Reklama

Reklama

VOD (1)

Luce (Kelvin Harrison Jr.) je černošský mladík, ktorý sa narodil vo vojnou zmietanej Eritrei, kde musel bojovať ako takzvaný detský vojak. Adoptoval si ho americký manželský Peter a Amy Edgarovci (Naomi Watts, Tim Roth) a dnes je hviezdou strednej školy vo Virgínii ako vynikajúci športovec s výborným prospechom. Cíti však nevraživosť voči svojej učiteľke dejepisu, Afroameričanke Harriet Wilsonovej (Octavia Spencerová), kvôli ktorej vylúčili z atletického tímu jeho kamaráta Deshauna Meeksa (Astro), keď mu v skrinke našla marihuanu a zavolala políciu. Znepokojená Harriet zavolá do školy Luceovych rodičov a ukáže im jeho esej. Študenti si mali vybrať obľúbenú historickú postavu. Luce si vybral Frantza Fanona, černošského politického radikála, panafrikanistu a marxistu, ktorý vyzýval k násiliu. Harriet to považovala za dôvod na prehľadanie Luceovej skrinky a našla zakázanú pyrotechniku. Znepokojení rodičia Luceovi nič nepovedia, ale spýtajú sa ho na učiteľku Harriet. Luce sa o nej vyjadruje negatívne, pretože nie je objektívna, má predsudky a vyzdvihuje len študetov, ktorí podporujú jej osobné názory. Zo Stephanie, o ktorej sa hovorí, že ju spolužiaci na večierku sexuálne zneužili, rada robí trpiacu obeť. Luce tvrdí, že neverí v násilie a len splnil zadanie pre esej - vybral si historickú osobnosť a popísal jej názory. Čo sa týka skrinky, zdieľa ju s ostatnými členmi atletického tímu a o pyrotechnike nič nevie. Učiteľka Harriet má sestru Rosemary (Marsha Stephanie Blakeová), ktorá trpí duševnou chorobou. Rosemary zdemoluje dom a Harriet ju odvezie do nemocnice, pretože je príliš labilná na to, aby s ňou žila. Amy (Naomi Wattsová) sa stretne so Stephanie Kimovou (Andrea Bangová), ktorá jej prezradí, že chodila s Luceom, ale rozišli sa.  Na večierku ju napadli nejakí chlapci, ale Luce sa jej zastal. Amy nemá o ničom ani ani potuchy... (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (23)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Psychologické hysterické thrilleroidní drama. 1)  Problémy Ameriky se vší její korektností (nelze použít "rasistický" výraz colored, ale jen pojem of colour aj.), MeeToo a jinými specialitami mi připadají jako nemoci z blahobytu._____ 2)  Spoiler. Čti až po zhlédnutí filmu! Celou dobu jsem Louisovi bezvýhradně věřil a fandil. Hysterické chování a podezřívavost rodičů a zejména urputné učitelky Wilsonové mě silně lezlo na nervy. Nakonec se ukázalo, že všechno je jinak. Dostali mě._____ 3)  Mimochodem, kolik Eritrejčanů má podobně vysoký inteligenční kvocient, jaký vidíme u Luceho?_____ 4)  25letý Kelvin Harrison Jr. (Luce) s podmanivým úsměvem se do role hodil._____ 5)  Ovšem na jedné straně překvapující pointa mě současně i zklamala. Nedozvěděl jsem se, proč k celé věci došlo a proč se Luce choval tak, jak se choval. Asi si to máme, my diváci, domyslet sami._____ 6)  Výstižný koment: Sabrewulf*. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Intelektuálny americký pár si adoptuje 7 ročného Afrikána, že aká je Amerika veľkorysá. Harmonicky vychovávaný Luce sa stáva príkladom pre rodičov, ktorí si myslia, že majú doma anjela. Tento mýtus o Luceovi vyvráti profesorka, ktorá sa popri inom rada pletie do mravných pokleskov študentov. A oheň je na streche. Objavia sa u Lucea prskavky a začne sa riadny hypersenzitivní boj, kde sa hľadá skutočná pravda. Pomaličky vyplávajú bežne obscénne zábavky študentov, ktoré sa dostanú na druhú koľaj, nakoľko profesorku vyfauluje Lucea s rodičmi, zo školy, navyše okorenené černošským striptízom, ako to už v podobných obohraných príbehoch, býva zvykom. Trápna, mľandravá, nezáživná paródia bez precedensu. ()

Reklama

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

Pro všechny, kteří si -stejně jako já- přečetli docela lákavý popisek a na úkor něj si chtějí film pustit: Ruce pryč!! Ten film jen tahá za nos, celou dobu něco buduje, aby se na to v závěru úplně VYKAŠLAL. Je až šokující, jak moc ten film zabil obrovský potenciál. Přitom když jsem koukal na rodinu, která o svém adoptovaném synovi začíná lehce pochybovat, protože se vyrojí pár indicií, které směřují k tomu, že by možná mohl být nějaký radikál/ terorista, sliboval jsem si od toho zajímavý film. A ještě lepší naději jsem zavětřil po tom, co nám film ukáže, že možná je problém v učitelce, která má psychicky narušenou sestru a mohla by mít prostě mindrák a na studenta si zasednout a chtít se mstít. Film pak celý průběh nechává diváka na pochybách, jestli je Luce skutečně hodný student a učitelka mstivá mrcha, či jestli je on v jádru zlý a učitelka jediná, která to celé dokáže poznat a to neustálé přepínání mezi tím, kdo že je tím skutečným zlem, je parádní. Pak už jsem jen čekal, že film to na konci rozsekne, odkryje karty a vyvrcholí tím, že buď Luce vezme do školy zbraň a začne střílet do spolužáků, nebo rupne v kouli učitelce, vytáhne během hodiny zbrań ona a zastřelí Luceho (nebo třeba sebe), no prostě že se stane nějaká neodvratitelná tragédie. Nejen, že se nestane lautr NIC, ale ještě film najednou dělá, jako by se vůbec nic nestalo a tak celé předešlé dění úplně VYŠUMÍ DO PRÁZDNA. Žádné vyvrcholení, žádná pointa, smysl nula. Něco jako kdyby jste svému děcku koupili čupr stavebnici, koukali na něj, jak ji celou vybaluje, jak si začne nadšeně třídit typy dílů na různé hromádky a poté začne něco stavět, vy šli něco dělat do kuchyně, za dvě hodiny se, celí natěšení, vrátili do pokoje a očekávali nějaký dojemný výtvor a místo toho by stavebnice ležela jen částečně rozestavěná, již netknutá a vaše děcko by sedělo u TV a čumělo na pohádky. TO je přesně koncept tohoto filmu. Úplně zbytečné mrhání filmovým materiálem a technikou. Vraťte mi ty 2 ztracené hodiny, sakra!!! ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Relatívne priemerný námet, avšak pretavený do vynikajúceho scenára. Presne takéto fundované manipulácie, ktorými sa vyznačoval Luce, ma vždy akosi zaujmú. Aj keď to jeho správanie občas prerastalo až do takého podprahového psycho-teroru, stále to dokázal krásne skryť za svoj suverénny a inteligentný prejav. Chudiatko, pani učiteľka Harriet, nemala šancu! Aj keď, až príliš ľahko sa nechala vyprovokovať a vtiahnuť sa do jeho hier. A jeho rodičia ani nehovorím... Ako sa vraví, manipulátor par excellence! Film sa mi teda páči, aj keď najmä po konverzačnej a dialógovej stránke. Sem tam sa dej až príliš komplikoval, a úplne zbytočne, akoby nám popri tom všetko chceli ešte niečo naznačiť (a vlastne v konečnom dôsledku ani neviem čo?). Anyway, well deserved 4*! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tim Roth a Naomi Watts si adoptovali etiópskeho chlapca, ktorému sa v škole darí a je akoby vzorom čiernej komunity. Potom mu jeho triedna učka so žabím ksichtom dá za úlohu napísať esej a všetci sú strašne šokovaní, že chlapec spomína policajné násilie. Takže Octavia mu prehľadá skrinku a nájde niečo znepokojujúce. Môže to znieť zaujímavo, ale film sám o sebe nie je až tak atraktívny. Je to dráma, kde nie je ani jeden dôvod na úsmev, všetci sú tam nejak utrápení, pridáva sa k tomu taká zvláštna hutná hudba, ale aj tak to mnou nijako nehlo. Jediná šanca je teda ak ste ešte nevideli film o rasových a genderových stereotypoch. Ale to by ste za posledných 10 rokov museli mať vypnutý TV, nemať pripojenie na inernet a doživotný zákaz vstupu do kín. Niekto hovorí, že ide o úžasný psychologický thriller, podľa mňa šlo o únavnú nudu. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama