Reklama

Reklama

Hudba môjho života

  • Česko Hudba mého života (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Inšpiratívny príbeh od scenáristky, režisérky a producentky Gurinder Chadhovej (Blafuj ako Beckham) sa odohráva na pozadí melódií a textov nestarnúcich piesní Brucea Springsteena. Film rozpráva príbeh Javeda (Viveik Kalra), britského tínedžera pakistanského pôvodu, ktorý vyrastá v anglickom meste Luton v roku 1987. Zatiaľ čo krajinou zmietajú rasové nepokoje a závažné hospodárske problémy, Javed píše básne, ktoré sú pre neho prostriedkom na únik pred netoleranciou rodného mesta a tvrdohlavosťou konzervatívneho otca. Keď mu však spolužiak predstaví hudbu „The Bossa,“ Javed vidí v Springsteenových silných textoch paralelu k svojmu bezútešnému životu. Akonáhle Javed objaví priestor na očistné uvoľnenie svojich potlačovaných snov, začne tiež nachádzať odvahu nechať zaznieť svoj jedinečný hlas. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (22)

angel74 

všetky recenzie používateľa

„Doufám, že přes své ambice postavím most a ne zeď mezi mnou a rodinou.” - Tenhle životopisný film má svoje mouchy, tak třeba bez těch muzikálových scén bych se klidně obešla. Nicméně celkově z toho jde taková příjemná pozitivní energie a soundtrack je také poměrně vydařený. +++ „Synu, ten Bruce Springsteen, je to jistě Američan?” - „Ano. A není to Žid.” - „Četl jsem texty. Bruce říká: tvrdě pracuj, nevzdávej se, cti své rodiče. To musí být Pákistánec.”  (70%) ()

Gaaron 

všetky recenzie používateľa

Jistě, je to další z mnoha naprosto stejných generických příběhů o generačním střetu a hledání sebe sama v teenage letech (což je zvláštní, vzhledem k tomu, že jde o film podle skutečnosti) a dramatický oblouk zde v podstatě neexistuje, ale nám, kdo víme, že Bruce changes everything, Bruce IS everything, se na to stejně kouká moc dobře. ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Springsteena si poslechnu rád, i jeho rozumné a zralé názory na život, ale nepotřebuji k tomu plytce vyrobenou tuctovost, plnou patosu a klišé. 1) Zarazila mě kombinace Springsteenovy hudby jako symbolu naplněného života a synthpopu._____ 2) Vystupují tu 21letý Angličan Viveik Kalra (Pákistánec Javed), Aaron Phagura (sikhský kamarád Roops) a 21letý Dean-Charles Chapman (Matt s melírem)._____ 3) Fakt, že film je založený na skutečnosti, nemá žádnou relevanci. Skutečnost je někdy pěkně nudná. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekné, no na môj vkus trochu nevýrazné. Samozrejme, pre fanúšikov Bruca Springsteena to bude mať asi osobité čaro, ale nikdy som k tomuto hudobníkovi neinklinoval, takže to nemalo na mňa ten požadovaný dosah. Každopádne, tá atmosféra 80tych rokov v Anglicku a život pakistanskej rodiny v ústraní, to bolo pre mňa skutočne pozoruhodné. Je mi jasné, že veľa posolstiev prepojených s Brucom ma minuli, ale tá pointa bola jasná a zreteľná. Viveik Kalra zahral charizmatického Javeda výborne. Film ma v globále bavil, najmä vďaka spomínanej malomestskej atmosfére a aj vďaka sociálnemu a umeleckému záberu vtedajšej doby, ale akoby tomu vo finále chýbal ten potrebný "waw efekt". ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skvelé osvieženie si pamäti. Keď ten mladík počúval vo walkmane tie staré hity, človek si spomenul, že kedysi sa robila hudba. Žiadne silikónové NickyMinajky, vyschnuté, no predsa hnusne vulgárne Cyrusky, alebo pol-oktávové spevačky typu Katy Perry. Samotný príbeh filmu je tak trocha priemerný až tuctový, ale tá hudba okolo toho, to je balzam pre dušu, ktorý vyvážil občasné indické vsuvky, ktoré ja teda nemusím. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (2)

  • Příběh vychází ze skutečných událostí z pozdních 80. let 20. století. [Zdroj: časopis Cinema 06/2019] (ČSFD)
  • Název filmu pochází z Springsteenovy písně „Blinded by the Light“, kterou proslavila Earth Band od Manfreda Manna. [Zdroj: časopis Cinema 06/2019] (ČSFD)

Reklama

Reklama