Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tichá Rose (Laura Vandervoort) pracuje v dámskom módnom podniku a dúfa, že raz bude návrhárkou. Dopravná nehoda poškodzuje jej tvár. Dostáva experimentálnu liečbu kmeňovými bunkami a zanecháva ju silnejšou a krajšou, ako kedykoľvek predtým – ale má to vedľajší účinok... (dixx)

Recenzie (39)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Pôvodnú verziu som nevidel (ani po tom netúžim), trailery vyzerali nádejne, hoci tento Rabid nebol mojim veľkým tohtoročným favoritom - akosi som tvorbu týchto dvoch pipiniek Soskových nikdy nedokázal doceniť. A o žiadnu slávu sa nejedná. Síce je blondínečka po nehode pekne namaskovaná (človek by jej hneď dal francuzák), ale asi 3 krátke gore momenty, pár okamihov s chápadlom či krátka scéna so smiešnym slizkým mutantíkom prilepeným na stene mi príde takmer na dvojhodinovú stopáž žalostne málo. Celkom by ma zaujímalo, kde minuli ten 5-miliónový rozpočet. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Videl som Cronenbergovú  pôvodnú verziu a tá bola oveľa zaujímavejšia i svižnejšia. Ešte keď holka má nehodu a pozrieme sa na jej na zúbky je to ok, ale ako náhle film začne ukazovať ďalšie kroky hlavnej hrdinky, je to už len nuda a stereotyp. Film sa strašne tiahne a to aj keď sem-tam film vybočí k zombie , ale asi aj preto mi to prišlo tak hrozne umelé a nezaujímavé. Nečakal som žiadne veľdielo, ale nečakal som ani, tak hrozne nezaujímavý film. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

V rámci remakového pozadí docela zábavně ve filmu jako první věta zazní otázka: "Proč obnovujeme staré trendy?" Vůbec ne špatný kousek od sester Soskových. Tyhle holky se zlepšují každým filmem. Jen bych od nich rád viděl zase něco autorského a ne sequel nebo remake. Rabid jistě pozitivně oplývá jejich výživnou stylizací (snové scény, láska pro krev a šik hadry), velmi sympatickou a zajímavou Laurou v hlavní roli a nezapřeným vyrůstáním obou režisérek právě na Cronenbergovi. Na druhou stranu příběh, který v sedmdesátkách mohl svým obsahem nějak znepokojit a působit jako nepříjemná hrozba se v dnešní době, plné různých virózních a epidemických zombie i "zombie" filmů, lehce stane jen... jedním z mnoha. Ale jo, rád od Jen a Sylvie zase něco uvidím, nejlépe s Katharine Isabelle. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Cronenbergova verze je pro mne nedostižná, ale přeci jsem byl ve výsledku spokojen. A samozřejmě mě potěšily i odkazy na mistrovy filmy, čímž jsem si je opět připomněl. Zbystřil jsem hned, jak jsem uviděl červené operační uniformy. Z Laury Vandervoortové udělali pěknou držku, kterou pak ještě vylepšily autonehodou - vskutku, dobrá maskérská práce! Vůbec mechanické efekty byly fajn, snad jen ten zmutovaný černoch v nemocnici vypadal až příliš uměle, ale zase šlo o krátké záběry. Zůstal i prostor pro divákovu fantazii, zejména scéna s dědkem v průchodu vypadala, jako by ho napadlo cosi obřího a úděsného. Přepadové scénky byly rovněž fajn, ať už při natáčení, v restauraci, na dvorku či v nemocnici. Nejzábavnější je poslední čtvrtina. Líbila se mi i extravagantní móda a s ní spojený jeden ze snů. Že se na to dívám v době, kdy za dveřmi řádí epidemie, snad ani nemusím rozebírat. Spíše pro ty, co mají rádi fantastické drama, než pro milovníky čistých hororů. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Akože fakt horor už len v tom, že hovoria tu o svete krásnych modeliek a v hlavnej úlohe je Miss zalomená lícna kosť, po nehode ktorej ste si vlastne ani nevšimli, že by jej to nejak ubralo na atraktivite. Milujem to zúfalstvo väčšiny remakov po 40 rokoch. Oni si fakt niektorí skrachovanci myslia, že to, čo fungovalo pred nejakým polstoročím, uspokojí aj dnešného diváka? ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama