Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době mám pocit, že mě už málokterý film dokáže překvapit. A zrovna Last Christmas se to podařilo dvakrát, jednak jsem byla velmi příjemně překvapena, jak se vlastně bavím, jak se na to příjemně dívá a jak je to dobře obsazené a pak se musím přiznat, že ten plot twist na konci mě zastihl zcela nepřipravenou. Ve výsledku musím hodnotit jen a jen kladně. 4* ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Dám štyri kvôli Eme Clark. Ja jej úsmev zbožňujem a je tu milo naivná a má kopec vtipných momentov a unesie hlavne na svojich ramenách celý film a jej premena je krásna. Nebyť romantickej línie film by pre mňa fungoval podstatne lepšie. Jednak preto lebo som zápletku prekukol takmer okamžite a tiež preto, pretože keby sa to nesie v tradičnejšom štýle a nesnaží sa to byť silene magické, uveril by som tomu kúzlu viac. Ale je to každopádne krok dopredu pre Feiga, ktorého filmy moc nemusím. Fajn atmosféra a Emma Thompson rulez. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Pořád jsem nevěděl, jestli dát tři nebo čtyři, ale tak když jsou ty Vánoce no... Kouká se na to totiž po většinu stopáže fajn, je to milé, sice docela neoriginální, ale jinak roztomilé. A na druhou stranu - když se o originalitu tvůrci pokusili ke konci, tak to docela zmrvili a vlastně bylo lepší vše to milé a neoriginální před tím. Nicméně čekal jsem to i horší a linka s rodinou, vánoční atmosféra a sympatický výkon Emilie Clarke to nakonec vyrovnal, že převládá spokojenost. Jen od toho prostě nečekat nějaké super velké dílo. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)

Reklama

Reklama