Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenzie (138)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Strašne som tomu chcel dať plný počet, za to ako blbuvzdorne vysvetlil divákovi čo sa vlastne v Černobyle stalo v tú osudovú noc. Ale keď niekto zvrtne príbeh o flagrantnom porušení všetkých bezpečnostných predpisov na hrdinský (a nezmyselný) výstup hlavného hrdinu o tom ako režim klame, pretože tutlá konštrukčnú vadu a odstrelí tým podstatnú príčinu výbuchu niekde úplne inde, to nežerem. Až mám pocit, že to niekto urobil len aby tam mohol dať heroický preslov o kopení lží, ktoré zvyšuje dlhy na pravde. O tej vade všetci jadroví fyzici v Rusku dobre vedeli a práve preto boli procesy a predpisy v elektrárňach nastavené tak aby ju eliminovali, ľudský faktor sa ale eliminovať nedá. Takže seriál vlastne tiež klame, a zvyšuje dlhy na pravde, len predpokladám že až takto meta to premyslené nemali. Škoda, lebo toto bol napriek viacerým fabuláciám s prehľadom najlepší diel. 8/10 ()

Kouba007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Přidat komentář....horory se hodnotí jinak, ale tohle byl ten pravý horor, to nikdo z nás nechce zažít a obdivuje ty pravé hrdiny i když by na jejich místě nikdy nechtěl být. Dlouho mě nic tak nedostalo. Když si člověk najde autentické záběry a dojde mu, že to bylo ve skutečnosti ještě horší, je to opravdu děsivé...Politiku nemá cenu řešit, ta byla na film zvlášť. 5* ()

Reklama

Gulde 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jestliže jsem předchozím dílům (a zaslouženě) dával 5 hvězd, tady bych potřeboval i šestou. Tohle se nedá než nazvat koncertem, navíc koncertem emocí, ale ně těch patetických, vyumělkovaných. Nemám slov, a nejsem si jist, jestli to i dobře lze popsat slovy, a jestli ano, nejsem si jist, jestli jich je potřeba hodně, nebo naopak málo. ()

BonRStone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Najlepšie musí prísť nakoniec! Ako inak, tvorcovia nás v napätí držali až do konca a vo veľkom finále nám ukázali to hlavné čo každého zaujíma - ako to vlastne tí súdruhovia posrali. Iné som ani nečakal, kedže sa tomu akosi vyhýbali. Bravúrne vysvetlené, ukázané a ukončené. Čerešnička na koniec je krásna myšlienka. ()

sepp 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

10/10, miniseriál desetiletí. Já jen pevně doufám, že si z toho lidi vezmou to co mají - odpor k autoritářskému stylu vládnutí, kdy se všichni bojí "těch nahoře" a případně represivních složek, až to vede ke kolapsu zdravýho rozumu a pudu sebezáchovy celý společnosti jako takový. A ne, že si z toho vezmou hysterický strach z jádra a začnou řvát něco o zavírání Temelína či Dukovan. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (3)

  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené