Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 2

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (412)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Jako horor je The Boy až trestuhodně přiškrcený, neřku-li slabý, za toto jsem dlouho zvažoval trojku, ale vzhledem k tomu, co vyšlo za první tři měsíce tohoto roku, je to pěkně natočená, příjemné obsazená a taky dostatečně kvalitně napsanaá jednohubka. Takový spokojenější průměr. 70% dám, ať nežeru.... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ má niekto problém s chovaním hrdinov, ktorí zo strašidelného miesta neutečú, ale radšej sa nechajú psychicky ďalej deptať, tak v tomto prípade práve Grétino rozhodnutie zostať s "deckom" je motivované ústrednou myšlienkou filmu. The Boy je solídny horor, ktorý sa hrá s tieňmi, zvukmi, neotravuje ľakačkami, ale chýba mu myslím ešte nejaká tá myšlienka naviac, aby sa stal udalosťou, alebo kultom. S pointou problém nemám, je to jedna z alternatív, ktoré sa ponúkajú a ja som rozmýšľal nad troma. Z toho jednu, tú najdementnejšiu, som našťastie mohol z logických dôvodov v druhej polovici vylúčiť. Posledná scéna je ale mierna a zbytočná podpásovka, pokračovanie dúfam nevznikne. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Dokoukal jsem šestou řadu Walking Dead a pustil si tenhle film, abych se něčím oklepal z té patetické telenovelické břečky. A koho že to u všech ďasů uvidím hned v první minutě? Maggie, jednu z nej... Ne, tu bezkonkurenčně nejprotivnější pizdu z celého seriálu, která mě tím svým zpruzeným nesympatickým čumákem irituje už od druhé řady a já pořád marně čekám, kdy už ji "chodci" konečně sežerou. Takže mám na Boye důvodnou pifku hned od začátku. Postupně si mě film sice získal na svou stranu, jen mě trochu zklamalo fádní rozuzlení zápletky, které jsem vůbec nečekal, byl bych mnohem radši, kdyby... No nic. Příjemný komorní soft horrůrek, ale Chucky i Annabelle mají větší grády. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Objektivně spíše 3*, ale za konec musím jednu přihodit. Měl jsem obavy, že půjde o plagiát Chuckyho, naštěstí se ukázalo, že vše je trochu jinak. Jo, zpětně viděno, až tak originální námět není, ale skutečně jsem byl rád, že se nejednalo o klasický duchařský bubufilm. U těch se totiž člověk zkrátka nebojí. Takhle jsem měl nakonec pocit, že jsem v odlehlých končinách Midsomeru...a to se mi líbilo. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Začalo to priemerne, pokračovalo to relatívne priemerne, no myslím si, že záverečných 15 - 20 minút je dôvodom, prečo si myslím nakoniec, že ide o dobrý hororový počin. Dokonca sa musím priznať, že to nepôsobí ani úplne hlúpo. Nebudem nič spoilovať, no musím povedať, že keď príde záverečný zvrat filmu, tak začína byť skutočne zaujímavý, nápaditý a veľmi dobre spracovaný. Lauren Cohan ako Greta je podľa mňa dosť dobrá a musím povedať, že jej konanie nie je vôbec mimo alebo hlúpe. Človek všetky jej reakcie chápe a všetko čo sa počas filmu deje postupne dáva zmysel. Rupert Evans je podľa mňa miestami trošku otravný, ale celkom to vo svojej role dáva. Musím povedať, že aj barák ako taký vyzerá skutočne úchvatne a má v sebe dosť miestností, ktoré môžu v správnej atmosfére pôsobiť celkom creepy. Dalo sa z toho ale vyťažiť viac? Musím povedať, že áno. Dizajn bábiky Brahmsa je podľa mňa dobrá, ale miestami film veľmi slabo využíva svoj potenciál, ktorý by z nej mohol spraviť. A asi by som chcel trošku viac od nej. Musím inak priznať, že aj rodičia Bruca sú celkom dobrí herci. Atmosféra je solídna a nie je to zle napísané. Myslím si, že to chcelo len viac hororu a menej expozície a vysvetľovania a pomalých nudnejších miest v prvých dvoch tretinách. Ale napriek tomu si myslím, že radšej si pozriem pomalý priemerný horor s výborným záverom ako je tento, než by som sa niekedy znovu vrátil k bábike Annabelle. Hodnotenie: B- ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama