Reklama

Reklama

Korisť

  • Slovensko Aligátory útočia (viac)
Trailer 1

Nádejná plavkyňa Haley Kellerová (Kaya Scodelario) nie je žiaden samovrah. Do uzatvorenej zóny na Floride, ktorá sa pripravuje na jeden z najväčších hurikánov za posledných pár desiatok rokov, sa vypravila len kvôli svojmu otcovi (Barry Pepper). Ten sa snažil na poslednú chvíľu zabezpečiť svoj dom. Z oblasti už mal byť dávno evakuovaný, napriek tomu sa neozýva. Haley ho nájde v už čiastočne zaplavenej pivnici, v bezvedomí a ťažko zraneného. Než ho stačí odtiahnuť do relatívneho bezpečia, pripomenú sa nepozvaní hostia, ktorí jej otcovi  zranenie spôsobili. Stúpajúca hladina vody totiž výrazne rozšírila lovný revír tunajších aligátorov, ktorí sú celkom hladní a zvedaví. Situácia je vážna a pomerne beznádejná. Hurikán udrel naplno, pivnica sa plní vodou a Haley je jasné, že bude čoskoro čeliť voľbe. Utopiť sa alebo nechať sa zožrať pri pokuse o záchranu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (406)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Jsem docela v šoku, jak mě ten film bavil. Tvůrci hlavním hrdinům pořád vymýšlely nové překážky a když už Haley s taťkou najdou ucházející řešení ( v rámci žánru filmu ) , hoděj do placu ještě větší překážku. Já si vždycky v těhle situacích představuji jak by se zachoval Chuck Norris nebo Vinnetou. Určitě tenhle biják na letní pobyt v kině stojí za hřích. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Alexandre Aja má na svedomí niekoľko špičkových hororových kúskov a ani v tomto prípade tá hororovejšia akčná časť nebola vôbec zlá. Napínavé a vygradované aj s vynikajúcou prácou so zvukom. Možno to chcelo len zopár pamätnejších masakrálnych gore scén, podobne ako sme napríklad videli v jeho Piraňa 3D (2010). Väčšinu toho dobrého však zabíja totálne blbý obsah, ktorý už ku koncu začal poriadne liezť na nervy - dievčinka Superman, to tu ešte nebolo. A k tomu ešte aj veľká kopa patetizmu - "...dokážeš to... si rýchlejšia ako aligátori....", vraví otec. No skrátka dejová linka je akýsi paškvil o Wonder Woman, ktorého trápnosť môže niekomu zatvárať oči alebo spustiť nekontrolovateľný rehot. Keby to aspoň nebolo myslené tak vážne, ale len ako paródia, tak nič nepoviem. Škoda. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je vlastne dokázané, že aligátory sú potomkami dinosaurov. A tento snímok to viac než potvrdzuje. V neúprosnom hororovom tempe pribíjajú do kresla skvele načasované jumpscary, naturalistické zábery priameho boja so zvieratami aj znepokojivé výjavy valiacich sa vodných más po pretrhnutí hrádzí za zvuku sirény. Špeciálne efekty nemohli byť lepšie. Každý záber je vierohodný a ani raz vás nenapadne, že je to za pomoci počítača. Rámec filmu, z ktorého sa vykľul pomerne napínavý horor, je de facto one-woman-show Kaya Scodelario, podávajúcej excelentný herecký aj športový výkon. Príbeh s výraznou pomocnou rukou od Barryho Peppera tiahne sama svoju drsnou pusou a neskutočnou silou ducha. Verva, s akou sa snaží za každú cenu nevzdať boj, je obdivuhodná. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Oddechová letní animal attack blbinka. Aligátoří survival odehrávající se během hurikánu kategorie pět zněl na papíře lákavě, zvlášť s Ajou za kamerou a produkujícím Raimim. To by to ovšem pánové museli pojmout temněji a hororověji. Crawl bohužel nemá moc koule, což je vzhledem k Ajově historii překvapivé. Gore naprosto mizivé, všechno je skryto buďto ve tmě nebo v přívalu šplouchající vody. Aligátoři vypadají občas trochu uměle, ale ne zas nějak moc. Hrozivější jsou spíš ty dialogy mezi otcem a dcerou. Brr. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Alexandre Aja po delší době opět na scéně s aligátořím Survivalem, který společně s Rogue patří k tomu nejlepšímu, co se s aligátory dá najít. Má to rychlé tempo, slušnou porci napětí, uvěřitelné aligátory, kteří vyvolávají respekt po každé, co jsou na scéně a dojde i na trochu gore, ikdyž většina je schována pod vodou. Já se upřímně bavil a při letošní hororové bídě se nestydím dát 4 hvězdy. 70% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Suterény sú na Floride veľmi, veľmi zriedkavé, pretože väčšina štátu je na hladine mora alebo pod hladinou mora a pôda je prevažne piesková. (mivr)
  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „See You Later Alligator“, což docela vtipně navazuje na samotný děj filmu. Píseň složil a nahrál v listopadu roku 1955 Bobby Charles (vlastním jménem Robert Charles Guidry. Nicméně mnohem větší slávy s touto písní dosáhli Bill Haley & His Comets. Jejich cover verze této písně přitom byla vydána o pouhý necelý měsíc později. Našincům je jistě známá i česká verze písně „Nashledanou krokodýle“, přičemž existuje více verzí textu této písně. (Posheidon)
  • Vo filme je veľmi často vidieť hlavnú postavu plávať rýchlejšie ako aligátor, čo je nemožné. (Zeker)

Súvisiace novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (viac)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (viac)

Reklama

Reklama