pomocníkom Tima Taylora v jeho televíznom seriáli a ani trocha sa nezabáva na Timových vtipoch o nadváhe Alovej matky. Naporúdzi je vždy bystrý a neomylný sused Wilson (EARL HINDMAN), ktorému nikdy poriadne neuvidíte do tváre. Jeho múdre rady do života si náš majster Tim neberie k srdcu a radšej ich sprzní, skomolí a prekrúti na úplne nezmysly...

Taký je v stručnosti populárny seriál Majster Tim, kde v hlavnej úlohe exceluje Tim Allen. Keď sa spýtate tohto komediálneho televízneho a filmového herca, kde vzal inšpiráciu na tému domáceho majstrovania, odpovie: Keď som sa jeden večer postavil na javisko v Acrone v Ohiu a začal hovoriť o svojej garáži, náradí a o všetkých tých haraburdách v nej, videl som, že to zabralo. Nuž a tak som sa rozhodol použiť to aj vo vlastnej televíznej show! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (287)

Luxocculta 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci seriálu s Timem Allenem v čele přetavili základní myšlenky z Allenových standupů a dali světu zábavný návod, jak skloubit chlapský svět s tím ženským, potažmo rodinným, aniž by vesmír explodoval. I když v případě Tima k tomu není nikdy daleko… Krásná devadesátková zábava s vlídným humorem, domácí atmosférou a přátelským popichováním mezi hlavními postavami. Ke skvělému zážitku hodně pomohl výborný dabing prvních 4 sérií. Od 5. série se už bohužel na seriál v češtině nedá dívat (většina humoru a atmosféry je pryč) a je třeba přejít na originál znění. Snad si jednou pomocí umělé inteligence budeme moct poslední série předabovat podle těch prvních a ty tak dostanou větší výkon. Salut kutilské partě! ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli jde o moralitku, nesjíždí do hlubin ubohosti jako Krok za krokem, ale zachovává si nadhled i ve chvílích ponaučení. Tim Allen je jako Kutil Tim naprosto bezchybný, jeho rodina sice poměrně nudná, nejde však o karikatury jako v Ženatém se závazky. Dvě významné vedlejší postavičky jsou tak dokonale dotažené a vyšperkované, že na sebe strhávají minimálně stejnou pozornost, jako samotný Kutil Tim – samozřejmě myslím skrytého souseda Wilsona a zesměšňovaného, ale schopného parťáka Ala Borlanda. ()

Reklama

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Ano, tohle jsem kdysi také párkrát viděl a velmi si z toho nepamatuj = nestálo to za moc. Herecké obsazení a humor - u sitkomu dvě základní věci, které tady bohužel nefungovaly. Přesto, nejde o úplné dno, v televizi šly ještě mnohem horší věci, které mě lezly na nervy. Tohle mě jen nebavilo a vysloužilo si to tak lehký podprůměr. ()

Davej 

všetky recenzie používateľa

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Skvelý sitkom so skvelým Timom Allenom, jeho skvelou manželkou a so skvelými troma nepodarenými synmi, ale aj tak sa mi vždy páčil skvelý bradatý pomocník Al (ktorý na rozdiel od Tima vedel, čo robí) a skvelý, takmer mystický sused Wilson, ktorého som, ak mi pamäť dobre slúži, nikdy nevidel ako vyzerá v tvári. ()

Galéria (263)

Zaujímavosti (32)

  • Převážná většina nářadí Binford, kterou Tim představí ve své show, je z modelové řady 6100. (HellFire)
  • Postava Wilsona je založena na dětské vzpomínce Tima Allena, kdy byl moc malý, proto byl neschopný si souseda prohlédnout (Kulmon)
  • Na základě seriálu vznikla i hra na konzoli Super Nintendo, ve které se Tim probíjel televizním studiem s různými kulisami a bojoval například s chlapíkem oblečeným v kostýmu dinosaura. Většinu stránek manuálu tvořil text „Skuteční chlapi si poradí bez instrukcí“. (HellFire)

Reklama

Reklama