Reklama

Reklama

American Dream/American Knightmare

  • Veľká Británia American Dream/American Knightmare
USA, 2018, 85 min

Réžia:

Antoine Fuqua

Kamera:

Conrad W. Hall

Hudba:

Aaron Zigman

Hrajú:

Suge Knight, Antoine Fuqua, Tupac Shakur (a.z.), Dr. Dre (a.z.), Snoop Dogg (a.z.), Sean 'Diddy' Combs (a.z.), Vanilla Ice (a.z.), Mike Tyson (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Veteránsky režisér Antoine Fuqua v niekoľkých konverzáciách mapuje príbeh a život legendárneho rapového mogula menom Suge Knight jeho vlastnými slovami. (Real Tom Hardy)

Recenzie (1)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IF YOU BELIEVE ENOUGH, YOUR DREAM BECOMES REALITY. BUT IF YOU DREAM TOO MUCH, THAT DREAM BECOMES YOUR NIGHTMARE." ------------- Tak toto sú vcelku podarené Vianoce. Najprv vyjde na Štedrý deň videjko s Kevinom S. vo vianočnej zásterke, ktoré je mimochodom úplne skvostné, a potom, po dobrej večeri, aby toho nebolo málo, nájdem tento nový, minulotýždňový dokument o "Suge Shot Me" Knightovi od režiséra Training Day? Keď sa darí, tak sa darí. Nuž ale späť k veci! Vo svojej podstate sa jedná o unikátny kúsok v rámci danej témy. Fuqua dal dokopy z početného množstva 1-on-1 rozhovorov so samotným Marionom akoby jeden chronologický 85-minútový rozhovor, ktorý mapuje kompletne všetko od detstva v Comptone až po zrod/zánik ikony Death Row Records a následný pád notorického "diabla" zo západného pobrežia. Páči sa mi, že American Dream/American Knightmare je viac osobnou výpoveďou a interpretáciou jedného temného, šedého, špinavého a búrlivého života vlastnými slovami jeho samotného majiteľa, než nejaký pokus o objektívnu dokumentáciu predmetných udalostí, no a práve v tomto spočíva, minimálne pre mňa, unikátnosť tohto diela. --- (x) (x) & trailer // geniálny článok od NYT (x / x) (x) --- (25.12.2018) (13.6.2020) ()

Reklama

Reklama