Reklama

Reklama

Milujem ťa modro

  • Slovensko Miluji tě modře (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film rozpráva príbeh mladého maliara a kunsthistorika Karla Bárty, ktorý v deň, kedy prichádza o prácu v Národnej galérii, stretne náhodou a za naproste kurióznych okolností dievčinu Terezu, krásnu, živelnú a veľmi svojráznu.. Títo dvaja sa do sebe zamilujú a prežívajú nádherné dobrodružstvo zbližovania, stretávania, spoznávania, až zistia, že jeden bez druhého nemôžu existovať. Jedným slovom Miluji te modře je príbeh, ktorý pobaví, rozosmeje, ale i dojme, príbeh, ktorý musíte prežiť celým svojim srdcom! (Magic Box)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Denisa Nesvačilová (Tereza) musela zvládnuť aj výškovú akrobaciu, nakoľko sa nepodarilo zohnať kaskadérku, ktorá by odpovedala jej výzoru. Režisér Miloslav Šmídmajer využil tiež to, že sa venovala modernej gymnastike. Denisa Nesvačilová sa neskôr nechala počuť, že ju všetko bolelo, mala spálenú kožu na rukách aj nohách a veľké mozole. Na posledných dvoch tréningoch od bolesti plakala. Nakoniec zvládla náročné kúsky vo výške 5,5 metra a bez istenia. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. (skudiblik)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)
  • Původní název scénáře "Jedním slovem tě miluji modře" byl zkrácen z toho důvodu, že vtip v názvu ukrytý údajně nikdo nechápal. (Zdroj: Miloslav Šmídmajer) (dwbmb)
  • Jaroslav Papoušek, autor a režisér filmů o rodině Homolkových a spoluautor Formanových komedií Hoří, má panenko a Lásky jedné plavovlásky, napsal krátce před svou smrtí v polovině 90. let romantickou komedii "Jedním slovem tě miluji modře". Nestačil už jí však realizovat. Chvíli si s myšlenkou režírovat tento film pohrával i slavný kameraman Miroslav Ondříček, finance se však nesehnali, scénář pak dlouho ležel ladem. Miloslav Šmídmajer, producent a režisér filmu Miluji tě modře, přizval ke spolupráci na scénáři spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama