Reklama

Reklama

Srdcová kráľovná

  • Česko Srdcová královna (viac)
Trailer 2

Úspešná právnička Anna žije v krásnom modernom dome s dvomi dcérami a manželom lekárom Petrom. Jej perfektný život ohrozí až príchod Petrovho problematického násťročného syna z predošlého vzťahu, s ktorým Anna naviaže intímne puto. To, čo sa zdalo byť len jemným flirtom, sa rýchlo premení v znepokojivý príbeh sily, zrady a zodpovednosti s ničivými následkami... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (121)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, koho mi ve filmu bylo nejvíc líto. Jestli stárnoucí Anne, která zase po letech našla lásku a špatně to dopadlo. Nebo jejího muže, který nebyl žádný anděl a chvílemi byl i dost macho a hrubý. Nebo jeho nezletilého syna, kterého Anna skutečně svedla a který se z toho docela pomátl. Ke konci jsem stále čekala, kdy a jak to celé praskne a ono to dopadlo docela jinak a nečekaně. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Podľa námetu si režisér chcel zrejme uspokojiť svoje granny chúťky a tendencie k incestu. A k tomu chcel stiahnuť podobne ladených úchylákov. Ale našťastie tu bol priestor aj pre skutočnú zápletku a koniec ako z tradičnej škandinávskej drámy. Nie krimi ale čistej nefalšovanej drámy. A tiež ukážka, že ženy dokážu mužmi sakra účinne manipulovať. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Úplne náhodne som na film naďabil asi štvrť hodiny po začiatku a už som u neho ostal. Zaujímavý, mnohovrstvový, podnetný a seversky otvorený film, v ktorom nič nie je vyslovene čierne alebo biele, film ktorý si určite pozriem s odstupom času ešte raz. Vynikajúci výkon Trine Dyrholm a hudba, ktorá vhodne ilustrovala dej patria medzi mnou najviac vnímané prednosti. Problémová scéna filmu škodí nie pre jej otvorenosť, ale skôr pre to, že v pamäti určitého počtu divákov prehluší všetko ostatné. Niečo podobné, ako 50 vajec vo Frajerovi Lukeovi. ()

Chmur 

všetky recenzie používateľa

Jako spoustu jiných diváků i mě silně překvapila jedna explicitní scéna. To se vidí obvykle jen v pohádkách o sexuálních praktikách. Byla by ale škoda, kdyby se film scvrkl na deset "stepmother and stepson" minut, protože se jedná o silný příběh, kterým se jako červená nit táhne problém zneužívání mladistvých. Dyrholm, Lindh i Krepper hrají výborně, i když největší pozornost na sebe pochopitelně strhává srdcová královna. Trine Dyrholm je ve své roli Anny dokonale přesvědčivá. Film krásně ukazuje, že není radno hrát žolíky s city jiných lidí a do některé řeky proste nesmíte vstoupit, protože se zákonitě dostanete do silného proudu, který vás strhne do trápení a nepříjemných následků na celý zbytek života. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Trine Dyrholm jako Anne je vynikající, pracuje jako nemilosrdná dětská právnička a tím pádem umí skvěle manipulovat. Holt, tihle lidé někdy usoudí, že jim díky penězům a vzdělání všechno projde a když je potřeba, klidně někoho vyšoupnou ze hry. Tohle provokující drama nadhazuje otázku, co udělá člověk, aby něco získal a pak když se to zesere, co udělá, aby si nezničil reputaci. Tenhle typ filmů dánům prostě sedí. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu odkazuje na postavu Srdcové královny z knihy „Alenka v říši divů“ od Lewise Carrolla, která je ve filmu opakovaně zmiňována. (Homerking)

Súvisiace novinky

SCANDI 2020 se blíží

SCANDI 2020 se blíží

04.01.2020

Šestý ročník Scandi nabízí to nejlepší ze současné severské kinematografie napříč žánry – od temného noiru přes melancholické drama až po provokativní dokument. Úspěšná právnička zamilovaná do… (viac)

Reklama

Reklama