Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Konečne Jason zamenil trápny sáčok na desiatu za parádne mrazivú hokejovú masku.V dvojke Jason ešte vo vraždách mal medzery a bol pri nich nervózny,tu už zabíjal efektne,drsne a s tou Jasonovou krutosťou ktorou je známi.Atmosférou i napätím disponoval a to hlavne koli neznesiteľne mrazivej hudbe.Vraždy boli parádne vynaliezavé.Ako začal film nudným dojmom a mal som zato že mu dám nanajvýš 2* ale ako film postupoval aj moje nadšenie rástlo.Niektoré scény boli zbytočné a aj postavy sa chovali prihlúplo.Ale aj tak spokojnosť,zatiaľ najlepšia časť. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Co se snímku „Pátek třináctého 3“ nemůže upřít, to je ono jedno privilegium, které se zde skrývá. Jedná se o privilegium v rámci série, a to skutečnost, že si zde Jason poprvé nasadí brankářskou masku, kterou má pak i po zbytek série a kterou se konečně stal opravdu ikonickým a snadno zapamatovatelným. Je to ale snad jediná věc, proč má cenu tenhle film v rámci série zmiňovat. To je docela škoda. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Trojka má síce v histórii hororu svoje pevné miesto kvôli prvému využitiu hokejovej masky na hlave Jasona, inak ide ale skôr o podpriemerné pokračovanie priemernej série. V prípade prvej aj druhej časti dokážem vyzdvihnúť niekoľko momentov, ale hlavne ich atmosféru, ktorá sa v mojich očiach tentokrát absolútne vytratila. Neustále sa vraciame do stodoly, kde ma to s Jasonom ani teenagermi vôbec nebavilo a opäť sa odsúva čas, kedy sa nenásytný vrah pustí do omladiny a prestane sa zameriavať na chudákov náhodných okoloidúcich. Nuž musíte si počkať celú hodinu. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

S tých mnohých častí ktoré sa natočili o tomto zabijakovi si pamätám iba na dve na túto tretiu časť a na šiestu. Jason siv tejto časti konečne odkladá pytlík s hlavy a nasadzuje si svoju hokejovú masku. výborné originálne zabíjanie slušná réžia. Po tomto filmu sa už Jason stal zombie pretože po takej krutej smrti by to už nikto neprežil. ()

Galéria (136)

Zaujímavosti (29)

  • Film měl v Americe premiéru přesně v pátek 13. srpna roku 1982. (Stocki)
  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Maska hokejového brankáře, kterou si tady Jason Voorhees (Richard Brooker) poprvé nasazuje, byla vyrobena společností Fibrosport pro klub Detroit Red Wings. Její podoba vycházela z masky Jacquese Planta, hokejového brankáře, který ji jako první začal v NHL používat v sezóně 1959-1960. Vyráběl si je původně sám. Dnes se už tento typ nepoužívá. (PetrPan)

Reklama

Reklama