Reklama

Reklama

Filmoví chuligáni z 90. rokov sú späť. Ukecaný Jay (Jason Mewes) a jeho najlepší kamarát Mlčanlivý Bob (Kevin Smith) v súčasnosti vedú starú videopožičovňu, v ktorej tajne pestujú konope. Ich nelegálny biznis však ukončí polícia a oni musia predstúpiť pred súd. Hoci sú spočiatku vďaka triku oslobodení, v dôsledku druhého obvinenia musia sa nechtiac zrieknut autorských práv na mená svojich postáv. Filmové štúdio, ktorému kedysi predali filmové práva na komiksy Bluntman a Chronic, tak môže nakrúcať ďalšie filmy bez nich. Jay a Mlčanlivý Bob sa však tak ľahko nevzdajú. Spoločne sa vydávajú z New Jersey do Los Angeles na výročné stretnutie ich fanúšikov Chronic-Con. Práve tam režisér Kevin Smith nakrúca remake ich filmu. Ak sa im podarí nakrúcanie prekaziť, získajú späť svoje mená. Cestou sa stretávajú nielen so starými kamarátmi z dávnejších čias, ale musia sa postaviť Ku Klux Klanu a čeliť mnohým bizarným ľuďom a situáciám. Napríklad Jay cestou zistí, že je otcom, ale nemôže to vlastnej dcére Milly ani len priznať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (116)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak bohuzel dalsi film, kde Smith jen potvrzuje, ze uz se fakt vycerpal a musi jen dokola vykradat svoje starsi kousky. Problem je, ze novy fanousky tim fakt neziska a ty stary si radsi pujdou pustit neco z jeho rany tvorby. Tohle je takovej podivnej mix wtf momentu, kterej vypada, jak kdyz se Smith s par kamosema zhulil a za vikend natocil neco mezi vzpominanim na svy stary kousky a narazkama na popkulturu, u cehoz se pobavil hlavne on a u toho se stihnul potkat s haldou svejch znamejch kamosu, jejichz ucast tady vetsinou sice nedava moc smysl, ale asi ze stary znamosti mu prisli rict par steku. Herecky vykony jsou tragicky, cely to vypada desne lacine, foru a hlasek tu je sice hromada, ale povedenejch jen par, u zbytku si clovek jen rika wtf a moc to nezachrani ani hlavni dvojka, uz holt nemaj co novyho nabidnout a zaroven fakt zacinaj vypadat jak dvojka tatiku, co si hrajou na pubertaky. Nebejt Smith kdysi jeden z mejch oblibenejch reziseru, asi budu kritictejsi, ale nenudil jsem se a parkrat zasmal, tak tam ty 3* dam. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Definitívny dôkaz toho, že súčasný Smith už nie je ten génius z 90tych rokov, ktorý na čo siahol to sa premenilo v dialógové zlato. Síce reflektoval tému rodičovstva na ktorú som sa z jeho pohľadu tešil, ale k postave Jaya sa fakt nehodí a radšej si ju mal schovať pre Clerks 3. Väčšina filmu je strašne nezáživná. Nové hlášky nefunkčné a milióntykrát zopakovaná Danteho hláška o tom, že dnes tam ani nemal byť, je už neskutočne otravná. Doberanie si samého seba sa Smithovi tiež príliš nedarí. Skôr tým len potvrdzuje, že tie zvesti o tom, že na to už nemá sú pravdivé. Rovnako smutný pohľad je jak na zostarnutú ústrednú dvojku, ktorá sa stále nikam v živote neposunula, tak aj na mnoho ostatných, ktorý tu majú cameo výstupy. Závan dávnej sviežosti sa dočkáme jedine vo vtipnom výstupe Jasona Lee a hlavne v nádhernom výstupe Ben Afflecka, ktorý aspoň na chvíľu navodí tú skvelú atmosféru z Chasing Amy. Neprekvapilo by ma keby s tou scénou Kevinovi pomáhal samotný Affleck. Film naviac vyzerá strašne lacno. Celkovo to je šedý priemer s pár scénami, ktoré potešia fakt len hardcore fanúšikov starých Smithových filmov. Ako scenárista sa Smith vyčerpal a ako režisér je už doslova márny. Mewesov Madness in the Method je rozhodne vtipnejší film. 5/10. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Metashit s hromadou nevtipnych wtf scen a niekolkymi skvelymi frkmi. Keby som tak nemal rad starsie Smithove kusky, tak je to nepozeratelne peklo. Ked v blaznivej komedii najlepsie funguje sentimentalna otcovsko dcerska linka, tak asi nieco nie je v poriadku. Uz prvy film mi prisiel dost mimo, ale toto je fakt trapas. Velka skoda a smutok nad smutnym pokracovanim jednej kedysi uzasnej kariery. 4/10 ()

tnp101 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co si myslet o tom, když si "uvědomělý" tvůrce dělá srandu z moderního Hollywoodu způsobem, že prakticky natočí film ve stylu moderního Hollywoodu. Nadhled tam je, jen ten Kevin Smith... Nemyslím si, že tu geekovskou personu hraje, ale tam tkví možná ten problém. Jeho herecká/režisérská poloha v rovinnách od "tohle je největší pi*ovina" do "tohle je největší nářez" byla dost otravná a nepřirozená. To se bohužel destruktivně projevuje na většině osazenstva, které v některých scénách působí uvolněně a vtipně, ale je neustále sabotováno Kevinem Smithem v roli mlčenlivého Boba nebo sebe samotného, protože pravý génius je tady on. Přičteme k tomu divný střih bez života a závěr, kde selhává tak nějak úplně všechno a výsledkem je, že by se na to měl raději Smith vykašlat a neztrapňovat se. 50% ()

kjakob 

všetky recenzie používateľa

Smithovi došlo, že na morousovatý stárnoucí ksichty jeho kamarádů už se nikomu nebude chtít koukat, tak nám v rámci View Askewniverse představuje nové, mladší hrdiny. Očekávám že tenhle nastolený trend prosákne i do dalších připravovaných filmů z tohohle univerza. Je třeba ale říct, že si rychle na nové postavy v čele se Smithovou dcerou zvyknete, zvlášť když i sám režisér střílí do vlastních řad a dává jí do pusy hlášky jako: "I hate Kevin Smith. He forces his kid to be in everything he makes." Jay and Silent Bob Reboot je typická smithovka, plná dick sucking referencí, pedofilů a nejrůznějších cameo rolí, kterých si možná ani nevšimnete. A jak už název napovídá, nečekejte originální zápletku. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Když Holden McNeil (Ben Affleck) říká po odchodu Jaye a Boba své dceři: „They gone girl,“ odkazuje tím na stejnojmenný snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli – Gone girl (2014). Když dceři poví: „It's just us leaugue,“ opět tím odkazuje na snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli, a to Justice League (2017), kde ztvárníl Batmana. (Habansz)
  • Film se natáčel v New Orleans (Louisiana, USA). (ČSFD)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama