Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

Pitryx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jééé, Míša Gorbačovů. Ten překvapil. Ale jinak to ztratilo sílu prvního dílu, i když to celkově tak hrozně nudné nebylo. Vydržel jsem až do konce, ale už jsem měl občas tendenci posunovat. Došlo zde totiž k tomu, co nemám rád, totiž ke zbytečnému kecání. Naštěstí se většinou mluvilo k věci a k jádru pudla, takže jsem to vydržel. Budu koukat i na třetí díl, ale ne moc nadšeně. Jo a z původních zamýšlených čtyřiceti za tento díl zvedám na šedesát za ten konec. ()

boss123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda pokračuje vo vysokej úrovni tej prvej. Aj, keď už to nie je až také napínavé. Na scénu sa dostávajú Boris Shcherbina a Ulana Khomyuková a viac priestoru dostáva aj Valery Legasov. V tomto diely sa hlavne snažia vyriešiť dôsledky výbuchu atómovej elektrárne. Počas celej epizódy sa tiahne nepríjemná atmosféra. V závere epizóda vyvrcholí a ponúkne takmer až hororovú atmosféru. Celá epizóda učebnicovo postupne graduje. Napriek tomu mi prvá epizóda prišla o niečo silnejšia, a tak táto dostáva v úvodzovkách len 4z5 a 85%. ()

Reklama

J.e.r.e.c 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nástup všech tří hlavních hrdinů konečně dodá reaktoru patřičné grády a okamžitě žene emoce do stratosférických vrstev. Dialogové výměny a přestřelky nemají chybu a závěrečné drcení Gorbyho a spol. možnými (byť podle všeho značně přehnanými) následky jaderného výbuchu jsem viděl asi tak desetkrát... a jako jo! Druhá nejlepší epizoda. 90 % ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani si nepamätám, kedy ma naposledy bavila, či skôr mrazila nejaká epizóda ľubovoľného seriálu. Harris, Skarsgard a Watson konečne dostávajú poriadny priestor. Divák, ktorý o neho vie iba zbežne niečo z médií, čo som ostatne aj ja, sa toho dozvie neuveriteľne veľa a uvedomí si, čo všetko bolo vtedy v stávke. No a myslím, že nikdy inokedy som si pri žiadnom kinematografickom diele neuvedomil, čo to je skutočne sebaobetovanie pre vyšší cieľ, vtedy, keď sa proste musí. A to bez zbytočných patetických rečí. ()

Desmond04 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Normálně seriálové epizody nekomentuji. Uchyluji se k tomu jen v krajních případech, kdy je to opravdu velká tragédie (jako nejhorší díl SouthParku - Bez mé řiti ne) a nebo kdy je naopak naprostá laskomina...tak jsem tu. Jak už poznamenávají kolegové pode mnou, konečně se začínají profilovat klíčové postavy, v jejichž botách tento příběh projdeme, což je jednoznačně dobře. Skarsgard je v roli Ščerbiny naprosto fantastickej, jak jsem si v úvodu myslel, že to bude typický sovět, který mě bude pít krev, tak v další fázi začal získávat sympatie. Celým dílem je prostoupena nesmírně dusivá atmosféra, která diváka rdousí, jak to už dlouho žádný seriál nedokázal. A to ukončení? Tak tohle byl dámy a pánové naprostý skvost ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (13)

  • Vrtuľníky, ktoré zhadzujú bór a piesok na otvorený reaktor, sú Mil Mi-8. V skutočnosti sa na úlohách okolo elektrárne podieľalo päť typov, a to Mi-2, Mi-6, Mi-8, Mi-24R a Mi-26. (chesterko)
  • Muži, ktorí boli poslaní do podzemia elektrárne v skutočnosti neboli dobrovoľníci, ako to vykresľuje seriál, ale boli to zamestnanci elektrárne, ktorí boli touto úlohou priamo poverení. Na rozdiel od seriálu nemali masky, ale len respirátory, a ich odmena za vykonanú prácu bola nižšia. Vymyslený je tiež potlesk a privítanie po ich návrate. Podľa jedného z nich, Alexeja Ananenka (Baltasar Breki Samper), to považovali za normálnu prácu, ktorú bolo treba vykonať. (PeterLuk)
  • K pádu vrtulníku ve skutečnosti došlo až po několika měsících, přesně 2. října 1986. (Duoscop)

Reklama

Reklama